Sisustus

7. luukku: Jouluruusu

Seitsemäs luukku paljastaa valkoisen jouluruusun.
Sain kukan mieheltä syntymäpäivälahjaksi, joten toivon että se menestyy ainakin jouluun saakka.

Ohjeeksi kauniisiin kukintoihin annettiin seuraavaa:
Jouluruusu viihtyy viileässä, puolivarjoisessa paikassa. Muista kastella, mutta anna hiukan kuivahtaa välillä.
Paikka, mitä ajattelin on juuri täydellinen. Ikkunalauta on viilein paikka ja valon määrä rajoittuu vain aamupäivään.

Joko sinä olet hankkinut joulukukkia tai -kasveja?
Kuulisin mielellään hoito-ohjeita, sillä onnistun aina saattamaan kasvit kärsimyksen partaalle ennen pitkää. Muistatko valkoisen orkidean? No, se alkaa osoittaa kärsimyksen merkkejä eikä mikään auta? Katsotaan, miten siinä käy…
Kaunista päivää!

Saatat myös pitää...

6 kommentti

 1. Ihana! <3 Jouluruusun kasvatuksessa en onnistunut itse ollenkaan, mutta niin kaunis se on! Itse ajattelin varsinaisen joulukukan hankkia kimppuna tänä vuonna, joten meillä ei vielä kukkivia joulukasveja ole. 🙂

  Mukavaa perjantaita! <3

 2. Olikohan se sinun orkideasi perhoskämmekkä? Niiden pitäisi olla helpoimmasta päästä. Orkideoissakin on vaihtelua, mutta kiinnitä huomio siihen miten kastelet orkidean. Suurin osa niistä tykkää siitä, että laittaa ruukun veteen seisomaan 10-15minuutiksi. Ruukun pohjalla pitää siis olla reikiä. Lehtihankoihin ei saa jäädä vettä, sillä se mädättää orkidean. Sen jälkeen annat orkidean kuivahtaa ennen kuin kastelet samalla tapaa uudestaan.

  Jouluruusun olet asettanut ihan oikeaan paikkaan. Se pitää pitää koko ajan kosteana, mutta älä tietenkään ylikastele. Jos se pääsee nuupahtamaan, niin se yleensä virkoaa hyvin kastelulla. Tiesithän että sen voi istuttaa pakkasten mentyä pihalle ja se kukkii keväisin. Jouluruusu on kyllä mielettömän kaunis!

  Toivottavasti näistä oli jotain iloa =D

 3. Jouluruusu on kyllä super kaunis! Mukavaa viikonloppua sinne!

 4. Oih, ihanasti kukkii.. <3
  Taidat olla yhtä taitava viherpeukalo kuin minäkin..se muratti sai roskistuomion..

 5. Minulla on tarkoitus myös hankkia jouluruusu. Sen kasvatuksesta ei ole kokemusta, mutta yritetään… Orkidean suhteen se neuvo pätee, että kun juuret ovat hopeanharmaat, upota ruukku veteen. Kun vesi imeytyy, juuret muuttuvat vihreiksi. En koskaan kastele orkideaa muulla tavoin. Sitä ei kuulemma saisi kosketella myöskään. Minun kissani kuitenkin välillä tönii kukkaa, merkkaa kai sen omakseen sillä tavoin.

 6. Ihana! Mä oon aina sanonut, että Nanneli tappaa sisällä ja puutarhassa. Sain tähän kotiin muutettua jopa marjapensaat kuolemaan!

Kommentointi ei ole käytössä.