Sisustus

9th

Ripaus mustaa…

Joulu lähestyy jo hurjaa vauhtia ja meidänkin koti koristautuu pikkuhiljaa jouluasuun. Tänä vuonna jouluamme maustaa uusi tulokas, musta. En olisi ehkä pari vuotta sitten vielä uskonut, että haluan koristella kotiani mustalla jouluksi, mutta niin se maku vaan jalostuu (muokkaantuu). Viimeisten kolmen vuoden aikana olen uskaltanut rohkeammin kurkotella sitä kohden, mistä itse pidän. Sisustuksen suhteen olen aina ollut tarkka, mutta arka rikkomaan ennakkoluuloja. Omia vai tuttujen – mene ja tiedä, mutta nyt olen sinut itseni kanssa. Suuresta määrästä materiaa olen (onneksi) oppinut luopumaan ja harrastan nykyään ikkunaostoksia yhä enemmän. En pitänyt sitä mahdollisena tässä kauppakeskuskulttuurissa, mutta ihan oikeasti olen oppinut taas siihen. Ja kyllä kaupatkin (ostoskeskuksissa ja muuallakin) antava hyvän tilaisuuden. Huomaan, että pysähdyn yhä useammin kauniisti somistetun ikkunan eteen ihastelemaan uusia asetelmia, mutta tyydynkin vain siihen. Harkitsen hyvin tarkkaan, mitä oikeasti haluan kotiini ja mihin panostan. On niin paljon kaikkea kaunista ja upeaa, mutta niin tarpeetonta. Tottakai sitä tahtoo joskus hemmotella vai pitäisikö sanoa törsätä myös kotiin, mutta entiseen verrattuna se on hyvin maltillista. Ja se on niin hieno tunne, kun pystyy sanomaan ei ja olo on jollain hassulla tapaa vapautunut! Ja vaikka joskus tulisikin ostettua uutta, niin samalla on hyvä päästä itselle tarpeettomasta tavarasta eroon joko lahjoittamalla tai myymällä. Joulun aika onkin mainio ajankohta hyville teoille ja ajatuksille!
Iloista päivää ruudun sille puolelle!

Saatat myös pitää...

4 kommentti

 1. Hyvin kirjoitettu. Mulla tulee edelleen ostettua helpolla ehkä turhaakin. Tosin välillä mietin liiankin pitkään. Hyvä laittaa vanhaa kiertoon, lahjoittaa tai myydä 🙂 En olisi uskonut hetki sitten että musta tulee olemaan yhtenä meidän joulun väreistä… mukavaa kontrastia vaalealle 🙂

  1. Kiva kuulla, että pidit. Mitä kulutukseen tulee, niin itse olen huomannut, että sekin on eräänlainen taitolaji: miten löytää sopiva tasapaino omien arvojen ja käyttäytymisen väliltä. Musta on hyvä väri sopivasti (ei liian paljon) käytettynä.
   Mukavaa joulun odotusta sinulle!

 2. Ihanasti sanoit Mia, tuo on niin totta!

  1. Kiitos Eija, kiva kun olet käynyt kommentoimassa!
   Hyvää joulun odotusta sinulle!

Kommentointi ei ole käytössä.