Sisustus

Kauniiseen äitienpäivään

Pääsin mukaan Indiedaysin ja Kodin Ykkösen kampanjaan, jossa saan kertoa teille omista ideoista ja ajatuksistani tulevaan sunnuntaihin eli äitienpäivään. Kodin Ykkösen Elämäni Koti -sivusto tarjoaa paljon ideoita ja inspiraatiota oman kodin sisustamiseen ja piristämiseen. Sivustolla on kauniita kuvia ja tunnelmaa. Itse ihastuin Vinkit – sivuun, josta löytyy monenlaisia ideoita. Joko olette käyneet tutustumassa?
Meillä on perinteisesti vietetty äitienpäivänä pitkää ja rauhallista brunssia perheen kesken ja kokosin teillekin hiukan suosikkejani kattaukseen ja lahjavinkkejä Kodin Ykkösen valikoimista.

Näin kesän korvalla turkoosit astiat, tuikut ja maljakot etsiytyvät meidän kevätkotiin ja niillä saakin muuten vaalea ilmettä raikastettua paljon. Oma suosikkini on Uunikokki vuoka, mikä on tosi monikäyttöinen: uuniastiana sekä tarjoilukulhona vaikka salaatille. Teema-astiasto on mieheni hankkima jo kymmenen vuoden takaa ja edelleen lautaset ovat hyväkuntoisia. Olenkin piristänyt kokovalkoista kattausta turkooseilla väripilkuilla. Omat suosikkini ovat sininen Mariskooli ja Kastehelmi kynttilälyhty. Vielä on haaveissa nämä turkoosit Teeman mukit
Savonian aterimet kestävät aikaa ja ne ovatkin yksi ensimmäisistä lahjoista omaan kotiin, mitkä ovat säilyneet vielä nykypäivään (ja ovat käytössäkin). Sattuman kauppaa, että miehelläni oli aivan samanlaiset ja näistä olemme paljon pitäneet. Aterimet ovat kestosuosikkini ja haaveissa olisi saada täydennystä sarjaan. Vesilasit ja Annon Hetki – korvaton kuppi täydentävät kattausta. Olen vasta tänä keväänä löytänyt Annon keittiötekstiilit ja ihastuin näihin raidallisiin lautasliinoihin. Mitäs tykkäätte kokonaisuudesta? Aika merellinen ja rento tuulahdus.
Kokosin seuraavaan kollaasiin muutamia lahjavinkkejä. Äitiä saa hemmotella ja näistä tuotteista voisin viedä lahjaksi jotain omalle äidillenikin. Iittalan pinkki Vitriini on makea kuin karkki. Jos ei tykkää pinkistä niin ei hätää, näitä löytyy monessa värissä sekä kirkkaana. Valkoinen lyhty on kaunis ja siitä saisi kivan viemisen omalle äidille. Sisälle vain äidin lempiväriä oleva kynttilä tai pieni kukka ja ympärille sellofaania. Pussilakanasetti on oma kestosuosikkini lahjalistalla ja mikäs olisikaan sen mukavampaa, kuin herätä pehmoisissa ja ylellisissä Finlaysonin satiinilakanoissa. Jotain uutta kivaakin löytyi, minkä bongasin viime käynnillä Kodin Ykkösessä, nimittäin tämän Korento -koristetyynyn, mikä on kesäinen. Aalto maljakko on ajaton lahjaidea.
Kokosin seuraavaan kollaasiin omia toiveitani, mistä toivoisin saavani jotain. Näistä ehkä mieluisin olisi Electroluxin pölynimuri, mistä olen haaveillut pitkään. Varsi-imuri olisi kätevä, sillä imuroin toisinaan useita kertoja päivässä (lähinnä keittiössä ja ruokailutilassa). Meillä on melko vähän neliöitä, joten varmaan olisi pikkukolmioon vallan passeli.
Koti kaipaisi myös pyyhkeitä, joten tämä vähemmin itsekäs lahja olisi tietenkin Luhdan pyyhesetti. Olen niin ihastunut siksakkiin ja raitaan, että tämä vahva kuvio toisi vähän piristystä meidän ankeaan kylpyhuoneeseen. Turkoosi olisi mieluinen väri, vaikka ei sovi kovin hyvin lattialaatan värin kanssa. Uusi Toiletti laukku tulisi myös tarpeeseen. Nykyinen on hiukan iso arkikäyttöön.

Valko-harmaa Koivu pussilakanasetti sopisi meidän vaaleaan makuuhuoneeseen täydellisesti. Meillä on ollut käytössä koko talven valko-harmaat tai valko-pronssinväriset pussilakanat ja mitään liian räikeää en enää suostuisi petaamaankaan. Selkeitä värejä kyllä, mutta rauhallisia kuoseja. Torkkupeitto olisi myös mieluinen lahja, minkä voisi ottaa mukaan merenrannalle missä tapaamme käydä retkellä usein. Se on minusta merihenkinen ja sopisi hyvin ulos.

Löysin vielä muutaman inspiroivan kuvan Elämäni Koti -sivustolta. Ylemmässä kuvassa on kaunis kattaus, mistä taidan napata muutaman idean sunnuntaiseen kattaukseen. Alemmassa makuuhuone-kuvassa on muuten vain ihana ja rento tunnelma. Käy kurkkaamassa sivustolta lisää raikkaita ja hyviä ideoita keväisen kotisi sisustamiseen ja hemmotteleviin kattauksiin.

* Kuvat poistuneet *

Aurinkoisia päiviä ja keväistä viikkoa!

Lähteet

Kollaasien kuvat: Kodin1
Inspiraatiokuvat: Elämäni Koti

Saatat myös pitää...

8 kommentti

  1. Kivoja inspiksiä äitienpäivään.

    1. Mukava kuulla. 🙂

  2. Voi kun miehet osaisivat vierailla sivustolla lahajvinkkejä etsien ;D ihanuuksia kuva toisensa jälkeen ♥

    1. Älä muuta sano! 😀 Kiva kuulla, että tykkäsit.

  3. Tosi kauniita juttuja olet kollaaseihin koonnut. Ihania äitienpäivälahjojakin ♥

    1. Kiva kuulla Laura, että pidit. <3 Noissa on niin monta kivaa juttua, että mikä vain olisi mieleinen. Ja tarpeellinen – imuri ehkä eniten.

  4. Oih, aivan ihania juttuja! Monta juttua voisin meillekin ottaa:)!!!

    1. Kiva kuulla, että pidit kokoamistani tuotteista Viivi. Vitsailin miehelleni, että siinä on hänelle valmis lista. 😀

Kommentointi ei ole käytössä.