Sisustus

Aarre & kotirintamalla

Kesän aikana olen onnistunut tekemään useammankin löydön ja vieläpä edullisesti. Kaunis, jo aikaa ja elämää nähnyt sivupöytä lähti meille muutamalla kympillä ja olen tietenkin enemmän kuin iloinen. Alkukesästä löysin huutiksesta ihanan lipaston ja senkin sain aika edullisesti. Vielä on yksi kaappi esittelemättä, mikä löytyi viikonvaihteessa ja sitä mietittiin jopa yön ylitse. Vähän arvelutti kunto, mutta nyt täällä kotona ne sopivat täydellisesti meille. Mitään kiirettä kunnostukselle ei ole.

Alkusyksy on mennyt vauhdilla töiden ja remontin parissa. Itseasiassa koko elämä tuntuu pyörivän nyt työmaan ympärillä. Meidän molempien jaksaminen on ollut todellisella koetuksella, sillä yllätyksiä tupsahteli tuossa pari viikkoa sitten päivävauhdilla. Se on yksi syy, miksi läsnäoloni blogimaailmassa on ollut niin hiljainen. Olen yrittänyt säästää myös upeita työkavereitani vuodatukselta, mutta vaikea on välillä keskittyä ajattelemaan päivää pidemmälle.
Meillä on havaittu nyt kolme vesivahinkoa ja on sellainen tunne, ettei ihan kaikki voi olla nyt kohdallaan. En tiedä mitä tämä tarkoittaa, mutta on jotenkin usko hälventynyt, ennen kuin näen valmista. Asumme nyt väliaikaiskodissa nro. 2 ja tämä on kaksio. Mielenkiintoinen asumisjärjestely meillä meneillään, mutta menköön. Tarkoitus olisi asua tässä vain muutaman viikon, sillä vahinkojen korjaus tuntuu etenevän oikeaa aikataulua noudattaen. Koti ei todennäköisimmin tule valmiiksi kokonaan syyskuun aikana, mutta kuitenkin sen verran että pystymme muuttamaan. Yläkerta valmistunee pian. Lastenhuone on listoja (ja vaatekomeroa) vaille valmis. Meidän makuuhuoneen seinässä on iso aukko, kun korjaus ei vielä ole alkanut sen osalta. Yläkerrassa siis on yksi pieni, vanha vesivahinko ja sen jälkiä ei ole korjattu loppuun edellisen omistajan toimesta. Kylpyhuoneessa on ollut muutama vuosi sitten pieni vesivahinko, mikä on korjattu asianmukaisesti ja taloyhtiö on valvonut sekä pitänyt kirjaa tuloksista. Teetettiin mittaukset kaikista paikoista vähän aikaa sitten ja kaikki oli kunnossa, eli ei mitään aktiivista ole nyt menossa. Siltä osin mieli on rauhallinen.
Alakerta puolestaan aiheuttaa enemmän ajateltavaa, sillä siellä on ollut yllätystä toisen perään. Alakerrassa on kaksi löytöä: keittiössä yksi vanha vesivahinko, mikä on jo korjattu sekä olohuoneessa suurempi, mikä muodostaa laajimman ongelman tällä hetkellä. Siihen liittyy kaikenlaista, mistä mies on huolehtinyt yhdessä taloyhtiön ja isännöitsijän kanssa. Kaikesta on aiheutunut niin paljon aikaa, vaivaa ja kustannuksia vaativia toimenpiteitä, että en oikeastaan enää tiedä, mitä seuraavaksi tekisi. Tai no minun panos on lähinnä suunnittelu, purkutöihin osallistuin myös. Onneksi keittiö on suunniteltu, vaikka mitään tilauksia ei vielä ole sisällä. Teemme keittiön itse, yhdistellen Ikeaa ja muita tilaustuotteita. Kesällä kävimme katsomassa altaita, hanoja yms. eli paljon on tehty jo päätöksiä ennakkoon.
Lattia on jo valettu ja valmis eli keittiötäkin pääsee pian kasaamaan. Aika opettavainen projekti tämä on ollut. Pariskuntana ollaan kasvettu aika paljon yhteen, vaikka olisi voinut käydä toisinkin. Yllättävää kyllä, mutta kriisit tuntuvat lähentävän meitä ja tämän projektin jälkeen voi olla, että täytyy ottaa aikalisä ihan kaikenlaisen näpertämisen suhteen. Voi siis olla, että ompelukone pölyttyy varastossa ja kalusteiden kunnostus siirtyy tulevaisuuteen.

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Jopas on ollut vesivahinkoja kerrakseen…

  2. Kuulostaapa ikävältä.:(
    Paljon voimia, jaksamista ja onnea teidän perheelle! 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.