Sisustus

Aika sanoa hei

Olen miettinyt lukuisia kertoja, minkälaista elämä on sitten, kun muutamme. Mihin asetumme? Minkälainen uusi kotimme on ja miltä siellä tuoksuu. Kaikkein suurin kysymys on ollut miltä minusta tuntuu. Minkälainen elämäntilanne on ja missä iässä lapset ovat. Paljon kysymyksiä, muttei yhtään vastausta. Viimein on tullut aika, jolloin näihin kysymyksiin on alkanut löytyä vastauksia. Elämäntilanteemme on hyvä ja lapset ovat vähän vanhempia kuin kuvittelimme. Väliaikainen kotimme on suhteellisen uusi ja ihan kaunis. En kuitenkaan muista tarkkaan montaakaan juttua, vaikka asunto tekikin hyvän vaikutuksen meihin. Jännittää, mutta sehän tuo vain maustetta elämään.
Elämän pakkaaminen laatikoihin, pussukoihin ja muihin säilytysratkaisuihin on ollut aika retuperällä. Honestly, en ole juurikaan pakannut paljoa ennen tätä viikkoa. Kuvittelin olevani hyvässä vauhdissa, mutta todellisuus olikin jotain aivan muuta. Laatikot loppuivat kesken. Uusia hankittiin. Ikeassa käytiin ostamassa sinisiä kasseja lisää. Uusia pitäisi hakea tänään. Mies roudasi kaupausta hedelmälaatikoita kiellostani huolimatta ja nyt on täällä pikkusisko yökkäillyt ”mikä täällä haisee niin kamalalta” koko aamupäivän. Omaan nenään ei käynyt kyllä mikään tuoksu, vaikka hajuaistini on erittäin herkkä. Lienee tästä allergiasta ja flunssasta johtuvaa?
Koska tämä muutto on niin tunteellista ja ajatuksia herättelevää, niin palailen ehkä tunnelmiin vielä viikonlopun aikana. Jos sitä vaikka paketoisi kodin yhteen ja saisi yhden vaikean asian päätökseen. A:lle tämä tuntuu olevan vielä vaikeampaa kuin itselle, enkä moiti. Lapsuuden ystävät ja koko elämä jää tänne (tytön mukaan) kun muutamme. Onneksi olemme lähellä, joten ystävät rakkaat, olette tervetulleita milloin vain myös uuteen kotiimme!

Saatat myös pitää...

7 kommentti

 1. Pysytte sentään samassa kaupungissa. Muutto toiselle paikkakunnalle olisi varmasti hurjempi muutos tytöille. Tsemppiä vielä loppukiriin muuton suhteen! 🙂

  1. Oikeastaan vaihdetaan kuntaa, Vantaalta Espooseen. Ei sinänsä mikään iso juttu, mutta päiväkoti- ja eskarikuviot menevät kyllä ihan uusiksi. Välimatkaakin kertyy sen verran, että tuskin kovin paljoa "kotipuistossa" enää käydään.
   Kiitokset tsempeistä, kyllä se varmaan hyvin menee. 🙂

  2. Ai, no on siinä kyllä sit aikamoinen muutos muksuille. Tosiaan vaihtuu tuttu kaveripiiri ja hoitopaikka.

 2. Oih, suuria tunteita siellä.. :/ Halaus, kaikki kääntyy parhain päin!!

  1. Kiitos Eija <3

 3. Muutot ja muutokset tuovat aina mukanaan myös mahdollisuuksia, ei se ole vain luopumista. Suuria tunteita kuitenkin. Me muutimme kaksi vuotta sitten 50 kilometrin päähän tutuista kuvioista ja vaihdoimme pitäjää, täysin tuntemattomaan paikkaan. Ensin ajattelin että onpas ankeaa ja rumaa, mutta nythän tämä tuntuu tosi sympaattiselta paikalta, kesällä on niin kaunista, lapsella turvallista, koulu lähellä, hurja määrä uusia kavereita, asumiskustannukset hiukan matalammat, ihan ikioma koti, autolla pääsee joka paikkaan ja reviiri on laajentunut huomattavasti enemmän kuin keskellä Vantaata asuessa, ihme kyllä =D Samalla sain uuden työmahdollisuuden mistä olen ollut enemmän kuin onnellinen, uusia tuttavuuksia ja ystävyyssuhteita on tullut solmittua ja elämään on tullut ihan erilaista sisältöä osittain muuton myötä.

  Kyllä se siitä =D

  1. Kiitos Hanni pohdiskelevasta kommentista ja oman tarinan kertomisesta!
   Kyllähän se näin on. Muutos on aina myös mahdollisuus ja tilaisuus. Kovasti täällä jo odottelen, että muutto olisi käsillä: viikonloppuna aloitettiin ja huomenna päästään jo uuteen kotiin.
   Hienoa, että teille muutto ja sen tuomat muutokset ovat olleet positiivisia ja elämään on tullut uusia asioita. Sehän siinä on parhainta. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.