Sisustus

Arki

Niin se vaan on, että arki starttaa meilläkin huomenna. Jostain legendaarisesta syystä olen vielä täysin valmistautumaton, enkä osaa sanoa mistä se johtuu. Nuorempi tyttäremme aloittaa harjoittelun päiväkodissa ja mies palaa hetkeksi töihin. Jään vielä itse kotiin koulunaloittajan kanssa, joten lasku on pehmeä. Koulumatkaa, reittejä ja itsenäistymistä on harjoiteltu pitkin kesää ja viimeiset pari viikkoa vähän ahkerammin. Matkalla on monta tienylitystä ja mahdollista reittiä kiertää kouluun. Turvallisin reitti pitäisi nyt päättää ja keskittyä siihen. En tiedä kuulostanko hullulta, mutta jostain kumman syystä äitiäkin jännittää tämä koulun aloitus aivan jumalattomasti. Tuo pieni käärö on jo lähdössä kouluun. Syntymä ja vauva-aika tuntuu vielä olevan niin lähellä. Vanhemmuus tuntuu tällä hetkellä loputtomalta muutosten vuoristoradalta. Ihanalta sellaiselta, mutta niin täynnä huolta ja pelkoa.
Vantaan asuntomessuilla on vieläkin käymättä ja nähtäväksi jää taas kerran, ehdimmekö piipahtamaan siellä. En ole koskaan käynyt asuntomessuilla, joten siellä olisi tosi kova käydä. Ostin dekon, josta oli tarkoitus yhdessä katsoa suosikkeja. Jostain kumman syystä sekin on jäänyt. Itse selailin lehden läpi, mutta mitään mieleenpainuvaa ei oikein ollut. Ehkä se tästä, kun ehdin paneutua ajan kanssa, rauhassa.

Tämän pikkuneitin kanssa lähdetään huomenna katsomaan koulureppua ja syysvaatteita. Tyttö on kasvanut pituutta hurjasti kesällä ja lähes kaikki vaatteet keväältä ovat jääneet pieneksi. Muutamia vaatteita on ostettu jo ennakkoon kevään alennusmyynneistä ja tulevalla viikolla olisi tarkoitus laittaa arkivarustus lapsille valmiiksi. Lasten liikuntavaatteita katselin jo H&M:stä ja Lindexistä, jotain värikästä ja kivaa tytön mieleen olisi ajatuksissa katsella.
Nyt lähden nimikoimaan pikkusiskon vaatteita ja laittamaan paperit valmiiksi. Vastailen kommentteihinne piakkoin, ihanaa kun olette käyneet täällä!

Saatat myös pitää...

14 kommentti

 1. Ihanan valoista teillä <3

  1. Kiitos Johanna <3

 2. Tottakai käyn täällä sinun ihanassa blogissasi. <3
  Itse kävin vanhempien kanssa monena vuonna asuntomessuilla. Taloja on kiva kierrellä. Haluaisin nytkin käydä, mutta miestä ei kiinnosta. Viimeeksi olin asuntomessuilla, kun ne olivat Lappeenrannassa. 🙂

  1. Kiitos Minttu <3
   Luulenpa, että tykkäisin itsekin kierrellä taloja, mutta jostain syystä aika ei tunnu riittävän. Hirveän huono tekosyy, mutta näin on..

 3. Se on todella jännittävää :). Meillä alkaa toka luokka ja minua jännittää ihan yhtä paljon kuin silloin ekalla luokalla!!

  Tsemppiä uuteen arkeen!

  1. Kiitos S! Tsemppiä sinnekin, tuntuu että omaa jännitystä on niin vaikea pitää piilossa vaikka ihan luonnollistahan se on. 🙂

 4. Tsemppiä arkeen ja iloista koulun aloitusta tyttärelle. Se on tärkeä hetki elämässä. Bongasin muuten, että teillä taitaa olla sama lamppu olohuoneessa kuin meillä, mutta meillä on kuparin värisenä. Hyvä maku sinulla siis. 🙂

  1. Kiitos Kati!
   Tuo on kiva lamppu, kuparinväri on hieno sekin. Kiitokset 🙂

 5. Kaikki nuo tunteet niin tuttuja täälläkin! Ja kuuluvat ihan varmasti asiaan, et kuulosta yhtään hullulta siis! Itsekin ajattelee, etten vaan siirtäisi omaa jännitystä ja huolta lapselle yhtään. Reippaana ja rohkeana tsemppaan ja illalla sängyssä huokailen <3 Hyvin kaikki menee, siihen on uskottava <3 Repun hankinta olisi meilläkin edessä ja tuo koulumatkan harjoittelu, asuntomessut käytiin koluamassa eilen 😉

  1. Ihana kuulla, etten ole ainoa täällä ajatusteni kanssa. <3 Vaikka miten on yrittänyt valmistautua, niin ajatuksia nousee sieltä täältä ja miettii, onkohan varmasti neuvonut kaiken tarpeellisen? Ihan oikeassa olet, täytyy myös luottaa <3 Tsempit sinnekin!

 6. Tsemppiä muuttuviin elämäntilanteisiin! Taatusti äitiäkin jännittää, ehkä jopa enemmän kuin koulun aloittavaa lasta…?
  Minulla jää valitettvasti asuntomessut väliin. Tänään piti mennä kälyn kanssa, mutta hän ilmoitti sairastuneensa. Harmittaa ihan vietävästi! No, ei auta kuin niellä karvas pettymys ja keksiä ekaksi lomapäiväksi jotain muuta kivaa.

  1. Kiitos AnuElina! Taidat olla oikeassa, taidan itse jännittää uutta vaihetta paljon.

   Onpa ikävä juttu, toivottavasti keksit jotain muuta. Itsekin suunnittelin messuilua ekalle lomapäivälle, mutta miehellä oli jo toiset ajatukset ja siitä syystä sinne meno taisikin sitten jäädä..

   Mukavaa lomaa sinulle!

 7. Meillä loma vielä jatkuu. Vkl mennään koko perhe laivalle ja pvä Tukholmassa risteilylle. 11 pvä alkaa sitten koulu pojilla. Ens kuussa käydään miehen kanssa Lontoossa ja sit vielä laivalla Ja Ruotsissa koko perheen kanssa. 🙂 Tsemppiä arkeen! <3

  1. Onpas teillä kivoja lomasuunnitelmia tiedossa! Ihanaa päästä reissaamaan.
   Tsemppiä sinnekin ja mukavaa kesälomaa! <3

Kommentointi ei ole käytössä.