Sisustus

Arki

Arki on ihan mieletön asia. Se on niin monialainen, ettei sitä oikein osaa edes käsittää ja lokeroida, ennen kuin se iskee tosissaan päälle. Arki on sellaista tasapaksua pullaa. Ihan niin kuin paksu taikina, mikä venyy ja venyy ja sitten muotoutuu uudelleen. Hetkiä ja vähän pidempiäkin tovia, jolloin elämä raksuttaa eteenpäin tasaiseen tahtiin. Arki on työtä – ja kukaan ei määrittele, että minkälaista työtä. Jokainen on yhtä arvokasta.
Olen elänyt monenlaista arkea nuorena, opiskelijana, työttömänä, työssäkäyvänä, kotiäitinä ja myöhemmin -rouvana ja nyt viimeisimpänä täysiviikkoisesti työskentelevänä opiskelijaäitinä ja -vaimona. On todella vaikea sanoa, että mikä näistä vaiheista elämässä olisi ollut rankinta tai onnellisinta aikaa. Kaikessa on omat kiemuransa ja ei se kotona oleminenkaan ole aina ruusuilla tanssimista, vaikka siitä suunnattomasti nautin. Työnteko voi olla fyysisesti tai henkisesti raskasta tai sitten sujua kuin tanssi. Luultavasti oma suhtautuminen ja oikealle alalle löytäminen on oma taitolajinsa. Itse olen kouluttautunut muutamalle alalle ja olen haalinut kokemusta monesta työstä. Ja vielä vanhemmaksi tuleminen. Äitiys on ihana, koko elämän kestävä työ mutta samalla myös haasteellinen ja ikuinen opin polku. Ehkä voisin summata, että olen onnellinen sellaisena ihmisenä, kuin nämä kokemukset ovat minut rikastuttaneet.
Arjella on tärkeä tehtävä meidän elämässä. Sen on tarkoitus tuoda elämään sisältöä. Tai näin minä itse asian näen. Arki on kuin filmin pätkiä, mitkä värittävät elämää. Ilman arkea ei olisi juhlaa. Ja se onkin ihan oma lukunsa.
Meidän arki on tänä syksynä täynnä elämää. Lapset palasivat päiväkotiin ja ovat viihtyneet siellä hyvin. Illat puuhastelemme kaikkea yhdessä, teemme ruokaa ja lapset leikkivät. Molemmat tytöt aloittivat myös baletin, isosisko aloitti aivan uudessa balettikoulussa. Balettia voisi tanssia vaikka joka ilta ja tyttö on välillä harmissaan, että tunti kestää niin lyhyen aikaa ja sitten täytyy taas odottaa viikko! Onneksi voi aina tehdä isälle ja äitille oman esityksen. Asusteita ja oikeanlaista musiikkia on aina saatavilla.
Olen nyt kolmatta viikkoa töissä ja viimein voin huokaista helpotuksesta, nimittäin tällä viikolla väsymys ei ole vallannut koko kehoa vaan jotain sentään jaksaa tehdä. Iltaisin kotona on kutsuva, kirkas valo mikä on niin kaunis näky aina hetken aikaa. Alkusyksy onkin ollut todella lämmin ja kaunis.

Tässä oli muutamia tilannekuvia. Tytöt ovat niin vikkeliä, ettei oikein tarkkoja kuvia tullut, mutta se tainnut olla tarkoituskaan. Nämä hetket ovat mielessä, kun arki painaa päälle.

Ja pitkän työviikon kunniaksi muistakaa palkita itseänne. Joskus joku muu tekee sen puolestanne, mutta hyvin harvoin niin käy omalla kohdallani. Ensimmäisen työviikon päätteeksi mies muisti minua tällä ihanalla, syksyisellä kukkakimpulla.
Ja loppuun vielä ohje, mikä löytyy hieman tarkempana blogistakin viime syksyltä.
Mies on tehnyt jo useamman kerran tätä omppuherkkua, mutta en ole jaksanut erikseen siitä postailla. Siksi se tuleekin nyt kevennyksenä tähän postaukseen. Tämä on nimittäin yksi arjen pelastaja, kun kaipailee nopeaa ja helppos herkkua. Maistuu jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Maukas myös kanelilla maustettuna.
Syksyn tuoksuisin terveisin,

Saatat myös pitää...

16 kommentti

 1. Arki näyttäytyy oikeinkin kivalta teidän kauniissa kodissa 🙂 täällä porskutellaan flunssaisena, ihan ikävä jo sitä tavallista arkea ilman jatkuvia korva- tai flunssakierteitä.

  1. Kiitos Satu. Koti onkin se piristys kaiken kaaoksen keskellä. Minulla on onneksi sellainen työ, ettei sitä voi tuoda kotiin – ellei jokin sitten kovasti paina mieltä. Koti on tärkeä paikka, missä ladata akkuja ja rentoutua arjen keskellä.
   Kurjaa sairastella, mutta luulen että pian se sairastelukierre kolkuttaa täälläkin. Pikkusiskolla on uusi putkitus edessä, jos tulehduskierre alkaa taas. Paranemista sinne!

 2. Voi miten kauniita kuvia! Olohuoneenne aivan hohtaa kauniina <3
  Balleriina ja siskonsa ovat suloisia!

  1. Kiitos Eija. <3

 3. Niin ihania kuvia 🙂

  1. Kiitos -Heli-! 🙂

 4. Normiarki on ihan sitä parasta aikaa, vaikka välillä hieman raskastakin.
  Rento viikonloppu tai pieni juhla on ikään kuin kruunu siihen päälle 😀
  Kauniita kuvia ja suloiset mallit! 🙂

  1. Sanoppa muuta. Arki on itselle tärkeää, vaikka se aikamoista organisoimiskykyä vaatiikin (toimiakseen meillä). Arki rytmittää kivasti viikon ja unetkin pysyy kuosissaan paremmin (kuin lomalla ;)).
   Viikonloput ovatkin sitten ihanaa luksusta, kun voi tehdä mitä vaan eikä ole aikaisia ja kiireisiä aamuja.

 5. Ihana postaus <3 Nuorena yliopisto-opiskelijana, työssä kävijänä ja kolmen koiran omistajana joutuu todella miettimään, miten arkea hallitsee, että jaksaa. Pitäisi muistaa välillä nauttia ja pysähtyä! Postauksesi sai ajattelemaan arkea uudesta näkökulmasta!

  1. Kiitos Iina, mukava että sait uutta näkökulmaa. Moni kirjoittaa tai kommentoi, että arkisista asioista on tylsää lukea. Itselle uusi elämänvaihe on kuitenkin niin suuri juttu, että oli mukava tarttua tähän aiheeseen ja kirjoittaa tämänhetkisiä ajatuksia ylös. Kun valmistun ja muutto tulee ajankohtaiseksi, niin tämä vaihe jää sitten historiaan.
   Tsemppiä sinullekin arjen kiemuroiden ja haasteiden keskelle!

 6. Teillä on aina niin kivan näköistä.

  1. Kiitos MarikaV. 🙂

 7. Kiva postaus. Arki on parasta, juhla on jo sitten ihan luksusta 🙂 Mukavaa viikonloppua teille! <3

  1. Näimpä. Juhlasta puheenollen, seuraava viikonloppu onkin aika juhlantäyteistä aikaa, toki sitä ennen paiskitaan kovasti töitä. 😉
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

 8. Kauniita kuvia ja asiaa puhut! Arki on haasteellista, mutta myös samalla sitä ihanaa aikaa!! Jokainen päivä on erilainen ja pitäisi yrittää elää juuri siinä hetkessä <3 <3

  1. Kiitos kommentistasi Love! Arkea voisikin kuvailla monin sanoin, päällimmäisenä on mielessä sama mitä ajattelin ekasta raskaudesta: ihanakamala aika. Vaikea tarkentaa, mutta kaikenkaikkiaan elämän suola. Ja tosiaan se päivien erilaisuus, vaikka toisaalta arki pyörii "samaa rataa". ;D
   Mukavaa viikonloppua! <3

Kommentointi ei ole käytössä.