Sisustus

Asusteiden säilytys

Olen järjestyksen ihminen henkeen ja vereen. Tykkään suunnitella, sommitella ja järjestää kaiken, missä se onnistuu: kotona, työssä, harrastuksissa, lomilla – lista on loputon. Järjestyksen luominen tuo minulle sisäistä rauhaa ja on osana tunnetta, että hallitsen tämän. Järjestys auttaa myös hahmottamaan selvemmin, mihin tulisi keskittyä ja käyttää aikaansa. Muistan edelleen elävästi lapsuuden kodissa kaoottisen huoneeni, josta oli mahdoton löytää melkeinpä mitään. Muistan myös sen tunteen, kun vain päätin eräänä päivänä järjestellä, lajitella ja siivota oman huoneen kuntoon.

Elämässä on toisinaan aikoja, jolloin täydellisen järjestyksen pitäminen ei ole mahdollista (vaikka toiset näin väittävät). On hetkiä, jolloin täytyy hetkellisti sietää epäjärjestystä ja oikeastaan kaipaakin pientä sekasortoa. Yleensä sellaisen hetken huipulla saan parhaimman inspiraation järjestellä kaiken kuntoon.

Yksi tällainen kompastuskivi on ollut vaatekaapin leveä alataso. Tämä oli ensimmäisiä muutostöitä, jotka jouduimme tekemään uuteen kotiin. Vaatekaappi oli suunniteltu siten, että se sisälsi vain pari kapeaa hyllyä ja pitkän korkealle asennetun vaatetangon. Voin sanoa, että tämän asunnon säilytyskalusteiden suunnittelussa ei ole käytetty maalaisjärkeä yhtään. Toinen projekti on sitten vaatehuoneen tekeminen, kun siihen löytyy aikaa (lue, ensi vuonna tai myöhemmin).

Olen säästänyt kaikki laadukkaat tuotepakkaukset ja säilytän niissä kaikenlaisia asusteita, vaatteita, kenkiä, huiveja, äitienpäiväkortteja ja sellaista, mitä haluan pitää lähellä, mutta kuitenkin tietyllä paikalla. Päädyimme ulosvedettävään hyllyyn, sillä kaapissa on todella leveät laatikot ja hyllylevylle on helpompi sujauttaa tossut tai kädenulottuvilla olevasta laatikosta huivi.

Haluan myös, että kaikelle on paikkansa. En halua hankkia tavaraa, mikä jää jonkun laatikon pohjalle, mikä tuli työnnettyä perimmälle hyllylle. Siksi yritän ylläpitää väljyyttä samanaikaisesti, kun järjestelen tavarat.

Kaikissa laatikoissa ei tarvitse pitää kantta. Tämän huivilaatikon kansi voi olla vastaavanlaisessa käytössä eli näkyvillä useimmiten käytössä olevat ja pölyltä suojassa harvempaan käyttöön. Seuraavaksi pitäisi käydä läpi joululaatikot. Mitähän sieltä paljastuu? Mielestäni olen tehnyt jo hyvin karsimisen vuosien aikana, mutta yleensä aina löytyy jotain mitä ei tarvitse tai on hankkinut liikaa. Tänä vuonna uskon tarvitsevani vain paketointitarvikkeita ja kynttilöitä lisää. Tietysti jos jokin hyvin uniikki asia tulee vastaan, pohdin onko se tosiaan sen arvoinen.

Saatat myös pitää...