Leivoin eilen illalla pitkästä aikaa ja tein herkullisen banaanikakun.
Kakku oli itseasiassa niin hyvää, että siitä on enää rippeet jäljellä, joten kuva ei kovin imartele… 😉
Banaanikakku
(gluteeniton, maidoton)
0,1 kg margariinia
0,25 kg sokeria (noin 2,5dl)
2 kpl kananmunia
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
0,14 kg perunajauhoja (n.2 dl)
0,1 l maissijauhoja
2 kpl kypsiä banaaneja
o Margariini ja sokeri vaahdotetaan.
o Kananmunat lisätään yksitellen seokseen ja sekoitetaan hyvin.
o Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja lisätään seokseen.
o Kuori ja soseuta banaanit ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin, älä kuitenkaan vatkaa.
o Taikina kaadetaan voideltuun kakkuvuokaan.
o Paisto: 1h 150 asteessa.
Vinkki!
o Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
o Tarjoa lämpimän kakun kanssa vaniljajäätelöä.
Kiitos reseptistä! Meille onkin vieras tulossa, joten tätä täytyykin heti kokeilla niin saa Veikkakin kahvipöydästä muuta kuin pipareita 🙂
Nanneli
Toivottavasti onnistuu ja maistuu kakku! 🙂
(Mies kumosi kakun vielä melko kuumana, niin eihän tuo pysynyt kasassa hyvin… 😀 )
Onpas kiva ohje, en ole ennen banaanikakkua kokeillutkaan. Täytyy napata talteen. 😉
Jenni
Ohje on melko simppeli ja myös nopea toteuttaa. Suosittelen kokeilemaan! 🙂
Vielä piti mainita, että jauhojen tilalle voi laittaa myös vehnäjauhoja. Mikäli taikina tuntuu liian "paksulta", niin sitä voi notkeuttaa kermalla.