Sisustus

Betonipintainen saunan lattia

Uuden kodin parhaita uusia ominaisuuksia on erilliset vessat sekä sauna. Kun mietimme, mitä haluamme uudelta kodilta oli ainakin yksi asia selvä: tulevassa kodissa pitää olla sauna. Aikaisemmassa kodissamme ei ollut omaa saunaa ja se oli toisinaan harmillista. Taloyhtiön saunassa vuoroja oli vähän ja jos oli mitään reissuja, niin vuorohan meni siinä. Molemmat olemme aina tykänneet saunoa, joten päätettiin etsiä tällä kertaa koti, missä olisi myös sauna.
Paritalon sauna on melko uusi ja entinen omistaja oli remontoinut sen
hiljattain. Kaikki pinnat olivat uudenveroisia eli todella hyvässä
kunnossa. Saunaa oli käytetty myyjän mukaan vain muutaman kerran.
Kylpyhuone oli remontoitu kokonaan ja valkoinen seinälaatta miellytti
meitä molempia. Joku, mikä ei yhtään miellyttänyt, oli kylpyhuoneen
lattia. Se oli myrkyn vihreä ja lähes mikä tahansa muu väri olisi
menetellyt.
Halusimme tehdä lattialle jotain ja ratkaisukin löytyi helposti. Olen joskus pohtinut laatan maalaamista, mutta sitä ei ole suositeltu märkätilojen lattialaatoille kulumisen vuoksi. Päätettiin etsiä muita vaihtoehtoja, sillä suhteellisen uuden kylppärin remontoiminen ei oikein innostanut. Helsingissä on eräs liike, josta löytyi ratkaisu: laatan päälle asennettava Betonic-pinnoite, mikä soveltuu myös lattialämmitteisen laatan päälle. Lähtötilanne näytti tältä:
Ja tässä valmis lattia:
Kiuas oli myös meidän mieleen joten sitäkään ei tarvinnut vaihtaa. Myös saunan patteri oli uusittu remontin yhteydessä, joten sauna ei kaivannut muuta kuin lattian laiton. Mietimme myös saunan sävyttämistä, mutta toistaiseksi haluan säilyttää vaalean puun värin.

Kylpyhuoneen laitto on vielä vähän kesken ja sekin vaatisi vain aikaa ja rahaa. Suihkuseinä nimittäin on ikivanha ja se on tarkoitus uusia. Kylppäriin on ostettu myös kaappi, mikä voidaan asentaa sitten, kun suihkuseinä saadaan paikoilleen. Naulakot ovat siistit, mutta vähän tylsät. En tiedä meneekö ne vielä vaihtoon, vai pärjäämmekö niillä? Yksi hylly olisi tarkoitus vielä ostaa ja sitten alkaa kylpyhuone olla valmis. Tällä hetkellä keskeneräisyys haittaa vain vähän. Tila on melko pieni, joten kovin paljoa sinne ei mahdu. Pyykkikori aiheuttaa vielä päänvaivaa, sillä sille ei oikein ole paikkaa.
Betoninen pinta on eläväinen ja kaunis. Kylpyhuoneen laattalattian alla on lattialämmitys ja se on toiminut erinomaisesti myös betonipinnoitteen kanssa. Lattia kuivuu nopeasti ja on ihanan lämmin. Lattialämmityksen saa ajastettua eli sitä ei tarvitse pitää koko ajan päällä. Sama ominaisuus löytyy myös molemmista vessoista eli varpaita hellitään. Seuraavaksi meidän pitäisi vaihtaa kylppäriin ja vessoihin ovet, ne ovat myös alkuperäistä tekoa ja huonossa kunnossa. Täytyisi varmaan seuraavaksi alkaa kirjoittamaan listaa, mitä kaikkea talo vielä kaipaa? Mies haaveilee sellaisesta muistitaulusta keittiöön, mihin voisi laittaa post it -lappuja ja yms. juttuja talteen. Hieno idea!

Saatat myös pitää...

17 kommentti

 1. Vaude mikä muutos! Tuollainen olisi ihana meillekin 🙂

  1. Kiitos Jossu! Meidän osalta tämä oli helppo toteuttaa. Siirrettiin vain lauteet ja kiuas pois tieltä. Seinät ja viemäri suojattiin ja remontoijat hoitivat loput. Muutos on kyllä suuri ja mieleinen! 🙂

 2. Anonyymi says:

  Todella kaunis lopputulos! Tiedätkö onko tuolla pinnoitteella mahdollista käsitellä myös seinät?
  Pyysin noin vuosi sitten tarjousta kylppäriremonttiin jollain vastaavan tyylisellä pinnoitteella ja se olisi tullut kalliimmaksi kuin uudet laatat joten luovuin ainakin toistaiseksi ajatuksesta. Saanko kysyä paljonko tuo betonipinnoite käsittely kustantaa?

  -L

  1. Kiitos L! Kyllä, myös seinät ja esim. portaat voi käsitellä. Tässä on linkki http://www.betonic.fi/ käy kurkkaamassa vinkit.
   Kustannukset vaihtelee työn vaativuuden ja tilan mukaan. Hintaa voisi ilmeisesti saada hiukan alaspäin, jos on itse valmis tekemään jotain. Ymmärsin, että hinta laskettiin ihan tilan ja siihen vaadittavan työn mukaan. Toki siinä tarvitaan myös pohja-aineita yms. joten kannattaa laittaa viestiä ja kysyä tai käydä paikanpäällä. Itse käytiin liikkeessä ja s-postitse hoitui myös.

 3. Hieno muutos! Tuollainen lattia olisi kyllä kiva!

  1. Kiitos Marru! 🙂

 4. Kiva muutos! Kyllä itsekkin haaveilee kylpyhuoneen muutoksesta, mutta tarvis saada se lottovoitto! ;D Itsekkin asun vanhassa paritalossa, niin kyllä pintaremontteja löytyisi useampi…pikkuhiljaa… Hyvää viikonloppua! 🙂

  1. Kiitos Suffeliini! Näinhän se on. Vanhaan taloon saa kyllä uppoamaan vaikka mihin remppaan. Keväällä pitäisi vielä laittaa pihaa, joten täytyy toivoa ettei tule enempää yllätyskohteita.. 😀

 5. Todella kiva lattia!

  1. Niin on, ollaan tykätty.

 6. Oletko miettinyt Ikean PS-kaappia vielä olkkariin?

  1. Kyllä. Ostettiin sellainen kesällä ja on ollut siitä lähtien tv-tasona. Otin siitä itseasiassa eilen kuvia ihan postausmielessä, saa nähdä jos ehtisi kirjoitella siitä. Tyttöjen huoneeseen isompi PS on myös hyvä vaihtoehto, oikeestaan on nyt 2 hyvää tarjolla.

  2. Jee! Kun mä en osaa päättää otetaanko meidän kaappi käyttöön vai ostetaanko uusi.

 7. Hieno lattia. Tosi kaunis lopputulos 🙂

  1. Kiitos Tiina Eliisa. 🙂

 8. Hieno lopputulos. Onko lattia liukas kun se on märkä?

  1. Kiitos Anja. Lattia ei ole kovin liukas, mutta lasten kanssa suosittelen kyllä jotain suihkumattoa. Pesuaine kannattaa huuhtoa hyvin, niin ei ole aikuisen jalkaan kovin liukas. Lapsia ajatellen kivoja ja värikkäitä mattoja löytyy Ikeasta, meillä on yksi ollut käytössä.

Kommentointi ei ole käytössä.