Sisustus

Christmas capuccino

Mikään ei saa aamuani paremmin käyntiin, kuin itsetehty capuccino. Rrrakastan rauhallisia aamuja, jolloin saan valmistautua rauhassa töihin. Liukuvan työajan puitteissa se on toisinaan mahdollista ja yksi sellainen seikka, mitä jään kovasti kaipaamaan. Teen tällä hetkellä sijaisuutta, joka tulee päätökseen vuodenvaihteessa ja arki muuttuukin ihan toisenlaiseksi. Palailen aiheeseen vielä myöhemmin.
Makukahveista olenkin kirjoitellut monesti joulu- ja talviaikaan. Olen vienyt kahvittelun uudelle tasolle, kun olen siirtynyt lehmänmaidosta mantelimaitoon. Kärsin laktoosi-intoleranssista ja en siedä laktoosia yhtään. Laktoosittomia tuotteita on nykyään hyvin saatavilla, mutta olen kuitenkin kasvispainotteisen ruokavalion myötä alkanut vähentämään maitotuotteita. Pidän manteleista, joten sain yhtenä päivänä idean kokeilla miltä mantelijuomasta valmistettu capuccino maistuu. Ja taivaalliseltahan se maistui! Kahviin ei tarvinnut lisätä yhtään mitään, vaan juoma oli herkullinen sellaisenaan.
Jos haluat capuccinosta kuitenkin astetta jouluisemman, lisää siihen jauhettua kanelia ja inkivääriä. Polkkakeppikin antaa makeutta, mutta kuivamausteilla saa sopivasti aromia kahviin.

Saatat myös pitää...