Sisustus

ELÄMÄNI AAKKOSET

Filosofisen sunnuntain päätteeksi reipastuin ja päätin kirjoittaa viimein aiheesta, mikä olen pitkään ajatellut. Oman elämäni aakkoset näin nopeasti sulateltuna. Sen enempää en ole aihetta mielessäni pyöritellyt, vaan ajatuksena oli kertoa mitä ensimmäisenä tulee mieleen. Joskus syvällisempi pohdinta auttaa jäsentämään asioita ja niin kävi tälläkin kertaa. Jouduin pariin otteeseen palaamaan pariin tiettyyn kirjaimeen ja myöntämään, että kielellinen köyhyys on vallannut minut. Loppujen lopuksi sain aika helposti omat aakkoset kasaan ja idea tähän lähti eräästä sisustuslehdestä (jonka nimeä en nyt muista). Kyseessä on kuitenkin kotimainen lehti ja totta puhuakseni olen nähnyt vastaavanlaisia juttuja ja haastatteluja useissa lehdissä. Idea on siis varmasti monelle tuttu ja saa varmasti usean lukijan pohtimaan, mitä itse vastaisi. Aivan jokaiseen kohtaan en löytänyt kuvitusta, mutta lisäsin sopivasti erinäisiä kuvia iloksenne. 

A amiainen on etenkin viikonloppuisin hidas ja pitkä. Olen oppinut sisällyttämään jonkinlaisen aamiaisen myös arkeen ja se on nykyään perheen yhteistä aikaa. Pientä ruutinien syntyä on siihenkin alkanut tulla, sillä mieheni tapaa nykyään keittää kahvit.

B rukan kahvikuvissa yhdistyy mieleiset asiat: mustavalkoisuus, raidat ja sopiva koko kahvikupille.

C alvin Klein kuuluu mieheni reprtuaariin ja merkin kuuleminen muistuttaa aina hänestä. Mieheni ei ole puoliksikaan niin orientoitunut brändeihin, mutta silti tässä on sitä jotain.

D ior kuuluu lempimerkkeihini ja noin puolet meikeistäni on kyseiseltä merkiltä. Erityisesti rakastan meikkivoidetta ja kynsilakkoja.

E ames on yksi lempimerkkini sisustuksen saralla. Ensirakkautta jo nuoressa iässä, kun selailin ensimmäisiä sisustuslehtiä ja -kirjoja.

F rozen. Vuosia jatkunut huuma. Nyt jo hieman laantunut, mutta näkyy yllättävästi edelleen meidän jokapäiväisessä elämässä. Elsat ja Annat kulkevat mukana, tosin enää nuoremman prinsessan mukana. Let it go osataan edelleen ulkoa. Se ei varmaan koskaan lakkaa soimasta päässäni. Ja hyvällä tavalla, if you know what I mean.

G host – tuoli. Yksi pitkäaikainen haave toteutettiin tänä kesänä.

H ortensiat ovat kauniita, etenkin valkoisena. Meillä on ollut niitä kesäkukkina jo monta vuotta peräkkäin. Kyllästymistä ei ole havaittavissa eli tuntuu jo klassiselta valinnalta etu- tai takapihalle.

I ittala. Tarvitseeko enempää sanoa? Kotimainen brändi, jonka tuotteita löytyy varmasti monen kotoa.  Ajattomia käyttöesineitä, kaunista muotoilua ja kodin sisustamiseen laadukkaita tuotteita.

J oulu. Olen henkeen ja vereen jouluihminen. Tosin ymmärrän, etteivät kaikki ole. Luulen, että omaan joulumielisyyden syntyyn on vaikuttanut lapsuuden joulut, jotka ovat olleet onnellisia. Ylipäätään joulukuu on ihanaa aikaa. Onhan minulla silloin syntymäpäivät ja tietyllä tavalla kiireinen ja lämmin tunnelma huokuu usein monessa paikassa. Osaan rentoutua ja napata hyvät aistimukset, kuten kanelikahvin tuoksun ja tunnelmalliset jouluikkunat. Kiire, hössötys ja paniikinomaiset shoppailut eivät ole tyyliäni. Rakastan niitä lumisia kotikaupunkini katuja, joissa ihmiset ihastelevat jouluvaloja ja kiiruhtavat tapaamaan rakkaitaan kahviloihin.

K lassisuus näkyy pukeutumisessa ja kodissa. Tyylini on sekoitus uutta ja vanhaa, rakastan ajattomia, varmoja valintoja hyvin monessakin suhteessa. Uskon siihen, että hyvään kannattaa panostaa ja se kestää aikaa.

L ouis Vuitton on lempparimerkkini laukuissa. Varma valinta jo vuosia, ajanpatina näyttäytyy positiivisella tavalla. Tunnearvoa sitäkin enemmän.

M ustavalkoisuus näkyy kodissamme monin tavoin: astioissa, sisustusvalinnoissa, vaatteissa ja lienee varmaan selvää, että yhdistelmä tuntuu toimivan kaikkialla.

N ew York. Jos jostain olen elämässä todella uneksinut, niin se on matka New Yorkiin. Elän sellaisessa käsityksessä, että kukaan ei ymmärrä tätä haavetta, mutta eipä se ole estänyt matkan haaveilusta. Ehkä jonain päivänä?

O nnellisuus rakentuu monista asioista. Minulle tärkeää on oman perheen ja kodin lisäksi terveys ja mahdollisuudet. Liian kauas en halua katsoa, mutta tietynlainen pelivara ja suunnitelmallisuus ovat tärkeitä kannattelijoita.

P ioni on lempikukkani. Hääkimpussani oli vain vaaleanpunaisia pioneja, kauniit muistot jäi siitäkin.

Q uatro stazioni. Hyvässä ravintolassa herkullinen, maukas pizza.

R alph Lauren. Amen. Yksi pitkäaikainen ihastukseni ja toimii monessa: kodin sisustus, vaatteet sekä asusteet. Edelleen muutama merkin laukku ja pyyhettä haaveissa ja lahjatoiveena.

S kandinaavisuus kodissamme. Vaaleita pintoja, puunsävyjä, yksinkertainen muotoilu ja pohjoismaista suunnittelua.

T yttäret. Rakkaat. Ihana kamala arki, mitä elämä olisikaan ilman lapsia? En uskalla edes ajatella.

U nelmat. Niitä täytyy olla. Ilman haaveita elämä on kuin paksussa puurossa talsimista. Tasaista, ilman odotuksia. Kaikki unelmat eivät toteudu, mutta tulevaisuus ilman odotuksia tuntuu karulta.

V aativa luonne. Asetan riman usein hyvin korkealle, ehkä liiankin. Silloin olen hyvin motivoitunut ja pääsen ainakin hyvään päämäärään. Joskus vaadin itseltäni liikaa ja silloin on hyvä, että puoliso osaa sanoa sen ääneen. Joskus se toimii, että osaa olla vaativa ja panostaa, mutta kuten yleensä ”kaikkea kohtuudella”.

W ork lamp on yksi kauniista valaisimista, joita meiltä löytyy.

X o – extra old. Juon hyvin harvoin konjakkia. Tämäntyyppinen tilanne voi kuitenkin syntyä silloin, kun olemme juhlissa ja aterioimme pidemmän kaavan mukaan. Todennäköisimmin ulkona on kylmä viima ja pakkanen kiristyy – talvinen ilta, kun lunta tuiskuttaa. Jos takassa rätisee tuli, on tunnelma takuulla taattu.

Y ksityiskohdat. Ne viimeistelevät tyylin ja voivat muuttaa tunnelman hetkessä.

Z arro. Kauniita kodin tuotteita myyvä liike Helsingissä. Monesti on pitänyt vierailla, vaan en ole ehtinyt. Täytyy ottaakin nyt tavoitteeksi käydä ennen joulua. Siinä on riittävästi pelivaraa.


Å bo. Kaunis kesäkaupunki, jossa olemme lomailleet muutamia kertoja.


Ä itiys. Olennainen osa elämää ja siihen opettelu on ollut kunnia-asia minulle. Sitä on vaikea kuvailla, mutta ainutlaatuinen kokemus rakentuu läpi elämän.


Ö ljyvärimaalaus. Olen kokeillut joskus nuorena. Arvostan taidetta ja maalaan harvoin itse. Abstrakti taide ei ole minua varten, mutta kauniit maalaukset ja graafiset teokset puhuttelevat.

Tässä olikin luettavaa! Moneen kirjaimeen olisi tullut useampikin mieleen, mutta valitsin ensimmäisen. Mainitsematta jäi ainakin amaryllis, Vitra, sisustus ja uusi vuosi. Tätähän voi soveltaa moneen muuhunkin ”listaan”, vaikkapa elämän positiivisten asioiden tiivistämiseen.

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Anonyymi says:

    Tämänhän olisi voinut nimetä merkki-listaksi….
    Itse vierastan niin CK:n, Vuittonin kuin Diorinkin ylenpalttista hehkuttamista.
    W1-blogin kirjoittajan elämäntyylillä näitä merkkejä on ihan ok hehkuttaa, sopii sellaiseen pintaliitäjä-blogiin, jossa ympyrät on vähän eri 😉

  2. Anonyymi says:

    W1 (entinen Kotirouva Lontoossa. Hänellä ne Vuittonit kuuluvat oikeasti arkeen ja asustehuone on normaalin kaksion kokoinen)

Kommentointi ei ole käytössä.