Sisustus

Ensiesittelyä eteisestä

Sateista perjantainta, ainakin täältä etelän suunnalta. Viikko on mennyt yllättävän nopeasti ja vähän erilaisissa merkeissä, mitä suunnittelin. Minulla nousi kuume (taas) alkuviikosta ja tiistaista eteenpäin nuorempi tyttäremme on myös ollut sairaana. No nyt alkaa hieman helpottaa, mutta jatkuva flunssa vie voimat. Sää on hyvin syksyinen ja koululaisemme ei millään tahtonut uskoa, että kesävaatteista tulisi siirtyä syksyisempiin kerroksiin. Tarkoitan siis kuorivaatteita ja käsineitä. Nämä uudet ihanat syysvaatteethan ovat olleet tarjolla jo hyvän tovin, joten ajatukseen on ollut mahdollisuus totuttautua. Lapset, nuo pienet ja ihmeelliset olennot. Lasten ikäero on alkanut näkyä tänä vuonna erityisellä tavalla pitkään aikaan. Vauva-ajan jälkeen oli monta vuotta leikki-ikää eli tyttöjen ikäero ei vaikuttanut juurikaan leikkeihin. Kesän aikana on saanut huomata, että vanhempi on ottanut isoa askelta eteenpäin ja pienempi on täysin prinsessojen ja nukkevauvojen lumoavassa maailmassa. Toisaalta haikeaa, mutta ihanalta tuntuu nähdä lasten kasvu ja kehitys. Ulos lähtökin on siis saanut aivan uudenlaisen merkityksen ja tähän on ollut minulla ehkäpä eniten totuttautumista. Eteisen täytyy olla toimiva itsenäisen koululaisenkin vuoksi, joten ennen talven tuloa on saatava kaikki pikkujututkin mietittyä. Esimerkiksi mihin on tarkoitus mahduttaa hatut, myssyt, lapaset ja kaikki muu.
Minulla oli ajatus eteisemme esittelystä, mutta sairastelun takia homma on jäänyt puolitiehen. Ihan kirjaimellisesti siinäkin mielessä, että järjestelyt ovat vähän tyssänneet ja tangossa roikkuu kaikki mahdolliset kevät-kesä-syystakit sun muut jutut. Tässäpä nyt kuitenkin muutama kuva, vaikka varsinaisen postauksen teen vielä myöhemmin. Melko pitkälle pinnat ovat kuitenkin valmiit.
Enpä tiedä onko tämä nyt kovin kaunis näky, mutta tällä hetkellä takkimme roikkuvat Ikean mustassa ja rautaisessa naulakossa. Kengät mahtuvat saman sarjan kenkätelineeseen tai siis lähinnä aikuisten kengät. Lasten kengät ovat kahdesta syystä ulkoeteisessä. Ensinnäkin, ne kantavat uskomattoman määrän hiekkaa ja toiseksi, niille varattu kori mahtuu juuri sopivasti paikalleen. Tämä idea on muuten napattu Glorian koti – lehdestä ja mietin monta viikkoa, että voiko kengät säilyttää oikeasti käytännöllisesti kasassa korissa. Kyllä, sopivan kokoisessa korissa se onnistuu!
Ulko-ovi on tarkoitus maalata sisäpuolelta, mikäli emme päädy taloyhtiössä ovien vaihtoon. Vanha peili makuuhuoneesta oli aivan täydellinen tänne ja kenkäkori on kätevästi oven vieressä. Kuten huomaatte, vanha patteri ei oikein imartele ja kuntonsakin puolesta joutaa jo vaihtoon.
Väliovi on hiukan epäkäytännöllinen, mutta antaa hyvin valoa sisään. Mietimme tähän vielä vaihtoehtoa rauhassa, sillä toistaiseksi lapset ovat osanneet varoa lasista ovea.
Sähkötaululle olisi tarkoitus keksiä vielä jotain, en tiedä mitä. Eteinen poikkeaa muusta kodista siten, että laatta on rohkeampi kuin valinnat muualla. Kuvioita ei esiinnykään muissa tiloissa, joten sekin oli yksi syy miksi halusin kuviollisen laatan eteiseen. Enkä voisi olla tyytyväisempi! Mies käsitteli valkoiset saumat ja niihin ei ole lika tarttunut. Muuten kuviot blokkaavat kivasti tahroja ja eipä tarvitse olla jatkuvasti jynssäämässä. Keskeneräisyydestä huolimatta alan olla jo aika tyytyväinen eteiseen. Vielä täytyisi miettiä säilytysjästelmät, mutta tällä hetkellä toimiva tila ei kaipaa muuta. 
Mukavaa perjantaita!

Saatat myös pitää...

22 kommentti

 1. Upealta näyttää ja tuo lattia on ihan mielettömän upea <3

  1. Kiitos Johanna <3 Hyvä valinta, kun tuntuu itsestäkin vielä upealta.

 2. Oi miten upea tuo laatta on, muutenkin kivan näköinen eteinen :))

  1. Kiitos Jaana. 🙂

 3. Lattia on aivan huippu, tosi upea valinta! Muutenkin eteisenne näyttää tosi kivalta ja kutsuvalta, nämä tällaiset postaukset saavat minut aina harmittelemaan tuota meidän kaaos eteistä, mutta niin kauan kun sinne pitää saada majapaikka kahdelle isolle koiralle niin se nyt vaan on kamala, ehkä sitten joskus tulevaisuudessa…

  Ihanaa alkavaa viikonloppua!

  1. Kiitos -anu- 🙂 Tässä eteisessä on se hyvä puoli, että tilaa on hieman reilummin kuin edellisessä kodissa ja lasten kanssa lisätila on vain hyvä juttu. Uskon, että koirien kanssa on myös omat haasteet. Voisiko eteisessänne olla joku erityinen juttu, mikä toisi sinne kaipaasi fiilistä?

   Oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle!

 4. Hei 🙂 Tuo lattia on todella kaunis <3 Kysyisin, millä aineella käsittelitte saumat että saitte ne likaa hylkiviksi? Olen miettinyt pääni puhki että millä voisin käsitellä kylpyhuoneen valkoiset kaakelisaumat suihkun kohdalta kun tuntuu että niitä saa jynssätä jatkuvasti! 🙂

  1. Kiitos Pia! 🙂 Käsittelimme saumat vesipohjaisella saumasuojalla, mikä on vettä ja öljyä hylkivä suojaus eikä vaikuta sauman väriin. Tuote on ympäristöystävällinen ja käsittely täytyy uusia 1-2 kertaa vuodessa riippuen kulutuksesta. Tuote on Fila (green line) ja tunnistaa vihreästä pullosta. Kannattaa kysyä vielä tuotteen sopivuus, sillä en kysynyt sen sopivuutta kosteisiin tiloihin. Tämä on kyllä ollut hyvä aine, nimittäin lika ei ole tarttunut saumoihin ja lattia näyttää hyvältä. Toivottavasti tästä oli edes jotain apua! 🙂

 5. Niin kaunis lattia, samanlaisesta haaveilen itsekkin <3

  Ihanaa viikonloppua!

  1. Kiitos Jansku! <3 Laatta on kyllä hieno ja sopii moneen paikkaan.

   Ihanaa viikonloppua sinnekin!

 6. Ihanan kodikas eteinen ja upea lattia! Itse en kyllä pärjäisi ilman liukuovikaapistoja eteisessä.

  1. Kiitos Suvi! Liukuovikaapistoa on mietitty meillekin, mutta saa nyt nähdä mitä keksitään. Olisi mukava, että eteinen olisi avoin ja samalla toimiva.

 7. Upea ja lattia on piste iiin päälle 🙂

  1. Kiitos Sanna. 🙂 Kieltämättä kuviolaatta tuo sitä jotain eteiseen.

 8. Kaunis eteinen. 🙂 Naulakko ei kyllä silmiä hivele, muuten ok.

  1. Kiitos Minttu. 🙂

 9. Ihana lattia ja muutenkin niin raikkaan oloinen eteinen. Mukava tulla kotiin. 🙂

  1. Kiitos Suffeliini. Juuri näin, minusta eteisen vaikutus on suuri etenkin rankan päivän jälkeen. On kiva tulla kotiin, kun eteinen on toimiva (ja nätti). 🙂

 10. Oi, tuo lattia on todella kiva! Muistelen samaista laattaa ihailleeni Jyväskylän asuntomessuilla!

  1. Kiitos Minttu. 🙂

 11. Tosi kaunista! Toivottavasti kuume pysyy poissa <3

  1. Kiitos S! <3

Kommentointi ei ole käytössä.