Kaupallinen Lifestyle Yhteistyö

Ensimmäinen vuosi uudessa kodissa

Kaupallinen postaus yhteistyössä yrityksen Grabbarna Flytt kanssa

Postaus sisältää maksetun kaupallisen linkin

Meillä on nyt ensimmäinen vuosi takana uudessa kodissa asumista. Vuosi on mennyt todella nopeasti ja olen jälkeen päin ajatellut monta kertaa, miten muutto ja asettuminen sujui hyvin sekä ajoitus oli paras mahdollinen. Noin vuosi sitten olimme juuri palanneet pohjoisesta mökkilomalta, jossa ihmettelimme Kiinassa leviävää uutta tautia, Koronaa. Uutisten välityksellä ei vielä tiennyt, mitä tuleman pitää – tässähän sitä edelleen ollaan.

Muutto uuteen kotiin tapahtui melko tiiviillä aikataululla, sillä meillä oli vain perjantai aikaa saada koti tyhjäksi ja minulla oli täysi työpäiväkin edessä. Mieheni vei minut aamulla töihin vanhasta kodista ja haki iltapäivällä uuteen asuntoon. Se kävi niin nopeasti. Tästä saamme kiittää muuttopalvelua, joka hoiti meille ennakkoon muuttolaatikot sekä suoritti varsinaisen raskaan työn. Muutto on aina melko iso juttu, sillä koko elämä pitäisi pakata laatikoihin ja saada vielä ehjänä perillekin. Kirjoitan yhteistyössä yrityksen Grabbarna Flytt kanssa ajatuksiani muuttamiseen liittyen.

Ensimmäisiä kuvia uudessa kodissa vuosi sitten.

Yksi tärkeä kulmakivi muuttamisessa on tavaroiden huolellinen pakkaaminen. Muuttotavaroiden pakkaamisen yhteydessä tai oikeastaan sitä ennen on oiva tilaisuus käydä lävitse kaappeja ja hyllyjä. Itse olen käynyt jokaisen muuton yhteydessä tavaroita läpi, mutta yleensä se innostus alkaa vasta uudessa kodissa, kun tajuaa ettei ”näitä tai tätä” tarvitsekaan. Pakkaamiseen kannattaa panostaa, ettei tavaroita menisi rikki muuton aikana.

Jos tavaroiden läpikäyminen tuntuu liian raskaalta ja tavaraa on tilattu esim. uutta kotia varten, voi miettiä varastointipalvelua. Olemme itse joskus pohtineet maksullista varastoa vaihtoehtona, mutta lopulta asiat ovat järjestyneet. Tässä uudessa kodissa meillä on sisällä vaatehuone sekä lämmin ulkovarasto. Eteisen yhteydessä oleva vaatehuone kaipaa kyllä pikaista ehostusta, vähintään lisähyllyjä tai jotain – on kyllä aivan karmean näköinen tällä hetkellä. Ulkovaraston suhteen minulla on diili mieheni kanssa – en saa mennä sinne omin päin.

Kun lapsiperhe muuttaa, niin siihen pätee hyvin se mikä moneen muuhunkin: hyvällä suunnittelulla pääsee pitkälle. Muuttamiseen kannattaa varata aikaa ja jos tarve tulee, niin nopeastikin homma onnistuu hyvien valintojen avulla. Jokaisen täytyy tietysti itse tunnistaa nämä, mutta niin kuin sanottu, huolellisuus on jo puolet työstä.

Kaupallinen postaus yrityksen Grabbarna Flytt kanssa.

Postaus sisältää kaupallisen linkin, josta on maksettu kertapalkkio.

Saatat myös pitää...