Sisustus

FALL WITH AUTUMN

Syksyn tuntu hivelee jo ihoa hennon auringonsäteiden lomassa ja ilmassa tuoksuu uuden sesongin tuulet. On elokuun alku ja olen täynnä intoa tulevasta kaudesta. Koin ensimmäistä kertaa suurta haikeutta kesän loppumisesta, kun mieheni palasi alkuviikosta töihin. Tuntuu, kuin kesä olisi loppunut kesken. Säät viilenivät siinä samalla ja jostain syystä fiilis on kaikkea muuta kuin kesäinen. Tämä johtunee osittain siitä, että ahkeroimme likipitäen koko loman pihamme kimpussa. Aivan kuin loma olisi lipunut käsistä ja se rentoutuminen olisi jossain välissä vain unohtunut. 

Syksy on eräänlainen muutoskohta myös sisustuksessa ja vaikka kuinka tahtoisin, koen muutoksen tarvetta myös sisätiloissa. Se ei tarkoita välttämättä suurta hankintaa tai työmäärää, mutta itseni tuntien osaan jo somistaa kotia syksyyn. Joka vuosi kaipaan selkeämpää mustavalkoisuutta syksyn aikaan. Koti muuntautuu uuteen asuun pienillä asioilla, kuten taljoilla ja kynttilöiden määrää lisäämällä. Vaihtelen jonkin verran myös tekstiilejä ja mattoja. 
Sopivan valaistuksen laittaminen korostuu, kun illat pimenevät ja vaivumme kohti hämärän aikakautta. Kuulostaa karulta, mutta siltä se tuntuu. Alkusyksy on kuitenkin tunnelmallinen ja aurinko valaisee pitkälle iltaan. Rakastan tätä ajankohtaa vuodesta yhtä paljon, kuin esimerkiksi kevään ensimmäisiä merkkejä.
Kynttiläsesonki on viimeistään nyt alkamassa, kun niiden tuomat liekit lämmittävät terassien ja olohuoneiden tunnelmaa. Meillä on aina polteltu kynttilöitä ympäri vuoden, mutta nyt niiden asema korostuu entisestään. Minulla on tapana tilata joka syksy jokin erilainen kynttilä valkoisten joukkoon ja tämä on aika hauska tapa oikeastaan toivottaa alkusyksy meille kotiinkin. Tällä kertaa se on H&M homen AMBIENCE – kynttilä. 
Nämä Ikean uudet pienet tuikkukipot ovat suosikkini ja näitä pakkauksia lähti mukaan kaksin kappalein! Ikeaan on tullut niin paljon kivoja uutuuksia, että ajattelin koostaa aiheesta ihan oman postauksen.
Poikkesin alkukesästä Hakolan ja Havin pressitilaisuudessa ja iskin silmäni Havin uusiin, kauniisiin kynttilöihin, jotka tulevat myyntiin nyt syksyllä. Meillä vierailla ilo tavata Hakolan muotoilijoita ja kuulla uusista tuotteista. Uuden muotoilun yhtenä inspiraation lähteenä on käytännön tarpeisiin  suunnitellut ja valmistetut tuotteet. 
Syksyiset säät alkavat siis olla jo täälläkin ja aika nauttia vielä aurinkoisista päivistä, kun niitä on.
Uudet tuulet puhaltelevat, sillä nuorempi tyttäremme aloittaa esikoulun reilun viikon päästä. Kävimme ostamassa eskarirepun ja kyllä tuo pieni ihme oli niin ison oloinen reppuja sovitellessa. Haikeaa, mutta katseet eteenpäin.
Mukavaa syksyn alkua!

Saatat myös pitää...

5 kommentti

 1. Täällä toinen, joka fanittaa syksyä ja etenkin alkusyksyä. Ihanaa, tunnelmallista aikaa. 🙂 Kivoja eskaripäiviä!

  1. Ihana, alkusyksy on parasta aikaa! En malta odottaa ruska-aikaa. <3 Kiitos ja mukavaa arjen alkua myös sinne suunnalle!

 2. says:

  Tykkään kovasti maton tuomasta kontrastista, nappivalinta!
  Täällä ei varsinaisesti odoteta syksyä, kesä saisi minun puolesta jatkua vielä. Mutta sisustusasiat alkavat taas vähän kiinnostaa, se hyvä puoli syksyn lähestymisessä on. Katsotaan mitä pientä muutosta saan kotona aikaiseksi…

  1. Kiitos Anu! Kesä tosiaan tyssäsi kuin seinään, toivotaan aurinkoista syksyä. Ainakin sisähommat alkaa maistua hyvin, mitähän kivaa keksit kotona..? 🙂

 3. Anonyymi says:

  Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

Kommentointi ei ole käytössä.