Sisustus

Fiskarsin ja Iittalan syksyä 2015

Kuva: Iittala Interior

Elokuun ollessa jo yli puolivälin on juuri oikea aika kertoa teille Fiskarsin, Iittalan ja Hackmanin tämän syksyn uutuuksista, joista pääsin saamaan hiukan esimakua. Kerroinkin teille jo aikaisemmin Fiskarsin uudesta Light – maanuokkaussarjasta, mikä tulee myyntiin tämän syksyn aikana. Omat katseet ovat jo niin syksyssä, etten malta olla menemättä jo nimeltä mainittuihin aiheisiin ihanasta auringonpaisteesta ja lämpimistä säistä huolimatta. Koulun- ja päiväkodin aloitus toivat jo uuden tuulahduksen tulevasta, joten ilmassa tuoksuu jo syksy.
Kuva: Iittala Interior

Blogini lukijat tietävät ihastukseni Iittalan tuotteisiin ja myönnettäköön, että astiastomme ja keittiötarvikkeet koostuvatkin pääosin Iittalan, Fiskarsin ja Hackmannin tuotteista. Nämä kestävät hyvin aikaa niin muotoilulta kuin laadultakin ja ovat näppärät myös lasten käsissä.

Tulevaa syksynä ajatellen yksi suosikkini on tämä Plektra pöytä, joka toimii myös jakkarana. Ihastuin tähän varmasti siksi, että se sopisi täydellisesti Vakka – laatikon kanssa. Meillä on koivun ja valkoisen väriset vakat, joten kumpi vain olisi sopiva. Vakkojen paikkahan vaihtelee meillä aina toisinaan, joten ne ei ole sidottuja vain yhteen käyttötarkoitukseen.

Jakkarassa viehättää myös sen monikäyttöisyys, mikä tuo plussaa ja värivalikoima hiukan valinnanvaraa. Plektraa on saatavilla matalana ja vähän korkeampana pöytänä. Tämä olisi aivan mainio niin yöpöytänä kuin varatuolina ruokailutilassa.

Kuva: Iittala Interior, Plektra
Kuva: Iittala Interior

Vaikka kesäisen lämpimät säät vielä jatkuvat, niin iltaisin on kiva nauttia jo kynttilöistä. Tämän syksyn suosikit ovat selvillä: marmori, maanläheiset värit ja skandinaavisuus. Innostuin näiden tunnelmallisten kuvien myötä tekemään kynttilöistä asetelmia omaankin olohuoneeseen ja löytyypä sieltä yksi uusi kalustekin. Saattaapa liittyä syksyn suosikkeihin.

Kuva: Fiskars

Minulta kysellään toisinaan vinkkejä keittiöön ja ruuanlaittoon liittyen ja yksi asia, minkä tuon aina ensimmäiseksi esille on välineet. Ruuanlaitosta ei tule mitään ilman kunnollisia välineitä ja se täytyy nyt muistaa, että hyväkin veitsi tai pannu voi pilaantua vääränlaisella käytöllä ja huollolla.

Fiskars tuo tänä syksynä kauppoihin aivan uuden sarjan, joka on suunniteltu aamiaisen valmistamiseen. Väittäisin, että monelle teille on tullut tutuksi ”aamiainen on päivän tärkein ateria” – ajatus ja luulen, että osaltaan se pitää paikkaansa. Kunnon aamiainen saa kehon käyntiin ja antaa voimia päivän ensimmäisiin tunteihin. Olen ollut ikäni huono aamiaisen syöjä ja äitiyden myötä tähän on tullut väkisinkin muutos. Alkuun ei ollut helppoa, sillä omaan ruokailuun ei edes tuntunut löytyvän aikaa, mutta rutiinien opettelun jälkeen sekin jo sujuu. Nykyisin nautinkin suunnattomasti kiireettömistä viikonlopuista, sillä perheen yhteinen aamiainen voi venähtää joskus jopa puoleen päivään asti. Nyt meitä esteetikkoja hemmotellaan, kun sarjan suunnittelussa on otettu huomioon myös visuaalinen puoli hyvin. Itse ihastuin valkoisiin välineisiin ja astiohin. Eihän niillä voi mennä pieleen?

Kokosin vielä kollaasin muodossa omia suosikkeja. Sisustustakasta oli miehen kanssa puhetta ja sellainen olisi tunnelmallinen olohuoneessa. Jostain täytyy kuitenkin tinkiä, sillä vielä eletään remontin keskellä. Mitä pidätte harmaasta Kaasa kynttilälyhdystä? Ihastuin eriväsistä lyhdyistä tehtyyn sommitelmaan. Tekee hyvin lämpimän tunnelman syksyn keskellä. Messinkiset Nappulat kuuluvat jo kodin vakiovarustukseen, mutta aika kivalta se näyttää myös harmaana, vai mitä? Kastehelmessä on jotain hyvin nostalgista ja sinisellä ei voi mennä mönkään, jos minusta puhutaan. Paljon on muutakin ihanaa syksyksi luvassa ja postailen niistä sitten lisää. Ja kyllä uskallan tunnustaa, että the joulu on jo käväissyt mielessä kerran jos toisenkin. Siitä onkin sitten ihan omat jutut tiedossa. On mitä odottaa.

Reipasta viikkoa ja nautitaan kauniista päivistä!

Postauksen kuvat // Fiskars

Saatat myös pitää...