Sisustus

Haaste – 8 asiaa minusta

Sain Kahden kerrostalon asukkeja -blogista  jokin aikaa sitten hasteen kertoa itsestä 8 satunnaista faktaa. Tämä on kaunis kohteliaisuus, kiitos paljon haasteesta!
Olen syntynyt talvella. Vietän pian syntymäpäivääni ja toivon kovasti, että maa olisi silloin jo valkea ja saisimme nauttia kirpakoista pikkupakkasista.

Rakastan joulua ja sen odotusta.
En tiedä mikä olisi parempaa, kuin viettää joulun aikaa oman rakkaan perheen kanssa. 
Kotona.
Nähdä se lasten riemu ja ilo.
Olla läsnä ja nauttia elämästä.
Omat lapset. ♥
Ei se elämä koskaan helppoa ole tai siksi muutu, mutta kyllä se on todella palkitsevaa.
Etuoikeutettua.
En ole koskaan oppinut mitään niin paljon, kuin äitiyden aikana. Se on opettanut minulle paljon itsestäni ja elämästä. En tiedä parempaa lahjaa, kuin lapset ja hyvä puoliso, jonka kanssa saan jakaa tämän elämän.
Rakastan kirjoja ja arjen pieniä hemmotteluhetkiä. Hartain toiveeni olisi saada oma pieni kirjasto/lukunurkkaus, mihin mahtuisi suuri valkoinen kirjahyllystö. Pahitteeksi ei olisi, jos katossa roikkuisi suuri kristallikruunu ja tilassa huomiota kaipaisi suuri, muhkean valkoinen nojatuoli.
Olen ammatiltani ravintolakokki. Joskus se ammattiminä saattaa hiukan kavuta myös blogin puolelle ohjeiden muodossa, mutta toivottavasti se ei ketään haittaa. Kiitosta olen saanut muutamista ohjeista ja mikäs sen mukavampaa, kuin jakaa iloa myös muille.
Sisustaminen on lähellä sydäntäni, eräänlainen elämäntapa. Sisustajan urani alkoi viidennellä luokalla, kun otin äitistä mallia ja aloin innostua perjantain viikkosiivouksesta. (äiti muistanee ehkä tarkemman iän kuitenkin 😉 )
Siitä se sitten pikkuhiljaa lähti. Koulupöytä oli ensimmäinen kohde, mikä sai eloa ja väriä milloin mistäkin. Pöytävalaisimia vaihdeltiin ja kynäpurkkeja ostin itse kirpparilta! Muutama vuosi meni ja aloin hankkimaan itselleni myös astioita ja aloin kiinnittää enemminkin huoneeseeni silmää.
Koskaan mikään huippu en ole ollut ja käytännöllisyys on myös tärkeää. En hanki kaunista vain näön vuoksi, vaan sen täytyy olla sijoitus myös muussa mielessä.
Siksi koenkin, että sisustaminen on eräänlainen osa minua, mikä kasvaa aina elämän myötä. En pidä siitä, että ihmisiä arvostellaan joskus niin rankasti vain kodin sisustuksen perusteella. Elämä pitää sisällään paljon muistoja ja asioita, mitkä saavat näkyä myös omassa kodissa. Ole rohkea ja tee kodistasi juuri sellainen, missä sinä ja perheesi viihdytte parhaiten. Kritiikkiä saa aina, mutta onnelliseksi voi tulla vain jos noudattaa omaa sydäntään.
Olen esteetikko. Kauniit asiat viehättävät minua.
Kauneus on katsojan silmissä, mutta minulla myös sydämessä.

Rakastan luontoa ja se on minulle erittäin tärkeä. Haluan opettaa myös lapsilleni, miten eri tavoin luonto näyttäytyy elämässämme ja miten kaunis se voikaan olla. Vuodenaikaihmisenä löydän luonnosta aina kauniita ja hyviä puolia, oli mikä kuukausi tahansa. Luonnon kiertokulku, vuodenaikojen vaihtelu ja luonnon monipuolisuus kotimaassa kiehtoo ja viehättää.
Koska luonto on aina ollut tärkeä, haaveilen edelleen siitä omasta pihasta. Tällä hetkellä koitan saada parvekkeellemme jotain eloa aikaan, mutta hidasta se toistaiseksi on ollut. Viime kesänä koettiin kuitenkin jo hiukan hedelmällisempiä hetkiä, kun lomalla oli aikaa panostaa myös parvekkeen elämään.

(kuva oikealla; mummolasta)
Tämä haaste tulisi antaa eteenpäin 8:lle bloggaajalle, mutta jätän tällä kertaa antamatta sillä tuntuu, että niin moni on jo tähän vastannut.
Jos kiinnostuit, niin nappaa ihmeessä haaste blogiisi. 🙂
Mia

Saatat myös pitää...

6 kommentti

 1. Kauniisti kirjoitit ja kauniita kuvia taasen :))
  Täälläkin odotetaan Joulua tooodella kovasti!! On meijän pienen ihmeen eka joulu, ja vaikkei toinen oikein ymmärräkkään joulujuttuja nii joulu tuntuu niin paljon merkityksellisemmältä ja jännemmältä.. 🙂

  1. Kiitos MurMeliina! 🙂
   Joulu on ihanaa aikaa ja olen samaa mieltä, että se tuntuu nyt eri tavalla merkityksellisemmältä kun on lapsia.

 2. Kirjoitit todella kauniisti, ihan herkistyin <3 Ihana oli lukea sinusta enemmänkin 🙂 Mukava kun teit tämän 🙂 Oikein mukavaa viikonloppua! 🙂

  1. Kiitos kovasti <3
   Tällaisia postauksia pitäisi ehkä kirjoitella enemmänkin, jos lukijoita vaan kiinnostaa. Näitä tehdessä pohtii itsekin enemmin elämää ja hyvä mieli siitä tulee.

   Hyvää viikonloppua sinnekin! 🙂

 3. Ootko sinäkin kokki!:) Minä myös!Teetkö alan töitä?

  1. Kyllä, kiva löytää saman alan ihmisiä! 😀
   Tosin itse olen vaihtanut alaa muutama vuosi sitten, opiskelen parhaillaan uutta uraa itselleni.
   Tein jonkin aikaa erilaisia töitä ravintola- sekä suurtalousalalla, mutta alkoi tehdä mieli uusia/uudenlaisia haasteita. Ei sitä koskaan tiedä, vaikka joku päivä olis oma kahvila/muu yritys pystyssä. 😉

Kommentointi ei ole käytössä.