Sisustus

Haaveita kesäterassille

Olen yrittänyt viimeiseen asti olla miettimättä liikaa kesää ja terassia, koska tuleva remonttisuunnitelma on vielä niin epävakaalla pohjalla. Päätöksiä tehdään kuitenkin pian ja haluan olla varautunut, oli se sitten mikä vain. Mies on yrittänyt toppuutella terassin kanssa, miksi miettiä vielä sisustamista, kun meillä ei ole koko terassiakaan? Niin. Nyt on kuitenkin sesonki alkutekijöissään eli kaikkea on saatavilla. Suunnitelmia täytyy pikkuhiljaa tehdä, ettei sokaistu laajan valikoiman tuomasta ostohimosta. Tällaisen vakaan ja harkitsevan henkilön (siis minä) on tarkkaan tiedettävä, mitä haluaa ettei viehäty ajatukseen ”ihanasta” vaan siitä itsestään. Siksipä olen salaa koonnut ajatuksia ja ideoita kasaan ja tein pienimuotoisen kollaasinkin valottamaan ajatuksiani.
Jos joku ei vielä tiedä, niin tämä kesä on siitä poikkeuksellinen, että meillä on ensimmäistä kertaa oma piha. Olemme tavanneet miehen kanssa nuorina ja asuneet kerrostalossa aikuisikämme. Olemme siis aivan untuvikkoja, mitä tulee oman kesäpihan tekemiseen. Ulko- ja pihatöistä itsessään meillä on molemmilla paljonkin kokemusta lapsuudenkodista sekä kesämökeiltämme, mutta oman kodin ympäristö on se juttu.
Jos nyt lähdetään ihan perusasioista, niin haluaisin terassille modernit ja vaaleat linjat. Musta terassilauta oli mielettömän upea edellisessä kodissa, mutta pirun kuuma. Tätä asiaa pitäisi siis pohtia tarkkaan. Tumman lattian kanssa vaaleaa vastapainoa ja tietysti valkoinen viehättäisi erittäin paljon.
Pihamme on aurinkoinen, joten jonkinlaista suojaakin saisi olla. Varjo on tietysti varma valinta, mutta mielessäni on ollut jotain muutakin. Saa nähdä, saanko ideaa käytäntöön vai jääkö se vain haaveeksi.
Loppu onkin sitten silkkaa silmäniloa, käytännön seikkoja, ylellisyyttä, viihtyisyyttä ja rentoutumista. Rento viltti loppukesän iltoihin, muutama kaunis kynttilä hämärtyviin syyskesän iltoihin. Yksi iso asia on tietysti pihakasvit. Niistä minulta löytyykin jo kestosuosikit ja lempikukkani kasvaa jo pihallamme. 
Ennen kuin pääsemme varsinaisiin istutuspuuhiin, on vielä edessä monenlaista. Pari puuta pitäisi kaataa ja saattaa siivoustyöt loppuun. Lasten kanssa haravoitiinkin jo piha ja pohja on hyvällä mallilla. Saa nyt nähdä, miten tuo työ lähtee käyntiin, mutta eiköhän se tästä.

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Voi että, kesästä haaveileminen on kyllä ihanaa – ja ihan kohtahan terassille ja pihalle jo päästäänkin! Nyt jäi kutkuttamaan, mikä se aurinkovarjon vaihtoehto voisi olla – haluaisitko vähän vinkata? 🙂

    1. Älä muuta sano. 🙂 Noo, voin paljastaa sen verran, että tietynlaista aurinkokatosta haaveilen meille. Saa nyt nähdä minkälainen keidas saadaan aikaan, vai jääkö vain haaveeksi.

  2. Haa, tottakai terassin sisustusta pitää miettiä vaikkei terassia edes olisikaan 🙂 mukava nähdä millainen siitä tuleekaan!

    1. Juuri näin. 🙂 Enpä malttaisi odottaa, että pihalle pääsee rentoutumaan. Meillä alkoi pihan siivous, tehtävää tuntuu olevan riittämiin vaikkei mistään isosta alasta olekaan kyse. 😉

Kommentointi ei ole käytössä.