Sisustus

Habitare 2018 – sisustajan messut

Vuoden mielenkiintoisin  sisustajan tapahtuma lienee aina syyskuussa messukeskuksessa järjestettävät Habitare – messut. Tapahtuma asettuu joka vuosi samaan ajankohtaan, milloin tyttäremme on syntynyt ja messut ovat jääneet näkemättä. Tänä vuonna otin kuitenkin vapaapäivän messuja varten, jonne menimme yhdessä mieheni kanssa. Olimme varanneet aivan liian vähän aikaa kierrellä ja ajattelinkin laittaa teille muutamia paloja upeilta näytteilleasettajille, mikäli ette itse pääse paikalle. Muutama tärppi löytyy myös joukosta.

Yksi kantava teema mielestäni oli tummanpuhuvat sävyt. Aina syksyn saapuessa tummemmat sävyt tuntuvat valtaavan alaa, mutta tällä kertaa tummat sävyt olivat vielä voimakkaammin esillä. Musta, tumma viikuna, syvä viininpunainen ja ruskean sävyt näyttäytyivät monella pisteellä. Visuaalisuus on vaikuttavaa ja funktion asema korostuu entisestään. Ei riitä, että tehdään kaunista ja tyylikästä, vaan kaiken täytyy toimia hyvin monenlaisissa ja vaativissa tarpeissa.

Yksi oma odotettu lemppari (ja unelma) on tämä musta WALL UP tilanjakajaseinä. Tämä olisi ollut yksi mahdollisuus nykyisessä kodissamme saada jaoteltua molemmille lapsille omat huoneet tai lähinnä tilat. Koska ratkaisu ei kuitenkaan olisi kestävä, se ei ole järkevä tällä hetkellä. Tilanjakaja toimii loistavasti loft – tyyppisissä asunnoissa, jossa halutaan pitää tilat kuitenkin valoisina ja lisätä avaruuden tuntua. Voisin hyvin nähdä tilanjakajan myös olohuoneen ja ruokailutilan välissä tai muussa vastaavanlaisessa yhdistelmässä. Vain mielikuvitus on rajana!

Mihin sinä sijoittaisit tilanjakajan nykyisessä tai unelmakodissasi?

Havin piste oli kauniisti somistettu syksyn uusilla tuotteilla. Kirjoitin aikaisemmin, että panostan kynttilöihin ja poltan kalliimpia kynttilöitä harvemmin. Kynttilät kuuluvat kuitenkin meidän arkeen ympäri vuoden ja viidentoista vuoden kokemuksella voin todeta, että ostan niin paljon mieluummin kotimaista suunnittelua ja tuotantoa kuin ulkomaisia halpakynttilöitä marketista. Hyödynsin messutarjouksen ja ostin kotiin muutamia kynttilöitä tulevia viikonlopun juhlia varten. Kuvan Havi’s Bergamot & Fig – kynttilä on niin hyvän tuoksuinen, että jäin siihen jo koukkuun.

Tummat sävyt olivat esillä hyvin myös kynttilöissä ja se on yksi helppo tapa tuoda väriä ja vaihtelua kotiin. Yhdistelemällä eri tumman sävyjä saa syvyyttä asetelmaan. Oma juhla-asetelma syntyi jo pari päivää etukäteen ja sain siinä idean tarjoilupöytäänkin.

Tästä kuvasta löytyvät kylpyhuoneen suosikit. Haluaisin kuollakseni tuon pienemmän meikkipussin kangasversiona, mutta en ole onnistunut vielä löytämään. Nimenomaan mustavalkoinen unikko ruskealla sävyllä on the thing. Ostin nimittäin tyttärelle siitä kuosista penaalin joskus nimipäivälahjaksi ja se on edelleen hyvin ihastuttava. Niin ihana, että ostin itselleni kasvopyyhkeen samalla kuosilla. Raita on klassikko, tunnen itseni seepraksi tämän pakkomielteeni kanssa. Siellä missä raita, siellä olen minä. Ja nyt täytyy muistaa, että mitkä tahansa raidat eivät käy. Se on puhdasta matematiikkaa, että raitojen suhde sopii minulle.

Marimekon asetelmat olivat kauniisti aseteltu, suosittelen ehdottomasti käymään heidän pisteellään mikäli käyt viikonloppuna messuilla.

CASA Stockmannin esillepano oli tummanpuhuvaa, maanläheisiä sävyjä, paljon puuta ja kodin uutuuksia. Pidän itse valtavasti vaaleasta puunsävystä ja minun ja mieheni suosikki on mänty, vaikkei se todellakaan ole vaalein. Puu on monikäyttöinen ja luontuu suomalaiseen kotiin mainiosti.

Omat, vuosia odotetut suosikkini ovat nämä vaaleat puiset kulhot ja muut keittiövälineet. Voin nähdä jo sieluni silmissä idyllisen perheillallisen, johon sisältyy raikas vihersalaatti puisesta kulhosta tarjoiltuna. Kotoisuutta ja skandinaavisuutta lisää samaan sarjaan kuuluvat ottimet. Juusto- ja hedelmätarjottimeksi lienee pakko ostaa vähintään yksi puinen lautanen, eikö vain? Messutarjous nimittäin unohtui hyödyntää! Siinä siis tärppi numero 2. Casa Stockan pisteellä paljon hypisteltäviä sisustustuotteita pienellä alennuksella kotiinviemisiksi.

Annon mykistävän stailaus oli niin upea, etten uskaltanut edes kävellä tekstiilien sekaan, etten joutuisi valokeilaan. Vaaleat, paksut, pehmoiset ja runsaat valikoimat tekevät lupausta tunnelmallisista syysilloista. Nyt en malta odottaa, että pääsen virittäytymään syksyyn oikein kunnolla.

Yksi unelma – valot portaissa tuomaan tunnelmaa, parantamaan käytettävyyttä ja tietysti, tyylikkyydestä saa aina pisteet!

Messut itsessään olivat täynnä silmänruokaa, suosittelen ehdottomasti varaamaan riittävästi aikaa ja sopivat jalkineet. Kannattaa ottaa huomioon myös käytännön asiat, kuten ruuhka-ajat, sisäänkäynti ja ruokailu. Gluteenittomalle vegaanille ainoa löytynyt vaihtoehto oli Fazerin salaatti. Siinäkään ei ollut kovin kummoiset vaihtoehdot, mutta sai kuitenkin syömistä. Herkkujen perään ei kannata haikailla, nimittäin se onkin sitten haasteellisempi juttu. Toinen lounasvaihtoehto olisi olult Hesen ranskikset ja juoma, mutta jotenkin se ei houkutellut ihan niin paljon energian tarpeessa olevaa messukävijää. Jos siis tulet paikalle melko rajallisella ruokavaliolla, kannattaa ottaa lisäksi pientä välipalaa mukaan.

Ehdin kierrellä vielä monella muullakin mielenkiintoisen näytteilleasettajan pisteellä, joista ei ikävä yllä ole kuvia. Pitkäaikainen suosikkini Grohe oli tuonut mallistoaan kivasti esille ja tyylikäs muotoilu on pettämätön valinta moneen makuun. Suosin itse kyseistä merkkiä ja jostain syystä päädyn aina valmistaja tuotteisiin. Jokin siinä muotoilussa viehättää.

Hakolan kalusteita ja tuotteita oli tuotu esille runsain värein. Jos kotimainen muotoilu kiinnostaa, käy ihmeessä tutustumassa tuotteisiin. K – Raudan pisteellä oli runsaasti nähtävää ja siellä pääsee toteuttamaan myös omaa sisäistä suunnittelijaa. Oma moodboardini ilmestyy pian instan puolelle.

Paljon oli siis nähtävää ja ihmeteltävää ja mikäli olet menossa viikonloppuna messuille, toivotan sinulle oikein mukavia messuja!

Saatat myös pitää...