Sisustus

HARMAATA VAI BEIGEÄ?

Kesäisen kolea viikonloppu on mennyt tiiviisti pihatöiden merkeissä, joten ajattelin sopivana vastapainona jakaa hieman mietteitäni eräästä sisustamiseen liittyvästä asiasta. Kuulen monesti ihmisten miettivän, pitävätkö he lämpimistä vai viileistä sävyistä sisustamisessa? Ilmeisesti näiden kahden sävymaailman yhdistämistä ei suositella, vaan tulisi valita toinen linja ja sisustaa sen mukaan. Olen itsekin pohtinut joskus, kummasta pidän enemmän. Lämpimästä vai viileästä? Karkeasti jaoteltuna joku voisi sanoa harmaata tai beigeä. 
Itse en ole koskaan oikein osannut sanoa kumman linjan naisia olen ja oikeastaan kotikin on kahta koululuokkaa. Mustavalkoisuus on kauniin puhdasta, tyylikästä ja klassinen valinta. Mikäs sen sopivampaa, tämä tyyli on pukenut minua aina. Toisaalta rakastan vaaleiden sävyjen tuomaa pehmeyttä ja keveyttä. Harmaa on kaunis ja etenkin pellavaiset tekstiilit ovat ajattoman kauniita. Hiekan sävyt, beige ja hennot ruskeat värit tuovat seesteistä ja kotoista tunnelmaa. Miksi en siis voisi yhdistää näitä kaikkia toisiinsa?
Marmoripöydässä yhdistyvät mieleiset elementit: lämmin puunsävy ja viileänharmaa kivi. Pöytään on ollut vaikea löytää sopivan matalaa tuolia, joten etsintä jatkuu. Iittalan harmaa Meno-kassi on aivan täydellinen tähän kokonaisuuteen.
Kullan ja kuparin sävyjä on kiva lisätä sinne tänne pieninä ripauksina. Molemmat värisävyt sopivat mielestäni oikein kivasti mustan ja harmaan kanssa. Haaveilen edelleen kuparisesta valaisimesta, mikä toisi kivaa särmää  vaaleaan kotiin. 
Yritin etsiä sopivia kuvia edustamaan beigeä, mutta mitä ilmeisemmin kameran etsimeni on suuntautunut harmaisiin sävyihin. Eilisen illan kolea ja viileä sää houkutteli sytyttämään kynttilöitä ja kääriytymään pehmeän viltin alle. Tästä huolimatta pihahommat jatkuvat ulkona ja taidan pohtia vihersisustamisen saloja vasta syksymmällä, sillä pihan viherrys riittää tällä hetkellä. Melkein tarvitsisi hankkia uusia lapioita, sen verran rankkaa puuhaa tuo sadevesiojien kaivaminen. Monta metriä on jo tehty ja ei olla puolessa välissäkään. Siinä samassa pitäisi terassinkin valmistua, että ehditään nauttia jossain vaiheessa myös pihalla olosta – rennosti tietenkin. Talkoovoimin nikkaroidaan myös uudet portaat etupihalle, tiedossa on siis hyvin kokonaisvaltainen mylläys pihapiirissä. 

Saatat myös pitää...

6 kommentti

 1. Olipa kiva blogipostaus! Täällä ajoittain saman ongelman parissa pähkäilty. Muutenkin eri värimaailmoista löytyis niin erilaisia upeita juttuja, mut sit jos kaikkea alkaa yhdistellä niin tulee kaoottista. Hmph, jospa se varmuus tiettyyn sävyyn kumpuaa jostain esiin. Ihanaa kesää! 🙂
  -Satu, http://mylifes-stripes.blogspot.fi/

 2. Kiitos Satu, oikein kiva kuulla. Tämä on sellainen aihe, mitä aina aika ajoin pohdin hiljaa mielessäni. Nyt kun sen "sanoo ääneen", niin jäsentää mielessään uudella tavalla. En osaa jotenkin sisustaa selkeästi väreillä, joten ehkä jonkinasteinen kokonaisuus rakentuu jatkossakin mieleisien maanläheisten sävyjen ympärille. Upeaa kesän aikaa myös sinulle!

 3. Mielenkiintoisia pohdintoja. Itselläni tämä on selkeästi mennyt kausittain eli ruskea/beige kausi elettiin hyvin vahvana ensimmäisen oman kodin aikoihin ja sieltä löytyi sekä selkeästi (isoja) ruskeita pintoja, että beigeä ja tuon jälkeen olen vähän vieroksunut molempia. Nyt siis selkeästi siellä musta/harmaa linjalla ja tämä tuntuu tällä hetkellä omalta, vaikka pikkuisia ripauksia ruskeaa löytyykin puun sävyissä. 🙂

  Mukavaa uutta viikkoa! <3

  1. Tuo kausittaisuus tuntii tutulta. Minulla on pitkään mennyt niin, että kesällä koti on vahvasti mustavalkoinen ja talvea kohti harmaan sävyjä näkyy enemmän. Aikoinaan pidin paljon beigestä ja olihan se jossain vaiheessa melko trendikäs. Nyt ollaan siinä pisteessä, että suhtaudun sävyihin suopeammin. Jännä nähdä, mihin tässä mennään vielä. 😀
   Mukavaa viikkoa sinnekin! <3

 4. Kaunis koti teillä! Ja, kauniita kuvia! Kyllä itse kallistun tuonne lämpimälle suunnalle. Vierastan kylmää valkoista ja harmaata, siniseen taittavaa. Meillä on aika vaalea koti, harmaata ja puuta valkoisen kaverina. Mutta, välillä vaikea vastustaa uusia tuulia sisustuksessa, kaikkea kun ei voi samaan sekoittaa eikä kokoajan voi myöskään vaihtaa koko tyyliä. 🙂
  Aurinkoista viikkoa!

  1. Kiitos! Se onkin välillä kinkkinen juttu, kun pitäisi löytää se kultainen tie näiden sävyjen suhteen. 🙂 Aurinkoa sinunkin viikkoosi!

Kommentointi ei ole käytössä.