Sisustus

Helpot hampurilaiset ja vadelmakakku

FEAST TIME!
Meillä otettiin eilen varaslähtö viikonloppuun ja päätettiin herkutella hamppariaterialla ja hetken mielijohteesta leivotulla sokerikakulla. Sen verran oiottiin itsetehtyjen hampurilaisten osalta, että ostettiin valmissämpylät. Muuten olisi mennyt ehkä turhan myöhään iltaruokailu lasten osalta.
Sämpylän väliin tuli siis:
Paistettuja kesäkurpitsan viipaleita ja sipulirenkaita
Tuoretta jäävuorisalaattia
Tomaattiviipaleita [aikuisille]
Jauhelihapihvi
Juustoa
Barbeque-kastiketta
Teimme miehen kanssa yhdessä ruokaa ja kaikki valmistui melko nopeasti, kun molemmilla oli omat työt. Se on muuten hyvä tapa viettää kaksin aikaa tai saada perheen yhteistä tekemistä. Meillä oli kaksi pientä apukokkia, jotka tupsahtavat nykyään heti auttamaan kun joku menee keittiöön. Ihanaa, kun pikkuiset jaksaa innostua!
Jauhelihapihvit ála mies
[gluteeniton, maidoton]
400-600g jauhelihaa
 2 dl vettä
1 dl korppujauhoja (gluteeniton)
1-2 kananmunaa
(jos käytät pieniä munia, niin lisää 2 tai jos käytät suurempaa määrää jauhelihaa)
1/2 sipuli
mausteita
soijaa
Laita kulhoon vesi ja korppujauhot, sekoita hyvin ettei jää paakkuja.
Lisää jauheliha ja sekoita hyvin.
Lisää kananmuna(t) ja sekoita joukkoon myös mausteet.
Sipuli pilkotaan pieneksi ja lisätään joukkoon.
Sitten muotoillaan pihvit. Vinkki! Laita hiukan ruokaöljyä pieneen astiaan ja kasta sormenpäät siinä. Pihvit on helpompi muotoilla ja pinta ei tummu/kärvenny niin herkästi. (tämä on kyllä mun vinkki 😉 )
Paistetaan 200 asteessa noin 15-20 min. riippuuen pihvien koosta.
Jostain syystä minulle tuli kova tarve saada myös jälkkäriä. Johtuisiko ehkä siitä, että ajattelin ruveta jatkossa tekemään enemmin jälkkäreitä jos se eliminoisi myöhemmän herkkujen napostelun tarvetta?
Yhden munan sokerikakku syntyi alle puolessa tunnissa.
Pieneen kakkuun tarvitaan:
Pieni kakkuvuoka (folio- tai irtopohjainen vuoka)
Gluteeniton kakkupohja
1 kananmuna
0,8 dl sokeria
0,75 dl perunajauhoja
Kananmuna ja sokeri vaahdotetaan kulhossa. Huom, vaahdon ei tarvitse olla niin kuohkeaa, kuin yleensä, sillä tätä kakkua ei tarvitse leikata kahteen kerrokseen.
Siivilöidään perunajauhot sekaan ja sekoitetaan varovasti lastalla.
Paistetaan 175 asteessa 10-15 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyyttä. Kun tikku jää kuivaksi, kakku on kypsä.
Kakun kypsyessä uunissa valmista vispikerma ja pilko hedelmät tai käytä valmihilloa.
Kakkupohja saa jäähtyä hetken ja lisää sen jälkeen pohjan päällee täytteet.

Illalla herkutellaan ravintolassa, mutta huomenna kokkaus ja leivonta taas jatkuu. Saa nähdä, mitä herkkuja loihditaan viikonlopun menyyseen? Ehdotuksia? 🙂
Mia

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Oi vitsit miten ihana pikkukakku! <3

    Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle! 🙂

  2. Voi että voi näyttää herkuille! ja voi niiiin kaunis lautanen tuossa kakun alla <3

    Rentouttavaa viikonloppua! 🙂

  3. Nam nam … Nyt tuli nälkä 🙂 mukavaa viikonloppua!

  4. Herkulliselta näyttää hampurilaiset! Tuo kesäkurpitsa tuonne väliin onkin ihan uusi tuttavuus, täytyypi kokeilla. Meilläkin tehdään hamppareita silloin tällöin itse, saa vähän vaihtelua siihen hamppareiden perusmakuun.

Kommentointi ei ole käytössä.