Sisustus

Herkulliset lounasleivät

Kiireisen päivän eväät
Joskus on sellaisia päiviä, että on mentävä paikasta toiseen eikä oikein jää aikaa lounaalle.
No tässäpä on sellaiset eväsleivät, mikä on helppo ja nopea tehdä etukäteen ja koota aamulla paketiksi mukaan. Kyseessä on herkulliset kasvis-kananmunaleivät, jotka sopivat hyvin linjoistaan huolehtiville.
Herkulliset lounasleivät
(2 annosta)
4 viipaletta täysjyväruisleipää
lehtisalaattia
tuoretta tomaattia viipaleina
tuoretta persiljaa
levitteeksi munasalaattia
Munasalaatti
4 keitettyä kananmunaa
1 dl Flora Vispiä
1 tl valkoviinietikkaa
sinappia
0.25 tl suolaa
1 tl sokeria
valkopippuria
Vispaa Flora vispi kevyesti ja lisää mausteet, sekoita hyvin. Erottele keitetyistä kananmunista keltuaiset ja murenna ne seokseen ja sekoita.
Leikkaa valkuaisista viipaleita leipien väliin.
Munasalaatti kannattaa tehdä valmiiksi edellisenä iltana. Se vieläpä maustuu hyvin yön aikana, mutta toki on valmista hetikin syötäväksi.
Nauti eväsleivän kanssa omena tai päärynä ja reilusti vettä. Itse sorrun myös kahviin…
Näillä eväin herkuttelin eilen ja tänään, ensi kerralla taidan kokeilla quacamoletäytteisiä voileipä.

Saatat myös pitää...

8 kommentti

  1. Oikein herkullisen näköisiä! 🙂 Varmasti erittäin hyvät eväänä! 🙂

    Mukavaa ja aurinkoista päivää!

    1. Niin on. Olen aina pitänyt kovin täytetyistä voileivistä, tämä on mainio lounasherkku. 🙂

      Aurinkoisia päiviä myös sinne!

  2. Varmasti herkulliset eväät! se on aina niin hankala keksiä mitä ottaisi töihinkin mukaan lounaaksi. Harvoin jaksan tehdä arkena isoja satseja ruokaa, että voisis sitä ottaa mukaan. Aika usein on sitten joku salaatti tai valmisruoka 🙁 nyt viimeaikoina olen syönyt puuroa ja mansikoita pakkasesta.

    1. Totta, tekisi mieli syödä jotain terveellistä. Puuro kuulostaa hyvältä. Naureskelen joskus tutuille, että puoli elämää on tullut päivällistettyä kaura- tai riisipuuroa. Niin hyvä pikaruoka se on omasta mielestä. 😀

  3. Siis nuo kuvat saavat niin veden kielelle! HERKULLISEN näköistä! Nami! 🙂

    1. Kiitos! Leivät oli herkullisia, kannattaa kokeilla joskus. 🙂

  4. Nami maiskis, kiva postaus, itse olen tehnyt vastaavaa kastiketta, nimellä isoäidin kastike. En ole hoksannut että sitä voisi laittaa myös leivän väliin, olen käyttänyt salaatinkastikkeena kalasalaatissa, tuli niin nälkä että näitä leipiä on tehtävä pian 🙂 Herkulliset leivät vaikka brunssille!

    1. Olisikohan tämä ollut sitten sama ohje? Mies nimittäin teki kastikkeen ja kysyin häneltä ohjeen. Tämä on varmasti hyvä myös kalan kanssa.

Kommentointi ei ole käytössä.