Sisustus

Himla – vuodevaatteet

En ole luonteeltani mitenkään kokeilunhaluinen ihminen, vaan pitäydyn tutuissa ja turvallisissa, hyväksi havaituissa asioissa. Yksi hyvä esimerkki on tekstiilien hankinta. Laatu ja alkuperä merkitsevät minulle monessakin mielessä. Ensinnäkin on tärkeää, että tuote täyttää tuotannon eettiset vaatimukset. Toisaalta alkuperällä tarkoitan myös materiaalia. Valitsen mieluiten hyväksi havaittuja tuotteita enemmän laadun kuin hinnan vuoksi.

Vuodevaatteissa olen suosinut pitkään Gant home – , Marimekko ja Lexingtonin tekstiilejä. Ne ovat kestäviä, laadukkaita sekä hyvännäköisiä. Kaikki eivät pidä Unikko – kuosista tai raidoista, mutta onneksi jokaiseen makuun on jotain – vaikka sitten muilta merkeiltä.

Uskaltauduin kokeilemaan minulle uutta merkkiä nimeltä Himla. Tämä on hyvin tutunkuuloinen nimi, mutta aikaisempia käyttökokemuksia minulla ei ole tai suosittelijaa. Ensikosketus on kuitenkin sellainen, että pussilakana on ylellinen, pehmoinen ja mukavan tuntuinen. Materiaali on pestyä puuvillasatiinia ja pohdin tilatessani, onko se kuiviin käsiin ikävän tuntuinen? Siitä ei nyt kuitenkaan ollut pelkoa, vaan pussilakana sekä tyynyliinat ovat ihanan tuntuiset!

 

Tämä tumma pussilakana toimittaa meillä nyt päiväpeiton virkaa eli meillä on huoleton petaus. Tarvitsen toisinaan tuplapeittoa, joten tämä on hyvä lisä varsinaisen peiton kanssa. En osaa oikein kunnollista petausta, vaan meille sopii paremmin tällainen hyvin vähäinen kattaus. Tuon setin nimi on muuten ”urban” eli sopii hyvin tähän keskustaan kaipaavaan tyyliin. Pakko se on myöntää, etten ole oikein missään vaiheessa tottunut asumaan kävelymatkaa kauempana keskustasta. On se hyvä ja tärkeää tarjota lapsille toisenlaiset puitteet, mutta kaipuuta en kiellä. Toisaalta kaipaan myös pohjoiseen, vaikka en siellä ole asunutkaan. Tätä mieleni ristiriitaa selvitellessä haaveilemme uudesta, hieman suuremmasta kodista ja poikkeamme kaupungilla useammin. Unelmat ovat tehty toteutettavaksi!

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. Vaikuttaa ihanilta liinavaatteilta 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.