Sisustus

HÖSTMYS

Sateinen ja tuulinen viikonloppu on ollut otollista aikaa rauhoittua kotiin. Viikonloppuisin on hyvin aikaa laittaa kynttilöitä palamaan ja ottaa ilo irti pimenevästä vuodenajasta. Pienillä asioilla saa aikaa jo lämpöistä tunnelmaa.

Lyhdyt ovat käytännölliset ja helpot tunnelman tuojat. Tykkään itse todella paljon hopeisista Stockmannin lyhdyistä, joita meillä on kolme kappaletta. Saan näistä melko usein kysymyksiä, että mistä olen hankkinut ja  kaikki kolme on kyseisestä tavaratalosta ostettu heidän omalta merkiltään.

Sesongin kukat ja puut, kuten kuuset ja männyt tuovat skandinaavista tunnelman tuntua. Meillä on ollut huonekuusia, -mäntyjä, sitruuna- ja oliivipuita – olen tykännyt. Ainoa miinus on se, että ne tuppaavat kuihtumaan olosuhteista riippumatta. Huonekuusi on kestänyt parhaiten ja oliivipuu heikoiten. Kukkien osalta olen vaihtanut monet kestoversioihin allergioideni takia. Muutamia leikkokukkia siedän osan aikaa vuodesta. Talvella parhaiten, kun ilmassa ei ole niin paljon siitepölyä.

Amaryllis on ehdottomasti pitkäaikaisin lempitalvikukkani. En usko, että mikään koskaan menee sen edelle. Tietysti leinikit, pionit, liljat, freesiat ja tulppaanit ovat myös kauniita, mutta jostain syystä amaryllis vaan on niin älyttömän kaunis ja linjakas. Ensimmäiset amaryllikset on bongattu Espoon Ikeassa, varmasti ne tulevat pian myös muihin kauppoihin.

Huonekuusi tuntuu jo klassikolta. Se on lyötänyt paikkansa ainakin Suomalaisista kodeista, joten niitä varmaan tullaan näkemään. Huonekuusi on todella kestävä, kun sitä jaksaa kastella säännöllisesti, noin kerran viikossa. Sijoituspaikkansa suhteen se ei ole yhtä ronkeli kuin vaikkapa orkidea, vaan viihtyy ainakin meillä hyvin erilaisissa tiloissa. (auringonvalossa, hämärässä, viileähkössä ja lämpimässä – ei ulkona missään vaiheessa)

Tuoksukynttilöiden kanssa olen varovainen. Joidenkin merkkien tuoksukynttilät ovat liikaa ja tuoksu on tuntunut kurkussa asti. Poltan melko säästeliäästi tyyriimpiä tuoksukynttilöitä ja näitä tuleekin ostettua harvemmin. Edullisempia pöytäkynttilöitä ja tuikkuja poltan useammin.

Valosarjat kulkevat meillä tällä nimellä. Jouluvaloja meillä ei olekaan. Sesongin mukaan valot sijoitellaan eri tavoin ja paikkoihin, mutta ympäri vuoden nautimme valoista. Yleensä taukoa saattaa olla maalis – kesäkuussa, mutta viimeistään juhannuksena ilmestyy valot johonkin. Onhan meillä kattovalotkin aina valmiina!

Pinterest painike on tullut uutena blogini ominaisuuksiin. Lukijoilta on tullut toiveita sen suuntaan, joten blogiini on nyt lisätty Pinterestin pinnaus – mahdollisuus ja voit suoraan tallentaa kuvia! Pinterest- ja Instagram-tilini näet myös oikeassa sivupalkissa, joten pääset kurkkaamaan suoraan blogista myös muille sivuilleni.

Rentoa sunnuntaita!

 

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Ihana tunnelma, sopivasti lähestyvää talvea, mutta ei kuitenkaan jouluista. <3 Mukavaa uutta viikkoa!

    1. Mia Huttunen says:

      Kiitos Jenni, juuri näin. Joulua sitten piakkoin, mutta ensin odotellaan marraskuuta.
      Mukavaa viikon alkua sinnekin!<3

Kommentointi ei ole käytössä.