Sisustus

Inspiraatiota kevään juhliin

Äitienpäivä lähestyy kovaa kyytiä ja ihmettelen, miten tämä kevät onkaan mennyt niin nopeasti. Meidän tyttären esikoulu lähenee myös loppuaan ja pientä kouluunlähtijää juhlitaan varmasti toukokuun lopulla. Moni miettii varmasti jo tulevaa kesääkin ja ainakin miellä on aloitettu jo kesäsynttäreiden suunnittelu hyvissä ajoin. Tai siis ainakin neiti on. Nuoremmalla tytöllä on juhannuksen aikaa syntymäpäivät ja meillä onkin muodostunut jo perinne synttäripäivän vietosta. Kaikki tutut ja sukulaiset ovat perinteisesti kukin juhlimassa juhannusta tavallaan ja meidän perhe on jäänyt kaupunkiin juhlimaan nuorimmaista. Päivään kuuluu monenlaista, mutta se juhlantuntu ja pienen ihmisen riemu ovat päällimmäisenä mielessä. Tänä vuonna olisi tarkoitus panostaa pihaan ja järjestää myös puutarhajuhlia. Sateen sattuessa juhlinta voi tietysti jäädä sisällekin ja kesän kauneimpiin juhliin lähdinkin nyt etsimään inspiraatiota. Jos jotain saisin toivoa, niin sehän olisi oma rantahiekka ja pitkä laituri. Kaikkea ei voi kuitenkaan saada, joten keskityn olennaiseen.

Lähdin etsimään inspiraatiota kauniista kattauksista, ja mikä onkaan helpompaa kuin tuoda pienet ideat somistukseen mukaan. Kauniisti pakatut konvehdit, suloisin kuvioin koristetut lautasliinat ja hauskat astiat saavat helposti aikaan juhlavuutta. Itse pidän siitä, että tarjottavien lisäksi pöydästä löytyy joko nimikylttejä tai kirjoitettu menyy. Meidän juhlissa riittää paljon touhua ja seurustelua, joten se on minusta kiva tapa ottaa vieraat huomioon. 

Olisiko tässä kattauksessa aineksia juhlavaan äitienpäivään? Juhlatunnelmaa saa aikaan jo kauniilla kattaustekstiileillä ja herkullisella menyyllä. Kesällä voi napata vaikka pihalta kukan tai oksan kattaukseen ja juhlatunnelma syntyy jo pelkästään upeista tarjottavistakin. Meillä on perusastiasto ja juhlavan kattauksen saa näyttäväksi lisäämällä vähän väriä tai yksityiskohtia.
Kuvassa yhdistyvät tämänhetkiset trendit ja minun suosikkini: raikas turkoosi ja sininen, marmori, lautalattia ja vaaleat astiat. Hento persikka on hiljaa hiipinyt meillekin ja huomaan ihastuvani joka kerta. Arabian astioilla saa kauniit ja aikaa kestävät kattaukset.

Mitäs sanotte? Iskeekö pastellisävyt teihinkin keväällä vai kaipaatteko räväkämpää väriä?

(Kuvat: Arabia, Iittala, Hackman ja Fiskars)

Saatat myös pitää...