Sisustus

Kaappi

Uuden asunnon ensimmäinen virallinen hankinta oli tämä ihana vanha kaappi. Kunto oli hyvä, vaikka kaapin sisäpuolella takaseinässä onkin säröä pinnoitteessa. Se ei näy päälle päin ellei oikein tarkasti katso. Meitä se ei haitannut, vaan tuo pikemminkin hiukan luonnetta kalusteeseen ja itse kaappi värittää muuten hyvin vaaleaa asuntoa.
Kaappi on todella kätevä, nimittäin ruokapöydän viereen ei mahdu kovin suurta kalustetta. Halusin kuitenkin jonkin lipaston tai kaapin, jossa voi säilyttää astioita ja servettejä. Valitettavasti Pentikin iso valkoinen kaappi ei mahdu tilaan syvyyden vuoksi, vaan jouduttiin keksimään jotain muuta. Tämä kaappi on sirompi ja pienempi ja sopii tyyliltäänkin hienosti meille. Aavistelinkin jo kesällä ettei Pentikin kaapille löydy paikkaa, sillä piirustuksissa se oli aina liian leveä tai syvä aiottuihin paikkoihin. On siis tullut aika luopua kalusteesta, ellei se nyt ihmeen kaupalla eksy lastenhuoneeseen.

Vaikka tilavuus ei ole kovin suuri niin laatikkoon mahtuu tarpeellinen. Tuikkuja on lisää keittiössä ja suurin osa serveteistä. Meillä on keittiössä hyvä säilytystila ja kaappiin laitoin vain muutamia juttuja esille. Ylimmällä hyllyllä on Nougatin ihanuuksia ja Iittalan herkut. Toiselle hyllylle laitoin aterinlaatikon, jossa pidän nykyään kynttilöitä ja mansetteja. Se on hiukan matalampi ja siihen sopi kivasti myös musta maljakko. Ylemmälle hyllylle on tarkoitus laittaa ehkä viinilaseja, mikäli päädymme keittiössä toisenlaiseen kaappiratkaisuun. (tällä hetkellä mietitään vielä yläkaappia)
Hyllyt ovat erittäin vahvat ja hyvää tekoa. Ajattelin, että jos lasihyllyt eivät pidemmän päälle ole mukavat niin vanerista voi leikata uudet ja petsata tai maalata kaappiin sopivaksi. Yllätyin kuitenkin, miten paljon ne pitävät painoa ja ovat hyvää tekoa. Aikoinaan on käytetty kestäviä materiaaleja. Se onkin yksi syy, miksi suosin mielellään myös vanhaa.

Yksityiskohdat ovat kauniit ja yksi viehättävä asia on alaosan laatikon kuvioitu pinta. Jalkojen sirous ja muotoilu viehättää minua aikakauden kalusteissa. Olen pitkään haaveillut kalusteista, joissa on sitä jotain vanhan ajan tunnelmaa. Monta vuotta olen kierrellyt nettikauppoja, nettihuutokauppoja ja etsinyt liikkeitä. Hinnat vaan tuppaavat olemaan aika korkeita ja tarjonta vähäistä. Meillä kävikin hyvä tuuri, nimittäin vanhat kalusteet myydään kuulemma aina heti tai hyvin pian, eivätkä ne jää pölyttymään jälleenmyyjille. Meidän koti onkin valmistumassa sisustuksen osin pikkuhiljaa ja vanhat aarteet ovat vahvasti osa sitä. Tällaista on lisää luvassa!

Saatat myös pitää...

10 kommentti

 1. Todella upea kaappi ♥

  1. Kiitos, niin on. <3

 2. Oi, mikä ihanuus <3

  1. Kyllä, hyvin ilmaistu. <3

 3. Upea löytö!
  Mäkin tykkään vanhoista huonekaluista ja paljon olen perinyt isältäni. Sopii kivasti muuten niin valkoiseen ja moderniin sisustukseen. Olen tekemässä työnurkkausta ja työpöytänä toimii vanha singer.
  Viimeisin löytöni on vanha arkku, jonka huusin meille. Arkku on Silja Symphonylla seilannut monta kynnentä vuotta ja saatiin mukana aitoustodistus leimoineen. Rahat menivät uuteen Lastensairaalaan. <3
  Työnalla on nyt vanha antiikkituoli, joka pitäisi verhoilla uudestaan. Se saa paikkansa olkkarista. 🙂

  1. Kiitos Rouva V. Ihana kuulla – perintönä saadut jutut on niitä parhaimpia aarteita. Monesti niihin liittyy vielä tarinoitakin. Isältäni ja ukilta olen saanut joitain perintökaluja ja niitä en vaihtaisi mistään hinnasta.
   Tulee varmasti upea työnurkkaus, Singereitä olen itsekin ihastellut monesti mutta eipä taida meille mahtua. Arkku kuulostaa mahtavalta. Onpa ihana löytö ja hyvä tuuri kävi teillä. Ja tuotto hyvään tarkoitukseen <3
   Tsemppiä verhoiluun, itse pitäisi opetella seuraavaksi sitä. 🙂

 4. Tosi hieno kaappi! Itse olen miettinyt myös meille vastikään samantyylistä kaappi, mustana ja että olisi tuollainen matala eikä täyskorkea vitriini. Vielä en ole bongannut 🙂

  1. Kiitos Jonna. Näitä ihanuuksia kyllä katselee mielellään. Toivotaan, että sinulla käy tuuri ja löydät mieleisesi. Itselläni on ollut vuosien etsinnän tulos löytää juuri mieleisiä. Tsemppiä etsintään! 🙂

 5. Mahtava löytö ♡

  1. Kiitos Eija <3

Kommentointi ei ole käytössä.