Sisustus

Kahden lapsen huone

Miten yhdistää kahden eri-ikäisen lapsen erilaiset mieltymykset?

Lastenhuoneen sisustaminen on aiheuttanut suunnittelua pidemmän kaavan mukaan. Tytöt tykkäävät hiukan eri väreistä ja eri asioista. Pikkuinen Muru, neljä ja puoli vuotta vanha tytär pitää kaikesta tyttömäisestä ja tietenkin pinkistä. Vanhempi tytär, joka on eskarissa tykkää kaikista väreistä ja erityisesti kirkkaista väreistä. Kun yksi haluaa jotain, niin toinen tahtoo toista. Ei koskaan mikään sama käy. Mitä vanhemmaksi tulevat, sitä enemmän haluavat eri asioita. Tein kollaasin viime kesänä, kun myimme kodin pois. Ajatuksena oli selkeyttää huonetta niin, ettei se olisi kaksijakoinen. Tahtotilana olisi saada lapsille huone, missä molemmat viihtyvät. Selkeää ja yksinkertaista. Tilaa mielikuvitukselle. Ei liian lapsellista, mutta ei liian valjuakaan.
Ei tiettyä teemaa ja teemavärejä?
Minkälainen teema sopii lastenhuoneeseen? Ei liikaa värejä eikä lapsellista tapettia? En oikein tiedä. Kaipaisin lastenhuoneeseen tietynlaista ajattomuutta. Lapsille tilaa kasvaa, jos tiedätte mitä tarkoitan. Olemme katselleet jonkin verran ideakuvia lehdistä tyttöjen kanssa ja molemmat ovat haalineet lempisävyjä ja -asioita, joista pitävät. Olen miettinyt monenlaisia teemoja, minkä ympärille huonetta lähtisi rakentamaan. Tottakai haluan tytöille kivan huoneen! Nyt kun sitä tilaakin on aika paljon. Mikään tietty tyyli tai ajatus ei kuitenkaan ole oikein sytyttänyt meitä ja tytöt eivät osaa sanoa juuta tai jaata. Parhaimmat löytämämme kuvat ovat olleet yksinkertaisia huoneita, joissa on ollut tilaa leikeille ja kauniit kalusteet. Värikkäät lelut ja hauskat yksityiskohdat, kuten pyörä tai auto ovat ihastuttaneet tyttöjä. Kieltämättä olen itsekin ihastunut ajatukseen, jolla huoneen ilmettä saa muutettua esimerkiksi tekstiilien vaihdolla. Mieleisiä printtejä on katseltu ja yhä enemmän huomaan, että mihinkään tiettyyn teemaan ei olla kallistumassa. Toki huoneessa voisi olla esimerkiksi paljon eläinaiheisia esineitä, tauluja ja koristeita, mutta huone ei kuitenkaan noudattaisi kokonaan yhtä linjaa. Mitä enemmän pohdin tätä asiaa, niin sitä paremmalta se kuulostaa. Lasten mieltymykset tuppavat kuitenkin muuttumaan ja se mikä nyt on in ja niin kiinnostava, voi olla jo vuoden päästä ihan ehdoton ei. 
Ajattomuus
Ajaton huone kaipaa tietenkin ajattomia esineitä. Lapsille olisi tarkoitus hankkia suuremmat sängyt, vaikkei vielä olekaan kiire. Malli on suurinpiirtein mielessä. Lastenhuoneessa on harmaa tehosteseinä, muuten paletti on tyhjä. Vaatekaappi puuttuu ja sijoittelu tökkii. Näissä riittää vielä paljon pohdittavaa, vaikka pääraamit alkavatkin olla selvät. Sehän tarkoittaa sitä, että hankimme suuremmat sängyt, vaatesäilytysjärjestelmän sekä pohdimme vielä kalusteiden asettelua.
Lastenhuonetta olisi tarkoitus käydä laittamaan tarkemmin järjestykseen seuraavaksi. Meillä on aivan liikaa leluja, vaatteita ja kaikenlaista pikkutavaraa. Varaan pian taas kirpparivuoron ja tällä kertaa pidän pöytää niin pitkään, että kaikki saadaan myytyä. Jos nyt jotain jää ylitse, niin lahjoitan ne eteenpäin. Jospa meidänkin koti alkaisi pikku hiljaa löytää sen oman muotonsa?

Saatat myös pitää...

6 kommentti

  1. Keksit varmasti hyvän ratkaisun. Innolla jään odottamaan! 🙂

    1. Kiitos, toivotaan! Tytöt odottavat jo innoissaan, milloin pääsevät askartelemaan hintalappuja. Eiköhän tässä pian päästä työn touhuuh. 🙂

  2. Kiva blogi löytyi täältä ja pitikin klikata lukijaksi! Samoja mietteitä olen täällä pyöritellyt, tosin 3-vuotiaalle pojalle joka saa pikkusiskon keväällä. Pojan ja tytön yhteinen huone tuo haastetta sisustuksen osalta, haluaisin kovin neutraalin huoneen, vaalean mutta kirkkaita värejä haluaisin myös mukaan. 🙂 Onneksi on aikaa miettiä vielä!

    1. Kiitos Jenna ja lämpimästi tervetuloa blogiini! Mukavaa, että löytyy kohtalontovereita tältä saralta. Neutraali kuulostaa hyvältä ja värien suhteen vapaat kädet. Mukava juttu, ettei ole vielä palava kiire – rauhassa kun saa suunnitella, niin ehtii tulla vielä vaikka mitä oivalluksia. 🙂 Tervetuloa!

  3. …Lisäys.. Siis olenhan täällä blogissa aikasemminkin vieraillu mutta en ole tajunnu klikata lukijaksi. 😀

    1. Mukavaa kun löysit! 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.