Sisustus

KAKSI VALKOISTA PALLOA

Tyttäreni kysyivät minulta eräänä päivänä, mitä sinä äiti toivot syntymäpäivälahjaksi? Mitä voisimme sinulle ostaa? Hetken mietittyäni ehdotin tyttöjä valitsemaan itse jotain pientä isän kanssa. Annoin ohjeeksi, että mitään tyyristä en tahdo. Korttikin riittää, mutta tytöille se ei oikein tuntunut olevan sopiva – joka vuosihan äitille tehtaillaan lukuisia kortteja syystä tai toisesta (näitä äidin etuoikeuksia). 
Miehelleni lankesi siis tämä kiva nakki pohtia lasten kanssa äidille sopivaa lahjaa. Tyypillisenä äijänä lahjojen ostaminen ei ole siitä helpoimmasta päästä ja vielä kahden pikkutytön kanssa! Näppäränä isänä mies oli vienyt tytöt Stockmannin jouluosastolle ja antanut molempien valita äidille lahjan. Siellä olivat kuulemma iloisena katselleet ja tutkailleet valikoimaa ja miettineet, mistä äiti pitäisi. Pari kertaahan tuolla ollaan jo käyty koko perheen voimin ja suosittelen kurkkaamaan, jos olet tulossa Helsingin ytimeen kauempaakin. 
Kyllä siinä oli äidillä kyynelissä pitelemistä, kun tyttäret antoivat valkoisen paketin (mikä oli muuten aivan mun näköinen) ja pyysivät silmät kiiltävinä avaamaan. Kaksi ihanan suloista palloahan sieltä paketista kuoriutui ja aivan minun tyyliseni! Esikoiseni oli valinnut soman pöllön ja nuorempi luotti koristeellisempaan kukkaan. Molemmat aivan ihania ja pääsevät varmasti koristeluihin. Kyllä tytöt äitinsä tuntevat!
Pienestä voi ilahtua ja olisin ollut vallan onnellinen pelkkään brunssiinkin, jonka perhe oli minulle tehnyt. Flunssan kourissa en jaksanut muuten juhlistaa päivää ja tyttöjä se tuntui harmittavan hurjan paljon. Ehkäpä tulevana viikonloppuna keksitäänkin jotain hauskaa lasten iloksi?
Olisikohan seuraavaksi aika ottaa lista esiin ja miettiä jouluruokia? Meille on tulossa gluteeniton joulu ja tiedän, että ohjeiden löytäminen voi olla joskus haastavaa. Lapsiperheen arki voi kääntyä ylösalaisin milloin vain, kun perheessä todetaan allergiaa ja juhlaruokien keksiminen tuottaa päänvaivaa. Joulun kattausta on valmisteltu jo hyvissä ajoin ja ihan pieniä hankintoja – kuten kynttilöitä – olen ehtinyt tehdä. Muuten jouluvalmistelut ovat tyssänneet sairastelujen takia. Pian olisi kuitenkin hoidettava hankinnat (tonttuilut) ettei tule joulustressiä! 

Saatat myös pitää...

6 kommentti

 1. Ihana lahja lapsilta ja niin kauniita kuvia jälleen! <3

  1. Kiitos Suffeliini <3

 2. Lovely photos!
  Ciao
  Michela

  1. Thank you so much Michela!

 3. Awww! Ihana!! Tuo Vakka -laatikko ( eikös olekin se? )on niin kaunis 🙂

  1. Kiitos! Kyllä, molemmat ovat Iittalan vakka-laatikoita ja niin sulavalinjaisia. En varmaan uskalla sanoa edes ääneen, mutta tekisi mieli maalata tuo puunvärinen mustaksi…

Kommentointi ei ole käytössä.