Sisustus

Kansainväliset markkinat

Viime viikolla nautittiin jo lämpistä kesäpäivistä ja olikin juuri passeli markkinasää. Piipahdettiin Lappeenrannan satamassa kansainvälisillä markkinoilla ja siellä riitti tunnelmaa. Ideana oli se, että markkinoilla oli eri maista myyjiä ja saimme maistella ja ihastella monien maiden kulttuuria. Mukana oli ainakin Italia, Iso-Britannia, Alankomaat, Kreikka ja Ranska. (Kojuja oli niin paljon, että muistakin maista oli varmasti myyjiä.) Kirkkaita värejä, mehukkaat ruoka-annokset, herkulliset jälkiruuat ja monet muut ilahduttivat ja ihmisiä riitti melkein vilinäksi saakka.
Otin varmaan eniten kuvia kukista ja kyllähän niitä olikin hurjan paljon esillä! Lajikkeita oli paljon, kuten orkideaa, hortensiaa, palmuja, freesioita, ruusuja ja monta muuta. Tässäpä muutamia kuvia väriloistosta.

Ostin meillekin punaisen kiinanruusun ja bonsai-puun. Laventelit olivat ihastuttavat, mutta en tällä kertaa ostanut sellaista. Yksi palmu jäi mieleen, mutta en harmikseni keksinyt sille yksinkertaisesti paikkaa niin se jäi matkasta.
Herkkuja oli moneen lähtöön ja voitte kuvitella, että tuoksu oli mitä herkullisin. Vaikka en viljoja syökään, niin aika namilta nämä näyttävät. Onneksi voi kotona tehdä gluteenitonta versiota ja täyttää näistä ideoita napsien.

Lappeenrannan satama-alue on todella kaunis ja tutustumisen arvoinen, mikäli matkustat siellä päin. Upeita rantoja löytyy pitkin Saimaata ja hiekkalinnat ovatkin yksi lasten suosikkipaikka. Minulta se jäi tällä kertaa välistä, mutta jospa siellä ehtisi vielä piipahtamaan loppukuusta?

Saatat myös pitää...