Kaupallinen Kulutus Sisustus Yhteistyö

Käsintehty villamatto

Kaupallinen yhteistyö

Sukhi matot

Jokainen huone tarvitsee jotain lämmintä ja pehmeää. Yleensä se taitaa olla matto tai verhot, jos meidän kodista on kyse. Kodin tekstiilien hankinta on yksinkertaista, sillä valikoimaa löytyy jokaiseen tyyliin ja hintaluokkaan useilta jälleenmyyjiltä. Prismat, huonekaluliikkeet ja monet sisustusliikkeet myyvät myös mattoja valikoimissaan. Entinen Anttila oli tällä saralla yksi suosikkini, josta sai mm. sopuhintaisia villamattoja. Nykyään kivojen mattojen löytyminen on hieman vaikeutunut, sillä yksinkertaisesti Anttilan tilalle ei ole tullut sopivaa kivijalkaliikettä, jossa näitä voisi hypistellä.

Viimeisin mattohankintani on Sukhi matoilta yhteistyössä saatu käsintehty Beni Ouarain – matto, mihin ihastuin välittömästi. Tiesittekö, että myös mattojen valmistaminen käsin on vaativaa työtä, joita ei aina tuoteta eettisin olosuhtein. Moni kuluttaja arvostaa alhaista hintaa ja välttävää laatua, jolloin kulutushyödykkeiden tuottaminen halvalla tarkoittaa käytännössä sitä, että jostain muusta täytyy tinkiä. Ostoksia tehdessä ei aina tule miettineeksi, onko tuote valmistettu eettisesti eli työskenteleekö työntekijä inhimillisissä olosuhteissa ja maksetaanko hänelle kohtuullinen korvaus? Tiedän, syyllistyn varmasti itsekin joskus näihin ostoksiin, vaikka pidän todella tärkeänä sitä, että jokaisella olisi mahdollisuus tehdä työtä hyvissä puitteissa ja saada omasta työpanoksesta kohtuullinen korvaus. Jokainen Sukhi-matto tuotetaan käsityönä, eli tuotanto alkaa asiakkaan tilauksesta. Toki saatavuus on silloin hitaampaa (varastojen uupuessa), mutta nykypäivänä kestävää kehitystä arvostava asiakas on valmis tekemään pidemmän tähtäimen hankintoja. Silloin kuluttaja käyttää myös harkintaa, kun tuote ei ole heti saatavilla. Tehdessäni tilausta Sukhilta minua ilahdutti todella paljon ajatus siitä, että työllistän siten yhden ihmisen ja mahdollista paremman palkkatason. Maton valmistaminen vie kaksitoista viikkoa, eli pitkä toimitusaika, mutta yksi ihminen saa työtä moneksi viikoksi. Näin joulunaikaan on mielessä vähävaraiset ihmiset ja lapsiperheet, joille soisi paremman elintason mm. työnteolla.

 

 

 

Tässä Sukhi Paimentolais-matossa on kaunis toistuva siksak-kuvio. Maton sävyt sopivat täydellisesti makuuhuoneeseen, jossa vuorottelee valkoisen lisäksi musta sekä vaaleanharmaa. Vaalea lämmin sävy erottuu edukseen valkoisesta makuuhuoneesta ja pehmentää ilmettä haluttuun, kotoisempaan suuntaan. Minulle on tärkeää, että makuuhuoneessa vallitsee rauhallinen ja minimalistinen tyyli. Olen tänä syksynä nukkunut erityisen hyvin ja uskon, että sisustusvalinnoilla on suuri vaikutus. Laadukkaat lakanat ja kodikas uusi villamatto houkuttelevat rauhoittumaan nukkumaan.

Uudet yöpöytämme ovat samaa sarjaa tämän Kartellin sivupöydän kanssa. Kirkas muovi sopii hyvin tilaan, eikä vie liikaa huomiota matolta. Se nimittäin itsessään on riittävän näkyvä katseenvangitsija. Kultainen Ralph Laurenin laukku on sattumalta näkymään siloittuva esine.

Matto ja lyhdyt tuovat lämmintä ja kotoisaa tunnelmaa makuuhuoneeseen. Päädyissä olevat hapsut ovat hauska yksityiskohta, joka varmasti jakaa mielipiteet. Olohuoneen mattoon en osaa kuvitella niin perinteistä yksityiskohtaa, mutta eteiseen tai makuuhuoneeseen tämä matto sopii ihanasti.

Maton paikka valikoitui puhtaasti vapaasta tilasta eli toiselta puolelta sänkyä. Tällä hetkellä meillä on sängynpäädyssä sivupöytä, jonka alle en viitsi mattoa laittaa. Toisaalta aamulla on ihana upottaa paljaat varpaat pehmoiseen mattoon.

Katso koko mattovalikoima Sukhin sivuilta täältä.

Lämmin kiitos Sukhi matoille ja tekijälle upeasta matosta, tämä on täydellinen joululahja!

Rauhaisaa tapaninpäivää!

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Oi että, onpa ihana, tuon pehmeyden voi oikein aistia kuvista.
    Ihanaa uutta vuotta! <3

  2. Mia Huttunen says:

    Kiitos Jenni! Hyvää vuotta 2018 myös sinulle! <3

Kommentointi ei ole käytössä.