Sisustus

Kauniit pihat asuntomessuilla

Innostuin melkoisen paljon kauniista pihoista, mitä messualueella näkyi. Mitään kovin reheviä istutuksia pihoilla ei ollut, mutta kauniita puita ja pensaita näkyi siellä täällä. Jonkin verran yritin kuikuilla terassejakin, mutta jostain syystä tuli otettua vain muutamia kuvia.
Haaveilen meidän sivu- tai etupihalle tällaista kaunista koristekiveä ja tuijapuita. Pihasuunnitelmat ovat vielä tämän kuun auki, sillä odotamme valmista suunnitelmaa alapohjan remonttiin. Todennäköisesti pihaa tullaan kaivamaan ja mylläämään, joten siksi sen laittaminen on jäänyt hyvin minimaaliseksi tänä kesänä. Nurmikko muuten kasvoi itsestään pihaan, emme ehtineet tilata nurmimattoa.

Puksipuu on kaunis ja mietin, tulisiko tällainen meidän syyskesän pihaan? Hortensiat vetelevät viimeisiään ja tekisi mieli tehdä jo jotain uudistusta etupihalle. Messupihoilla näkyi paljon kauniita kiveyksiä ja mietittiin, josko meidänkin etupihaan laittaisi jonkinlaisen laatoituksen. Tosin onhan siinä laatat, mutta ne ovat kohta yhtä vanhat kuin minä ja eivät mitenkään imartelevan näköiset.. Naapurimme ovat laittaneet jokainen mieleisellään tavalla etupihan laatat ja kyllä on kauniita sisäänkäyntejä!
Korkeat ruukut sopivat mielestäni hyvin niin etu- kuin takapihallekin. Niihin saa monenlaisia istutuksia ja ainakin omaan mieleen isot ruukut antavat ryhtiä etenkin etupihaan. Meidän ruukut ovat vaatimattomia tämän rinnalla, mutta etupihamme onkin paljon pienempi.
Tässä on nyt yksi hyvä vaihtoehto, jos tykkää kiveyksestä ja haluaa yhdistää siihen kasvillisuutta.  Itse laittaisin tähän koristepuita ja -pensaita ja lisäksi valkoista tai mustaa koristekiveä.
Tästä tykkäsin. Perinteinen, mutta toisenlaisessa kivellä saa modernimman. Oikein kaunis näinkin ja katseenvangitsija. Nyt kun tätä nurmikko katsoo, niin kyllä se valmisnurmi olisi meidänkin heinäpellolla ehkä sittenkin tyylikkäämpi vaihtoehto.
Todella kaunis kivipuutarha. Suosikkini, mieheni ei tykännyt yhtään. Niin taitaa olla erilaiset maut ja toiveet pihan suhteen. Itse tykkäisin todella paljon kivipuutarhasta ja pihasta, joka on vähän karumpi. Mieheni haluaisi omenapuita, marjapensaita ja rehevät kukkapenkit… Kirsikkapuu istutettiin jo, saa nähdä mitä keksitään talven aikana.
Oliivipuut on ihan ehdoton juttu ja ilman näitä ei ole eikä tule kesää. Tässä pihassa löytyy ne elementit, joita toivoisin omallekin pihalle: oliivipuut saviruukuissa, matala terassi, kiveys talon vieressä ja kevyet puskat aitana.

Paljon oli terasseja tehty, ihan muutamassa tai yhdessä talossa taisi olla lasitettu terassihuone jos oikein muistan. Mikään terassi ei ollut erityisesti omaan makuun, mutta harmikseni en nähnyt kuin ehkä puolet taloista. Kauniita olivat kaikki jokatapauksessa ja täytyy sanoa, että nyt yltyi oma pihanlaittokuume ihna korkeisiin lukemiin. Meidän pihaa laitellaan siis hiljalleen kuntoon ja terassin voi rakentaa vasta, kun alapohjan remontin suunnitelma on valmis. Että näin ne asiat venyvät, mutta ei sille mitään voi. Ihanaa, että remontti on muuten edennyt ihan hurjasti alkuviikon aikana, kun mies on lomalla. Eteiseen laitetaan parhaillaan listoja ja mies halusi vielä maalatakin kertaalleen! Lattia tuli viime viikolla valmiiksi ja ette uskokaan, että on tullut iso muutos! Innolla odotan, että pääsen laittamaan kuvia. Nyt palailen kuitenkin tuon syyspihan suunnitelmien pariin. Huonekuusenkin bongasin tänään ja ensi viikolla ehdin varmaan ostamaan sellaisenkin.
Tähän loppuun piti vielä kysyä teiltä, että mitäs piditte ulkotiloista? Paikanpäällä tai kuvien perusteella?

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. Ulkotilat yllätti pienuudellaan, tietty itsellä oli takana Jyväskylän ja Kuopion messut kauniine maisemineen. Onhan se vähän eri kokoisia nää tontit siellä etelässä. Hirmuisesti ei tullu kiinnitettyy huomioo ulkoalueisiin. Ja täällähänodotellaan kovasti kuvia muutoksista 😉

Kommentointi ei ole käytössä.