Sisustus

Kauniita tiloja ja ideoita

Tämän kesän asuntomessut ovat jo ohitse Vantaalla ja olen iloinen, että pääsin siellä käymään. Seuraavia odotellessa ajattelin kirjoitella vielä yhden postauksen tiloista ja kauniista sisustuksista, jotka viehättivät omaa silmääni. Aivan kaikissa taloissa emme ehtineet käydä, ehkä vain puolet jaksoimme kiertää yhden iltapäivän aikana. Näissäkin taloissa riitti paljon ihasteltavaa ja pohjan pinta-alan ja ratkaisuiden osalta pohdittavaa. Huomasin, että mieheni oli selvästi viehättynyt hieman perinteisimmistä taloista ja -pohjaratkaisuista. Itse ihastelin enemmän avonaisia ja loft – tyyppisiä taloja. Erikoiset yksityiskohdat, selkeys ja pehmeä muotoilu viitoittavat omaa karttaani.

Huomaan näin jälkikäteen kiinnittäneeni huomiota sellaisiin seikkoihin, joita olen yhdistänyt oman kotimme sisustukseen. Valkoisuus, vaaleat puun sävyt sekä murretut harmaat ja luonnonläheiset sävyt. Pidän sinisestä ja vihreästä, joten jostain syystä muistan messutaloista vain sen väriset kylpyhuoneet ja tilat. Hassua.

Voisi kuvitella, että sisustuksen nälkäni olisi nyt hetkeksi tyrehdytetty, mutta päinvastoin: olen innostunut entistä enemmän. Asiaan vaikuttanee ehkä myös eteisemme valmistuminen. Pian siellä päästään jo sisustamaan!
Yllä olevan kuvan olohuone on minusta kaunis ja rauhallinen. Muhkea matto kutsuu varpaita ja rauhoittavat sävyt on yhdistetty hyvin mielenkiintoisiin kalusteisiin. Tila tuntui kuitenkin paikanpäällä hiukan ahtaalta, joten voisin kuvitella että kalusteet ovat paremmassa iskussa kun kulkuväylä on purettu pois. Hieman siis mielikuvitusta peliin.

Tottahan toki tykkäsin myös tästä talosta, vaikka ei äkkiseltään tunnu olevan meidän tyyliä. Tämän Kartellin kultaisen ihanuuden ottaisin meille kuitenkin yöpöydäksi – on tuo aika kiva.

Pidin näistä kahdesta kylpytilasta paljon. Monia muitakin mielenkiintoisia ratkaisuita näkyi, mutta eipä ole kunnollisia kuvia joita näyttäisin. Askeettisuus ja hyvät materiaalivalinnat ihastuttivat. Yksi juttu minkä tahtoisin ehdottomasti olisi seinään tulevat wc-istuimet. Ajatelkaapa sitä siivoamisen helpottumista! Talohaaveet siintävät meidänkin pienissä mielissä ja tässäpä siis yksi idea korvan taakse.

Sinistä riitti mutta mikäs siinä jos väristä pitää. Itse koen, että väriä oli käytetty hyvin ja sopivassa määrin. Tekstiileissä esiintyi jonkin verran sinistä ja vihreää, mikä on helppo vaihtaa. Aika kivalta kyllä näyttää tämä pikkuvessa, eikö vain?

Näitä söpöjä pikkujakkaroita näkyi muutamissa paikoissa ja ai että, pienen tilan kaunistukset! Näitä voisin hyvin ajatella meille useamman kappaleen – sopisi niin ylä- kuin alakertaankin.

Kyllähän sitä kaunista katseltavaa riitti vaikka kuinka. Päällimmäisinä ajatuksina jäi mieleen kauniit takat ja se lämpöinen fiilis, mikä huokui taloissa vaikka ei hellettä olisi ollutkaan. Miten ihana olisikaan käpertyä sohvalle pehmoisen viltin alle katselemaan rätisevää ja loimuavaa takkatulta? Täytyy alkaa haaveilemaan sisustustakasta, koska tähän taloon takkaa ei saa. 
Kiitos vielä kaikille messujärjestäjille! Oli mukava vierailla Vantaan Kivistön messualueella.

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Mekin käytiin Asuntomessuilla. Ihastuttiin muutamiin juttuihin, mm. Isoihin ikkunoihin, rappusiin joissa oli lasikaide, makuuhuoneen ranskalaiseen parvekkeeseen, sekä isoon saarekkeeseen, johon mahtuisi isompikin porukka. Kaikki semmoisia ideoita jotka olisi kiva toteuttaa mahdollisesti seuraavassa talonrakennus-projektissa. 🙂

    1. Isot ikkunat on varmaan yksi juttu, mistä olen haaveillut jo pikkutytöstä saakka. Äidilläni oli tällainen unelma jo silloin kun olin pieni ja jotenkin olen omaksunut näitä kauniita visioita häneltä. Ranskalainen parveke kuulostaa kivalta, meidän nykyisessä makkarissa jos olisi niin hipoisi jo täydellisyyttä. 😉 Olisi se kätevä monelta kantilta. Kiva kuulla ideoitasi, huomaan että meillä menee maku monessa yksiin!

  2. Sinien väri rauhoittaa. <3

    1. Niin rauhoittaa. <3

Kommentointi ei ole käytössä.