Sisustus

Keittiön kuulumisia

Uusi viikko alkoi taas ja maanantain kotitoimistossa onkin tehty urakalla töitä! Viikonloppu meni kokonaisuudessaan seitsemänvuotiaan juhlia viettäen. Meillä kävi peräti kolmeen kattaukseen vieraita ja ihan totta puhuekseni aikamoista kiirettä piti. Vaikka juhlien lomassa ei ehtinyt levätä, niin mieli on kuitenkin virkeä iloisista juhlista. Napsin kuvia tapahtumista läjäpäin,  muistojen ikuistaminen tuntuu juuri nyt hyvin tärkeältä. Ehkäpä se on jonkinlaista kasvukipuilua myös vanhemmalta lapsen aloitettua koulun?
Itseasiaan liittyen, eli keittiöömme saapuu tänään laattalähetys. Tai no itse noudamme illalla toimituksen, jota on odotettu jo kesästä saakka. Monen mutkan kautta alkaa tämäkin projekti etenemään ja erityisesti miehellä on hurja hoppu saada asiat jo päätökseen. Ymmärrän erittäin hyvin ajatuskuvion, nimittäin sisähommat olisi hyvä saada loppuun rankemman urakan alta. Ja sehän on se pitkään puhuttu alapohjan remontti, mikä pitää sisällään monenlaista vaihetta ja työtä.
Remontin valmistumista odotellessa olen laittanut hyllyjä ja kaappeja järjestykseen. On mielenkiintoista huomata, että tässä kodissa ei toimikaan kaikki samat jutut kuin edellisessä. Tilaa on suurinpiirtein saman verran, ehkä hiukan reilummin ruokakomeron ansiosta. Uudenlaisen ratkaisun (eli tuo ruokakomero ja saarekkeen avohyllyt) olen joutunut pohtimaan säilytyspurkkien asemaan ja käytännöllisyyttä uudelleen. Lisää pulloja ja purkkeja siis keittiöön!
Meillä on itse asennettu Ikea-keittiö ja huomaan, että laatikot on hyvin mitoitettu. Keittiön tekstiilit ja muut jutut on hankittu muualta, mutta Ikean keittiöosastolla on hauskoja purkkeja ja laseja. Niinpä päätin lähteä etsimään meillekin sieltä jotain. Uuden kuvaston tuotteet ovat mieleeni ja näitä lähdin sieltä hakemaan. Olinkin todella pettynyt, kun Ikeaan ei ollut tullutkaan uuden malliston harmaita ja tummanvihreitä lasipurkkeja. Juuri uudelleen järjestynyt ruokakomeromme suorastaan kaipaa lisää purkkeja. Tiedättekö miksi? Olen löytänyt useamman kerran hämähäkin makaronipussista ja tullut siihen tulokseen, että kaikki avatut sapuskat on parempi pitää tiiviissä purkeissa.
Näin se remontti etenee pikkuhiljaa ja kyllä se pian valmistuu. Uskottava on. Ainakin tällä välin voi keskittyä pienempiin asioihin ja yrittää unohtaa silmäänpistävät aukot ja peitettävät paikat.
Mies laittoi lauantaiaamuna listoja kattoon ennen juhlia ja tänään on suunnitelmissa hankkia myös loput tarvikkeet tänne. Välitilan laatan asennuksen aikataulusta en tiedä, mutta loput peitelevyt ja putket olisi tarkoitus laittaa vielä tämän kuun (tai viikon) aikana. 
Sateisen aamun jälkeen ulkona kirkastui sää ja aurinko valaisee nyt upeasti! Ei muuta kuin mukavaa viikonalkua, kyllä se siitä taas käynnistyy!

Saatat myös pitää...