Sisustus

Keittiön & ruokailutilan tunnelmia

La Cuisine
Keittiö on kodin sydän – niin kliseiseltä kuin se kuulostaa, niin se on totta. Meidän keittiö on itse suunniteltu alusta loppuun ja osin myös itse rakennettu. En tekisi mitään toisin. 
Ajattelin ilahduttaa teitä keittiöön ja ruokailutilaan liittyvillä kuvilla, sillä lastenhuonepostaus on juuri nyt työnalla ja tekeillä huomiseksi. Minua kyllä vähän jännittää nyt, mutta huomenna paljastan teille nyt mistä tässä hommassa on kyse.

Korkea nippu leikkokukkia on ollut alusta saakka tämän keittiön yksi kaunein somiste. Tämä ajatus ja suoraan sanoen päähänpinttymä on peräisin amerikkalaisista elokuvista, missä on aina upeat asetelmat keittiöissä. Oletteko koskaan ajatelleet? Minä olen ihan pikkutytöstä saakka kiinnittänyt tällaisiin seikkoihin ensimmäiseksi huomiota, joten varmaan siksi en muista kovinkaan monesta leffasta kuin ne hienot kodit.

Tämä on sellainen tila, missä koko perhe viihtyy. Jokainen mahtuu kulkemaan ja lasten katsellessa ohjelmia voin itse olla vieressä ja samalla kokkailla.
Mulla on myös usein ruokakirjoja tässä levällään, kun suunnittelen viikon ruokia. Tämä on ollut kesäaikaan todella tärkeää aina kun vaan ollaan kotona. Alkukesästä tuntui, että piti käydä joka päivä kaupassa ja se on jo aika stressaavaa…

Intouduin hiukan tilailemaan nettikaupoista kaikkea brittejä myöten (en kehtaa edes kertoa miten monesta), kun tuntuu että joka paikasta on syysmallistot nyt esillä. En tykkää hirveesti pyöriä kaupoilla, joten tilaan aika paljon netistä, kun sellainen innostus iskee. Yllä oleva pullo on H&M Homen syksystä, vähän muutakin kivaa sieltä tilasin, ne varmaan vilahtee vielä tulevissa kuvissa..
Piakkoin täytyisi käydä myös tyttöjen vaatevarasto lävitse ja alkaa laittamaan hoitovaatteita sekä kaikkea syksyä varten valmiiksi. Syksy on niin ihanaa aikaa, etten malttaisi odottaa niitä tunnelmallisia iltoja ja kirpeitä syysaamuja, kun aurinko paistaa mutta ilma on kirpakka.
Meillä alkoi nyt viimeinen lomaviikko ja yritetään nauttia vielä viimeisistä päivistä hauskan tekemisen merkeissä. Kirjastossa ollaan käyty lainaamassa paljon kirjoja ja uusia pelejäkin on tullut ostettua, mm. pienten Monopoli.
Nyt toivottelen teille rauhallista iltaa!
Palaillaan huomenna.
Mia

Saatat myös pitää...

14 kommentti

 1. Kaunis keittiö teillä:). Katsoi. Itse tuota samaista kuppia ja lautasta eräässä sisustusliikkeessä ja olisin niin halunnut ne, mutta juurinsillä hetkellä en pystynyt niitä ottamaan kannettavakseni, ehkä joskus vielä ne hankin!

  1. Kiitos Mustikka! Voi harmi, toivottavasti saat toisella kertaa sitten hankittua. Ikävää, mutta itsellekin on joskus käynyt samalla tavalla.

 2. Kaunista on ja kotoisaa 😉 Munkin mielestä keittiö on kodin sydän ! Nyt alko täälläkin jännittää lastenhuonepostauksesi kun siitä noin mainitsit =D

  1. Kiitos Riitta! 🙂 Kotoisuus on tärkeää. Vaikka meillä on yleensä tosi siistiä, niin jollain tapaa koti tuntuu lämpimältä ainakin itselle. Ihana kuulla, jos samantapainen tunnelma välittyy myös kuvistani.

   Postaus lastenhuoneesta on nyt luettavissa.

 3. Kaunis ja seesteinen kokonaisuus, keittiöstä olkkariin saakka <3

  1. Kiitos Eija. <3

 4. Kiva ja selkeä keittiö!

  1. Kiitos Hanni!

 5. Kaunista ja selkeää <3
  Hei laita joskus viikon ruokalista tännekkin? 🙂

  1. Kiitos Niina! <3
   Kyllähä mie laitan tänne ruokalistaakin, kun joku sellaista toivoo. Käykö, että koitan saada aiheesta postauksen muutaman viikon sisällä? 😀

  2. Käy kovasti 🙂

 6. Teillä on mukavan näköinen keittiö, kaunis ja kompakti 🙂 Minkä kokoinen teidän saareke on? Onko siinä kolme laatikostoa? Onko teillä muuten laatikkoja kaikki säilytystila vai joitain hyllykaappeja. Itse yritän miettiä että pärjätäänkö jos muutama kaappi jää pelkiksi hyllykaapeiksi vai pitäisikö kaikkien olla laatikostoja… 🙂

  1. Kiitos Jonsku!
   Tässä on hiukan mittoja: saarekkeen pöytäosa: 62 x 128cm, korkeus 90cm.
   Siinä on kaksi riviä laatikoita, 2 (yht. 4kpl)suurempaa ja yhdet (2kpl) pienemmät. Pidemmällä työtasolla (toisella puolella) on induktioliesi, jonka alla on pari isoa laatikkoa ja yksi laatikkorivi sekä tiskikone (+ pesuallas).
   Sitten on vielä tuo astiakaappi (sekä yläkaapit), mihin mahtuu paljon astioita yms. säilyttämään.

   Voisin tehdä keittiöstä kokonaisuudessaan (säilytystilasta) postauksen, missä voisin kertoa tarkemmin laatikoiden koosta, nimittäin tuo termi "suuri" ei oikeen kerro koko totuutta. 😉

   Kiitos kommentistasi!

 7. Niin kaunis teidän keittiö! 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.