Lifestyle Ruoka

Kesäinen lounas ravintola Pompierissa

Helsingin ravintolamaailma on laaja ja jos haluaa jotain valtavirrasta poikkeavaa, täytyy rohkeasti lähteä kokeilemaan tarjontaa. Suosittuja paikkoja huomaa jo silmäilemällä keskustan katuja lounasaikaan. Omat lempparipaikat ovat muotuneet vuosien aikana ja Helsingin keskustan ravintolat alkoivat tulla minulle tutuksi vasta työpaikan myötä. Vaikka olemme asuneet pääkaupunkiseudulla jo 11 vuotta, niin usein tulee mentyä tuttuun paikkaan, josta saa varmasti ruokaa koko perheelle. Pikkuhiljaa olemme murtaneet tätä rituaalia ja nykyisin käymme miehen kanssa testaamassa ravintolat, ennen kuin otamme lapset mukaan.

Yksi minun suosikkilounaspaikka on ravintola Pompier, joka sijaitsee Eteläisellä Esplanadilla (toinen ravintola Pompier Albertinkadulla). Lounas on kohtuuhintainen ja yllätyin iloisesti, kun lähes kaikki salaattipöydästä kävi myös vegaanille. Lounaaseen kuuluu salaattipöydän lisäksi myös keitto sekä pöytiin tarjoiltava lämmin ruoka. Ravintolan ilmapiiri on mukavan rento, mutta kuitenkin ryhdikäs.

Salaattipöydässä oli laaja valikoima vihersalaatista ruokaisampaan vaihtoehtoon. Keiton kanssa lounas oli todella täyttävä ja jos rehellisiä ollaan, niin pari suurta kulhoa kukkakaali-kookossosekeittoa olisi riittänyt minulle vallan mainiosti. Jälkiruoka jäi valitettavasti syömättä, sillä lounas oli niin täyttävä. Raikas melonisalaatti olisi kyllä sopinut helteiseen päivään.

Seinällä on kuva kadunkulmauksesta ja sielläpä pilkistää myös minun vanhan työhuoneen ikkuna. Haikeudella muistelen näitä aikoja, kun olin vielä keskustassa töissä. Se hyvä puoli siinä ajassa oli, että hyvin moni putiikki ja ravintola tuli minulle tutuksi. Muutama liike on ehtinyt jo lopettaa tai muuttaa, mutta pääosin kaikki ravintolat ovat vielä toiminnassa. Lounaalla ehti siis hyvin muistella ”vanhoja hyviä aikoja”.

Toinen Pompier löytyy Albertin kadulta, jossa en ole käynyt itse kertaakaan. Käy katsomassa ravintoloiden tarkemmat tiedot heidän omilta sivuiltaan pompier.fi

Saatat myös pitää...