Sisustus

KESÄINEN TERASSIMME

Mikä olisikaan mahtavampi tunne, kuin asioiden saattaminen loppuun? Hiki melkein virtasi otsallani, kun laitoin tänään viimeistä pussia valkoisia koristekiviä maahan. Pirulaiset loppuivat kesken ja ajelimme mieheni ensimmäisen lomapäivän kunniaksi rautakauppaan hakemaan lisää tarvikkeita. Säät ovat onneksi sallineet ja pihan laitto on edennyt aika hyvin. Voisi melkein sanoa, että terassi alkaa olla valmis. Värikäsittely siirtyy ensi kevääseen ja luultavasti puramme myös vanhan ulkovarastonkin pois. Pihakalusteet ovat kutakuinkin paikoillaan, mitä nyt hieman sisustuksen saralla voi tulla muutoksia. Ja sitten viherasiaa. Ostin ensimmäistä kertaa elämässäni Japanin vaahteran. Ihastuimme siihen päätä pahkaa ja onhan se aika kaunis kaikessa karuudessaan. Vai mitä pidät?
Vanha lyhty edellisestä kodistamme sai paikan terassilta. Pidän sen kuluneesta ilmeestä ja se sopii muutenkin todella hyvin terassin tyyliin. Suuri hortensia on kuin pieni pensas ja kukkii kauniisti pihallamme.
Tärkeä yksityiskohta on aaltomuovi, jolla rajattiin nurmiko koristekivestä. Ajattelin hyödyntää tätä myös etupihalla, kun sen aika koittaa. Ilmeestä tuli todella siisti näin. Nurmikon kanssa päätettiin nyt niin, että sen laittaminen menee ensi kevääseen. Meillä on tarkoitus kaivaa pihan puska-aita pois ja tiedetään, että sen juuret tulevat repimään nurmea ikävästi. Olisi sääli laittaa uusi siirtonurmi ja joutua heti paikkailemaan sitä.
Mitäpä terassi olisi ilman Miamaisia piirteitä tai yksityiskohtia? Käytännössä tämä tarkoittaa hieman turhamaisia asioita kuten kynttilöitä, kukkia ja sen sellaista. Olen haalinut erinäisen kasan tuikkuja ja lyhtyjä, joista valitsen terassille parhaimmat ja loput laitan eteenpäin. Saan viimein yhden rastin seinään, sillä niiin montaa juttua olen säästänyt ihan vaan terassia varten – ajatuksella. Tuntuu höperöltä, mutta pääsenpä vihdoin kartoittamaan nämäkin tavarat.
Kesäolohuoneemme on vihdoin valmis ja tuntuu mukavalta, kun pääsee viimein nauttimaan ”työn hedelmistä”. Olenkin varautunut pokkaripinkan kanssa tuleviin kesäpäiviin ja yritän ottaa rennosti ainakin loppuviikon. Meillä jatkuu vielä sivu- ja etupihan laitto, joten ei tässä nyt aivan toimettomaksi kuitenkaan jäädä. Kuka sitä tietää, mihin projektiin sitä vielä päätyy kesän aikana?

Saatat myös pitää...

6 kommentti

  1. Kauniilta näyttää! Ja varmasti tuntuu hyvältä 🙂

    1. Kiitos, kyllä. 🙂 Rentoa menoa tiedossa.

  2. Onpas kauniin näköistä!!

    1. Kiitos 🙂

  3. Kauniita yksityiskohtia! Olisipa kiva nähdä terassi koko komeudessaan…

    1. Kiitos Anu! Toive huomioitu. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.