Kaupallinen Lifestyle Tyyli

Kesän mekkotyyli

Kaupallinen postaus Elloksen kanssa, mainoslinkit ovat merkitty alleviivatulla tekstillä.

Ihana, lämmin ja aurinkoinen kesä on alkanut ilahduttavan ajoissa tänä vuonna ja mitä ilmeisemmin lämmin sää jatkuu. Olen viimeisen vuoden aikana innostunut hankkimaan mekkoja, joita en ole osannut aikaisemmin käyttää. Osittain se johtuu siitä, että en ole saanut laihduttua takaisin vanhoihin mittoihin. Tänä keväänä on kuitenkin tapahtunut muutos ja olen karistanut jo melkein puolet tavoitteestani.

Meillä on ainakin muutamat kesäjuhlat tiedossa ja vaateliikkeiden muista suosituksista huolimatta haluan laittaa mekon. Minusta on jotenkin tyrmistyttävä ajatus, että mekkoa etsiessäni minulle yritetään kaupata puseroa. Vaateliikkeessä asioidessani sanoin hyvin selvästi, että etsin mekkoa. Siihen myyjä vastasi, että kannattaisi ostaa vain paita, se on monikäyttöisempi. Se voi olla totta, mutta jos kaapissa on jo erittäin monta sellaista paitaa ja kuluttajana haluan mekon, joka kaapista puuttuu, niin asia on melko selvä. Tällaisten kokemusten jälkeen alkaa hyvin helposti karttamaan jotain tiettyä liikettä tai myyjiä ylipäätään. Se tuntuu toisaalta aika harmilliselta, sillä usein pyydän ja tarvitsen navigointiapua suurella osastolla aikaa säästääkseni. Olen myös hyvin kiitollinen monelle myyjälle, joka on osannut kuunnella ja ehdottaa sopivia vaihtoehtoja. Mikään ei ilahduta niin paljon työntäyteisen (ja ehkä vähän hektisen) päivän jälkeen, kuin rauhallinen hetki liikkeessä, jossa myyjä osaa keventää tunnelmaa ja ymmärtää, ettei asiakkaan kiire ole henkilökohtaista.

Sain taas kerran todeta, miksi tykkään todella paljon katsella tuotteita myös netissä. Tykkään erityisen paljon kierrellä somia kivijalkaliikkeitä, joissa palvelu on yleensä hyvää tasoa. Verkkokaupan hyviä puolia on laajat valikoimat, edullinen toimitus ja helppous. Kotona on kätevää ja melko nopeaa klikata sopivat tuotteet koriin, kuin odottaa sopivaa hetkeä lähteä kaupoille. Vaikea valita puolia, sanottakoon että molemmissa on puolensa.

Kokosinkin Elloksen sivuilta muutamat suosikit, jotka sopivat hyvin sesongin tyyliin. Vaatevalinnoissa näkyy hyvin viehtymykseni siniseen väriin. Suosin paljon neutraaleja sävyjä myös vaatteissani, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Yksivärisiin mekkoihin on helppo yhdistää huivi, vyö tai muu asuste, jos haluaa tehdä siitä hieman näyttävämmän. Itse pidän kuitenkin minimaalisesta ja vähän huomiota herättävästä tyylistä. Yksinkertainen ja ajaton – siinä on tyylini lähtökohdat.

Valkoinen väri ja raidat toimivat aina. Ylärivin vasemman puoleinen Valkoinen raitamekko on kaunis yksinkertaisuudessaan – tämä sopii hyvin arkikäyttöön. Ottaisin tämän mukaan myös rantalomalle – kaunis asu meren äärelle.

Ylärivin keskimmäinen, vaaleansininen Emmeloy – mekko on ihanan raikas. Yhdistäisin siihen ruskean vyön ja kangaskengät. Loppukesästä laittaisin ruskeat nahkasaappaat ja kevyen liivin. Pari vaaleansinistä tunikaa minulta jo löytyykin, joten tämä olisi täydellinen lisä joukkoon.

Oikeanpuolinen tumma Andrea – mekko on ehkä monikäyttöisin näistä vaihtoehdoista. Minulla on pari tummaa mekkoa, jotka toimivat niin arjessa kuin juhlassakin. Usein hyvin tyköistuvat mekot ovat päälläni liian tönkköjä. Tämä lähes musta mekko olisi aivan ihana vaihtoehto, kun haluaa jotain istuvaa, mutta rentoa.

Vaaleanharmaa Nina – mekko on hieman erilainen, mutta hyvin tyyliini sopiva. Minulla on yksi vaaleanharmaa uusi mekko ja se on juuri täydellinen arkeen. Yhdistän vaaleanharmaan lähes aina valkoiseen ja tällä yhdistelmällä se on hyvin kesäinen.

Valkoisesta pitsistä tehty Amelia – mekko on kaunis ja käy varmasti monenlaiseen hetkeen. Olen ihastunut pitsivaatteisiin ja sopivasti yksi valkoinen pitsimekko odottaakin kaapissa, että pääsisi joku päivä käyttöön.

Kesälomasuunnitelmat ovat edelleen meidän osalta kesken ja nähtäväksi jää, lähdemmekö ulkomaille vai jäämme kotimaahan mökkeilemään. Minun tuurillani mökillä ei koskaan ole mekkokelejä, joten olisi kiva lähteä tekemään edes pieni parin päivän reissu. Sitä silmällä pitäen olisi tarkoitus tehdä vielä muutama mekko-ostos – viikonloppulaukun ehdinkin jo hankkia.

 

Bloggaaja saa korvausta linkkeihin liittyvästä ostamisesta Ellokselta.

Saatat myös pitää...