Sisustus

Kevään makuja

Helmikuu on lähtenyt käyntiin ja kaunis sydäntalvi on nyt parhaimmillaan. Täällä etelässä puissa on ollut valkoinen kuorrute jo useamman päivän. Pian alkaa ollakin kevättalvi ja mielessäkin on jo kevät. Tuleva kevät on jollain tapaa erilainen, sillä meillä on uudessa kodissa piha. Siirtymä kerrostaloasujasta maantasalle ei ole ollut ihan niin läpihuutojuttu, kuin olisi luullut. Koko aikuisikäni olen asunut kerrostaloissa ja vain haaveillut omasta pihasta. Viimein sekin haave toteutui ja pääsen laittamaan omaa puutarhaa. Saa nähdä, miten se haavemaa toteutuu ensikertalaisella. Yrttien ja pienen kasvimaankin pito kiinnostaisi, mutta en tiedä riittääkö meillä siihen tila. Nyt on hyvä hetki haaveilla ja kerätä inspiraatiota. Alla on muutamia poimintoja Iittalan, Arabian ja Fiskarsin viime syksyn tapahtumasta, jossa minulla oli ilo ja kunnia vierailla:
Rakastan näitä koreja! Meillä on näitä vasta yksi, mutta hankin näitä vielä lisää kun keittiö valmistuu. Aivan mahtava kaikenlaiseen säilyttämiseen tai tarjoiluunkin: leipäkoriksi, servettien säilyttämiseen…you name it. Ajattelin pistää näihin annospakatut puurojauheet, niin mieskin voi sieltä napata helposti aamupalalle.

Rakastan tuoreita yrttejä ja keittiöstäni löytyy niitä aina. En malttaisi odottaa, että keittiömme valmistuu kokonaisuudessaan. Sitä odotellessa täytyy tyytyä pienempään repertuaariin tuorepuolella.
Joko olette kurkanneet kevään uutuuksia? Nyt on kotikokeille ja viherpeukaloille kaikenlaista kivaa työvälinettä, jolla ruuanlaitto on paljon hauskempaa. Olen tähän asti sinnitellyt olemattomilla saksilla ja välineillä, mutta nyt hiukan jo petrannut. Leikkaaminen sujuu paljon helpommin, kun on puuhaan soveltuvat välineet.
Ihastelin erityisesti tätä Fiskarsin settiä ja valkoisena. Aivan ihana yllätys oli, kun posti toi minulle vielä oman setin kotiin. Tämä on niin toivottu pakkaus, että olen ollut aivan tohkeissani. Taitettava veitsi on kätevä ja se onkin meillä jo päivittäisessä käytössä. Enää ei tarvitse pilata kynsiä ja repiä keittiössä muovipakkauksia auki. Istutussetti pääsee ihan pian käyttöön, kun multaamme kätemme lasten kanssa taimipuuhiin liittyen. Postailen niistä ja setin käyttökokemuksista vielä myöhemmin.
Nyt toivottelen kaikille hyvää viikonloppua! Meillä se menee taas remontoidessa vai miten sen nyt sanoisi.  Huoneiden laittamisessa, remontti niissä on jo valmis. Eteinen urakoitiin eilisiltana ja siitä olisi tarkoitus laittaa vielä kuvia viikonlopun aikana. Tähän ei osaa sanoa muuta kuin se tunne, kun koti alkaa näyttää siltä mitä mielikuvissa on ollut jo kuukausia. Almost there.

Saatat myös pitää...