Kaupallinen Kestävä kehitys Kulutus Sisustus Yhteistyö

Kohti energiatehokkaampaa arkea

Kaupallinen yhteistyö Sähkön kilpailutus.fi kanssa

Postaus sisältää maksetun kaupallisen linkin.

Kulutus on päivän sana ja aiheen ympärille rakentuvat keskustelut tuntuvat olevan arkipäivää, niin työssä sekä vapaa-aikana. Kukapa ei pohtisi, miten saada hinta-laatusuhde parhaaksi mahdolliseksi sekä järkevä, tehokas kulutus tasapainoon omassa arjessa. Kirjoitan yhteistyössä sivuston Sähkön kilpailutus.fi kanssa postauksen tärkeästä ja aina ajankohtaisesta aiheesta.

Kulutamme päivittäin erilaisia kulutushyödykkeitä sekä palveluja. Erityisesti digitaalisten palveluiden määrä on kasvanut erittäin paljon muutaman vuoden aikana. Koronan myötä ja etätyön aikana eri asioiden merkitys on korostunut monen elämässä ja jokainen on luultavasti pohtinut enemmän tai vähemmän, minkälaista arkea elää ja mitkä ovat ne tärkeimmät asiat itselle.

Olen pyrkinyt tietoisesti vähentämään hankintoja, erityisesti vaatteita, kosmetiikkaa ja arkipäiväisiä asioita. Tämä juontuu aivan sellaisesta käytännönasiasta, kuin etäelämästä. En enää meikkaa kuin kerran, pari viikossa. Käytän muutamaa paria mukavia oloasua ja lähinnä sopivat puhdistustuotteet passaavat lähennellä loppuaan. Tuotteista kulutus on siirtynyt erilaisiin palveluihin. Kotiin tuotava ruokakassi on jo arkipäivää, spotifyn ja netflixin rinnalle on noussut bookbeat sekä joukko muita elämää helpottavia ja miellyttäviä palveluita. Kotona työskentely sekä vapaa-ajan vietto ovat kirjaimellisesti tuplanneet kotona vietettävän ajan.

Kotona vietetty aika saa tietysti miettimään erilaisia mukavuuksia, kuten sauna, lämmitys, eri laitteiden käyttöä sekä ruuanvalmistusta. Mitä tekisimme, jos sähköt menisivät poikki pidemmäksi aikaa? Näiden asioiden äärellä pohtii usein myös nykyistä kulutuspuolta ja esimerkiksi sähkön kulutus kasvaa etenkin talvella kylmien pakkasten aikaan. Olen aikaisemminkin kirjoittanut sähkönkulutuksesta ja voin todeta, että olen edelleen erittäin tarkka sähköön liittyvästä kulutuksesta – niin rahan kuin luonnonkin vuoksi.

Uuteen kotiin haluttiin hankkia energiatehokkaammat laitteet sekä pohtia meille sopivin sähkösopimus. Meillä on ollut tapana seurailla sähkön hintoja, etenkin edellisessä kodissa, jossa meillä oli sähkölämmitys. Hinnat nousevat helposti satoja euroja kulutuskuukausien välillä. Rahallinen hyöty voi siis olla merkittävä ja hintavertailua on helppo tehdä itsekin netissä. Kannattaa käydä tekemässä sähkövertailu ja löytää omaan talouteen paras sopimus.

Tuulisähkö, uusiutuva energia – vaikka oma aika täällä on niin rajallista, en malta olla pohtimatta mitä jätämme jälkeemme. Monessa paikassa tuotetaan tuulivoimaa Suomessakin, mutta meidän maisemat ovat vielä välttyneet siltä.

Kerrohan omat vinkkisi, miten säästää sähköä ja luontoa?

Postaus on maksettu mainos ja tehty yhteistyössä Sähkön kilpailutus.fi kanssa.

Saatat myös pitää...