Arki Lifestyle

Kohti uutta vuotta 2020

Vuoden viimeinen päivä ja uuden vuosikymmenen alkuun on vain muutamia tunteja. Instassa moni kokoaa kuvakollaaseja, pohtii kulunutta vuotta ja on kirjoittanut eräänlaista yhteenvetoa menneestä vuodesta. Niin taidan tehdä minäkin, ainakin osittain. Tämä vuosi on ollut hyvin täysi monessakin mielessä. Koen, että olen ollut hurjan vuoristojunan kyydissä. Se on tuonut uusia kokemuksia, tuntemuksia, avannut silmät apposen ammolleen, herättänyt vanhoja voimakkaita tunteita. Uuden työn tuoma taakka on osittain täyttänyt arkea. Loppuvuoteen mahtuu hyvin paljon kaikkea ja jaksaminen on ollut suoraan sanottuna hyvin koetuksella. Kesäloman jälkeinen aika olisi voitu suunnitella paremmin, mutta ilman kipua ei tunne elävänsä täysillä.

Syksyn yksi suuri ja merkittävä urakka oli viimeisten remonttien loppuun saattaminen sekä kodin myyminen. Päivätyöhön liittyvät paineet sekä oman yrityksen työllistäminen ovat vaatineet veronsa ja palautuminen on ollut kortilla. Koen välillä olevani turhan kiireinen vanhempi, joten luonnollisesti omien harrastusten loppuminen on ollut se kohta, mikä väistyy ensimmäiseksi tieltä.

Kaiken lisäksi ostimme uuden kodin syyskuussa, joka valmistuu helmikuun lopussa eli elämme tällä hetkellä muutosvaihetta. Lapset aloittavat viikon päästä uudessa koulussa ja pääsevät harjoittelemaan julkisten käyttöä. Meidän molempien työmatka pitenee myös jonkin verran, mutta ei kuitenkaan kohtuuttomasti. Onneksi meillä molemmilla on etätyön mahdollisuus, jota voi hyödyntää välillä.

Blogin kirjoittamista ole pohtinut moneen kertaan, enkä halua luopua siitä. Olen onneksi itsenäinen tämän suhteen, eli voin kirjoittaa niin usein tai harvoin kuin haluan. Blogi on osa minua, se on paikka, missä voi olla oma itsensä ja kirjoittaa niistä aiheista, joista haluaa ”saada jotain” myös itse. Kirjoittaminen toimii siis itselläni eräänlaisena ajatusten selvittäjänä.

Uuden vuosikymmenen myötä tyttäreni toivoi, että tekisimme uudenvuodenlupauksia. En suoranaisesti haluaisi tehdä muita lupauksia, kuin sen, että lupaan keskittyä ja olla enemmän omassa elämässäni läsnä. Ja olla tietysti maailman paras äiti lapsillemme.<3

Saatat myös pitää...