Sisustus

Kurkistus keittiön kaappeihin

Ajattelin raottaa hieman ovia ja näyttää, mitä meidän keittiön kaapeista löytyy. Astiapostaukset ja keittiöön liittyvä ovat usein toivelistalla ja ainahan se on kiva nähdä miten toiset säilyttävät tavaroitaan. Keittiön mylläyksen yhteydessä innostuin siivoamaan kaikki laatikot. Roskiskaappi on myös karsittu ja siivottu ihan priimakuntoon, mutta jostain syystä en sattunut kuvaamaan piilolaatikkoa. Järjestelin sinne nimittäin ihan kaiken jämptisti ja kädenulottuville.

Uunin alapuolella on pari laatikkoa, joihin olen laittanut keittiöpyyhkeet, uuniastiat ja aterinlaatikon. Alemmassa on tyttöjen jutut ja jostain kumman syystä unohdin senkin kuvata. Olen viimeaikoina uusinut meidän keittiöpyyhkeet, ne kun ovat aika kovassa käytössä. Olen ihastunut Stockmannin pyyhevalikoimaan, sieltä löytyy juuri sopivan paksuiset liinat käsitiskeille ja käsien kuivaamiseen. Lautasliinoja olen myös hankkinut parit setit ja käytän näitäkin toisinaan aivan toiseen tarkoitukseen, nimittäin astioiden kuivaamiseen.

Induktiotason alapuolella on kaksi suurta laatikkoa, joista ylemmässä säilytetään meidän kaikkia lautasia kakkulautasia lukuunottamatta (ja tyttöjen prinsessalautasia). Olen karsinut kaiken suht minimiin ja kaikki sointuvat hyvin yhteen. Olen vallan ihastunut valkoisiin astioihin ja mietin siitäkin syystä tummaa pöytää. Kirkaat kulhot ovat juuri sopivat monenlaiseen tarjoiluun ja innostuin muodosta alunperin Iittalan Koko- sarjasta. Sen jälkeen olen hankkinut saman tyylisiä kippoja ja nyt näitä on sopiva määrä. Kaipaisin vielä neljättä tähtikulhoa (Riviera Maison), joten jos nyt joku sattuisi tietämään niin olisin innokas ostamaan!
Toisessa alalaatikossa on kattilat ja pannu, mutta se on nyt tyhjillään niin en käynyt kuvaamaan. Ylemmässä laatikossa on myös piilolaatikko välineille ja suunniteltiin hankkivamme toinen piilolaatikko kattilalaatikkoon. Sinne saisi sitten harvemmin käytettävät kauhat ja välineet.

Välineiden kanssa kävi sellainen juttu, että otimme viimein käyttöön häälahjaksi saamamme Artik-välineet. Näiden kanssa oli sellainen pulma, että meiltä puuttui paljon osia ja siksi näitä ei voinut käyttää ilman toista, vanhaa välinesarjaa. Tavaran karsimisen yhteydessä käytiin myös keittiön kimppuun ja toinen sarja ei ole koskaan ollut minulle mieleinen. Sain sen lahjaksi 18-vuotiaana ja sillä on pärjätty. Olen nyt pikkuhiljaa ostanut lisäosia häälahjaksi saamaamme sarjaan ja mietin yhä, että miksi ihmeessä odotimme näin pitkään? Ei siis mitenkään yksinkertaista ole käydä koko kodin tavaramäärää, kun sitä on kertynyt yli viidentoista vuoden aikana melkoisen paljon. Minulla on myynnissä Savoniaa, joten laitahan viestiä jos kaipailet hyväkuntoisia välineitä!

Yläkaapissa on kaikki lasit ja kahvikupit. Olen jakanut tilan niin, että ylähyllyltä löytyy sesonkijutut eli jouluun ja juhliin liittyvät astiat, kulhot jne. Kahdella alimmalla on jatkuvasti käytössä olevat lasit ja muut jutut, kuten pressopannut. Tässä näkyy nyt vähän myös tuota välitilan laattaa, mikä odottelee vielä silikonia. Jostain syystä se oli jäänyt tilauksesta pois ja nyt täytyisi ehtiä hakemaan se jonain päivänä. Tällaiset pikkuhommat ne aina viivästyy… Ajattelin esitellä keittiön sitten kokonaisuudessaan, kun saisimme nämä pienet kosmeettiset jutut tehtyä. Meneeköhän jouluun vai ehtiikö jo ennen sitä…?

Meillä on niin tunnelmallista nyt, kun ostin pikkusypressjä ja kynttilät palaa lepattavat joka puolella kotia. Monessa blogissa fiilistellään jo samoissa tunnelmissa ja pian olisi aika laittaa jo moodboardeja ja vinkkejä juhlakauteen. Ihanaista viikonloppua kaikille lukijoille!

Saatat myös pitää...

8 kommentti

 1. Onpa kauniisti kaikki järjestyksessä!

  1. Kiitos Sari. Kyllähän tuo järjestys helpottaa, kun tietää mitä missäkin on.

 2. Tuli taas muistutus itselle, kun täytyisi ottaa joku päivä ruoka-aine komero käsittelyyn…se vaatisi jonkinmoista uutta järjestystä. On kyllä siistit kaapit siellä! 🙂

  1. Ihana juttu, meilläkin on ruokakomero vielä vaiheessa, kun pohdin sopivaa sarjaa säilytyskipoille. Meillä asustaa tässä vanhassa talossa hämähäkkejä ja ei ole kiva ylläri löytää sellaista pastapussista. 😉 Toivotaan hyvää inspishetkeä sinne järjestelyyn!

 3. Oi olisipa puhdistavaa siivota laatikot!! Milloin, oi milloin..?!

  1. Minullakin meni siihen tovi, mutta sitten kun se iskee niin tulee kerralla hyvää. Toivotan sinullekin inspistä laatikoiden siivoukseen! 🙂

 4. Ihana järjestys! Kyllä silmä lepää 😉

 5. Teillä on kyllä NIIN ihana keittiö! Ja kaikki ihanasti järjestyksessä 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.