Sisustus

LAAJEMPI KUVAKULMA ETEISESTÄ

Mikä onkaan ihanampaa, kuin aurinkoiset ja valoisat iltapäivät? Mukavaa huomata, että päivät pitenevät pikkuhiljaa ja tammikuukin lähenee loppuaan. Helmikuu menee yhdessä hujauksessa, kun on monenlaista juhlaa ja maaliskuussa ollaankin jo ihan keväässä. Ainakin mielen tasolla.
Kuvasin teille meidän eteistä hieman laajemmasta perspektiivistä, jotta saatte vähän enemmän käsitystä tilasta. Eteistila tuntuu avaralta, sillä purimme alkuperäiset ikivanhat ja huonokuntoiset kaapistot pois ennen muuttoa. Suunnitteilla on yksi korkea kaappi ulkovaatteille ja istumatilaa. Ulkoeteisessä säilytetään kenkiä, koska ainakin nyt talviaikaan se kuran/hiekan/lumen/lian määrä on uskomatonta – ainakin lapsiperheessä. Tuo tumma matto blokkaa pahimmat liat ja kengät kuivuvat siinä hyvin (patteri vieressä). Parketin laittaminen koko alakertaan olisi ollut vähän kehno ratkaisu, sillä kiveä kantautuu paljon sisälle saakka. Siinä mielessä kivilaatta oli todella hyvä ratkaisu ja vielä tällaisena ”kirjavana” eli pieni lika ei juurikaan näy.
Lukija kyseli eteisen valkoisesta lipastosta ja vastailen nyt tänne (jos sattuu muita kiinnostuneita), että se on hankittu Ikeasta. Kyseessä on SPRUTT – lipasto. Teräksinen lipasto on kooltaan 70x94cm ja itse koottava. Oli muuten aikamoinen askartelu, etten sanoisi. Meillä on melko paljon kokemusta Ikean koottavista jutuista (mm. keittiö oli aika mielenkiintoinen ;)) ja sanoisin, että tässä oli hyvin monta taiteiltavaa osaa. 
Keittiöstä avautuu tällainen näkymä. Eteinen on nyt kivasti sisustuksen saralla päivitetty muun kodin tyyliin, vielä kun saadaan kaappi suunniteltua loppuun. Mietimme alaosaan jonkinlaista kenkähyllyä, mutta suunnitelmat ovat vielä avoimet kaikenlaisille ratkaisuille. Mattoa mietin myös tähän tilaan, sillä lattia on aika viileä talvella. Minkähänlainen matto olisi meille sopiva?

Saatat myös pitää...

14 kommentti

 1. Äärimmäisen kaunista on! Mattoa ei tekisi mieli laittaa ollenkaan, mutta ehkä joku vaaleanharmaa?

  1. Kiitos Suvi! <3 Vaalean harmaa sopisi hyvin, etenkin jos löytyisi joku pehmoinen. Talvella saisi olla pehmeä ja lämmin.

 2. Kaunis laatta <3 Itse etsiskellyt samanlaista. Onko ihan rautakauppa tavaraa?

  1. Hei, laatta löytyi muistaakseni Bauhaussista eli löytyy rautakaupasta. Kiitos anonyymille linkistä, kyseessä on juuri tämä laatta.

 3. Toi laatta on ihan mielettömän upea! Mä en kyllä peittäisi sitä millään 🙂

  1. Kiitos Jossu! <3 Juu tätä ei haluttaisi peittää, mutta etenkin näillä yli -25 asteen pakkasilla on vähän vilu. Toisaalta kovin usein ei tarvitse tässä kävellä.

 4. Teidän eteinen on todella kaunis. Ja yhdyn tuon lattian ihailijoihin! <3
  Meillä oli etsinnässä myös tuon tyylinen laatta kun remonttia suunniteltiin. Harmi etten silloin törmännyt tähän vaihtoehtoon, olisi saattanut olla ihan varteen otettava. Päädyttiin sitten hieman toisenlaiseen laattaan ja kaunis kyllä sekin.

  Myös pieni lipasto on hauska ja sopii paikoilleen mainiosti. Ikean huonekaluissa saattaa kyllä välillä riittää askarreltavaa. 😀

  //Kaisa J – Koti-ikävä

  1. Kiitos Kaisa J! <3 Onpa harmi, mutta mukava kuitenkin että löysitte kivan laatan. Meilläkin oli aikamoinen homma laatan löytämisessä, sillä marokkolaistyylistä kuviota oli vaikea löytää kohtuulliseen hintaan.

 5. Kaunis eteinen, tuo kaappi on niin symppis tuossa! Onko se ihan Ikealainen? Laattaa en lähtisi peittämään, mutta mustan pienen ja pehmoisen laittaisin jos jotain.

  1. Kiitos Minttu! <3 Kyllä, ikealainen on tuo lipasto. Pientä pehmoista tuohon kyllä kaipaisi. Mielessä on yksi (yllätys yllätys) ikealainen, josta saisi istuma- ja säilytystilaa.

 6. Tuo laatta on kyllä niin kaunista että matto peittäisi sitä turhaan. Mutta jos käytännön syistä maton haluisi laittaa niin mä laittaisin jonkin mustan, tasapintaisen, ehkä puuvillamaton. Tuo kaappi on myös hieno, en ookkaan aiemmin törmännyt kyseiseen. Voisi olla kätevä pojan huoneeseen leluille.. 🙂

  1. Kiitos Ida! <3 Jotain simppeliä mattoa voisi miettiä, sillä varpaille laatta on kylmä. Tuo valkoinen lipasto on kyllä melko kätevä, oli jonkin aikaa lastenhuoneessa lelusäilytyksessä. Laatikot tulevat todella helposti ulos, eli ihan pikkuisen kanssa varoisin, muuten on kyllä hyvä lastenkin mielestä. 🙂

 7. Niin ihana eteinen, laatta on jo itsessään matto. <3 Itsellä on eteisessä ikivanhat laatat, jotka kaipaisi päivitystä. Monesti miettii, mikä olisi lopullinen valinta. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.