Sisustus

Lämmin syyskattaus

Viikonloppuna katettiin pöytään syksyisiä koristeita, viime talvena kerättyjä ja autotallissa kuivattuja käpyjä. Aivan ihana ja lämmin kattaus saatiin aikaan yhdistämällä rottinkia valkoiseen ja lämmintä tunnelmaa kynttilöin ripauksella viileää hopeaa. Näistä sävyistä syntyy myös tänä vuonna meidän jouluinen kattaus. Ainakin suunnitelmissa on tällä hetkellä hillitympi kate. Saa nähdä, minkä verran punainen pääsee esiin?

Violetista RM kynttilästä tulikin kaunis fuksian punainen, kun siihen sytytti liekin.
Katteessa olevat kankaiset servetit on Marimekon Lumimarja -sarjasta.

Viikonloppuisin meillä on tapana laittaa ateria pidemmän kaavan mukaan ja nauttia perhepäivällinen kaikessa rauhassa. Viikonloput usein pyhitetty perheen yhteiselle ajalla ja silloin on mukava syödä ilman kiirettä.
Tällä kertaa otettiin hiukan varaslähtöä joulua kohden ja herkuteltiin laatikko-ruoilla lihamurekkeen ja perunoiden kanssa. Jos joku kaipailee ohjetta, niin se on hyvin yksinkertainen:
Sekoitetaan kulhossa jauheliha, silputtu sipuli, haaleaa vettä 2dl, korppujauhoja 1dl, 1 kananmuna ja mausteet. Itse tykkään maustaa ruokaa kunnolla pippureilla, paprikalla, valkosipulilla ja ripauksella suolaa. Massasta muotoillaan suuri ”leipä”, joka täytetään puolikypsillä vihanneksilla. Täyte voi siis koostua melkeinpä mistä vain, maun mukaan. Täytteeseen voi sekoittaa myös lisäksi tuorejuustoa tai kermaa ja juustoa. 
Ruoka paistetaan uunissa 200 asteessa, noin 20 minuuttia eli kun liha on kypsynyt. (lihasta valuu hiukan nesteitä vuokaan)
Kaunista ja kuulasta lokakuun alkua kaikille!
Mia

Saatat myös pitää...

12 kommentti

 1. On todella kaunis kattaus!

  1. Kiitos <3

 2. Ah, näyttääpä houkuttelevalta!

  1. Kiitos <3

 3. Ihanan kaunis syksyinen kattaus, joka näyttää tosi houkuttelevalta. <3 En olekaan tehnyt hetkeen lihamureketta, nyt alkoi tehdä mieli. 🙂

  1. Kiitos <3

 4. Teillä on ollut aivan ihana ja kaunis kattaus <3 <3

  1. Kiitos <3

 5. Kaunis kattaus!! Tykkään kovasti kävyistä siellä joukossa 🙂

  1. Kiitos <3 Itsekin tykkään kävyistä, ne tuo hiukan särmää katteeseen.

 6. Tosi ihana kattaus! <3 Mäkin tykkään kävyistä, kiva idea!:)

  1. Kiitos <3
   Idea syntyi ihan itsestään, kun alunperin mietin oksan lisäämistä pöytään. Käpyjä sattui olemaan valmiina, joten niistäkin sai aika kivan ja syksyisen ilmeen. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.