Lifestyle Sisustus

Lämpimät kesäillat

Loma on tuntunut todella pitkältä. Kesä on ollut lämmin ja kävellessäni rautakaupan pihalla nautin lämpöisen tuulen puhalluksesta. Ilma ei onneksi ole hiostava, vaikka helle tuntuu ottavan kehosta kaiken irti. Olen ollut pari kertaa jo lämpöuupumuksen partaalla ja se on hyvin ikävä tunne. Olo on huono, heikottaa ja mikään ei maistu. Lämpö nousee ja sydän hakkaa. Olemista ei helpota ollenkaan kuumat yöt. Nukkuminen vanhassa paritalossa ei ole mitenkään ihanteellinen, sillä ilma tuskin ehtii viiletä, vaikka illalla lämpö laskee alle hellelukemien. Takaraivossa on edelleen vauvavuosi 2010, jolloin elämä tuntui raskaalta loputtoman hiosteen keskellä. Olin silloin seota sen kaiken hehkutuksen keskellä. Onneksi asiat ovat muuttuneet.

Tänä kesänä kuumat päivät eivät ole olleet onneksi niin hiostavia, vaan olemme päässeet nauttimaankin olosta. Uimista, lukemista, rullaluistelua, lenkkejä, luonnossa kulkemista, mökkeilyä – tuntuu ihanteelliselta lomalta. Tänä vuonna minulla onkin pidempi loma, sillä irtisanouduin työpaikalta ja kokeilen nyt jotain aivan muuta. Minulla on hyvä tunne ja olen kovin innoissani uusien suunnitelmien suhteen.

Kun katselen vanhoja kuvia ja postauksia, niin huomaan kuvien olevan hyvin samantyylisiä. Juurikaan mikään ei ole muuttunut, vaan pieniä muutoksia siellä täällä, kuten uudet (nyt jo vanhat) Kartellin yöpöydät. Raidallinen torkku on jo vanha, mutta hyvin mieluinen. Siinä on puolet pellavaa ja loput puuvillaa. Aivan ihana kesäviltti, jollaista tarvitaan juuri tällaisina, lämpinä kesäiltoina.

Lyhdyt, valosarjat ja muut valonlähteet kuuluvat mielestäni jokaiseen vuodenaikaan. Juhannuksena ehkä pärjätään saunalyhdyllä, mutta kieltämättä näissä pöytämallisissa kromisissa lyhdyissä on kaunis tunnelma niin kesällä kuin talvellakin. Leikittelin jo ajatuksella laittaa pienet valosarjat jenkkityyliin etupihan puksipuihin – kuulostaa ehkä vähän höpsöltä, mutta ajatus kuitenkin kiehtoo.

Kyllä se on niin, että käytännön asiat tulevat ensin. Olen ollut niin tyytyväinen näihin pieniin sieviin yöpöytiin, joiden hankintaa pihisteltiin ikuisuus. Arki ja koko hela vuosi on sujunut nyt askeleen verran kevyemmin, sillä pienelle tasolle mahtuu juuri kaikki pakollinen. Ehkä vähän turhamaisuuttakin. Saman valmistajan patterikäyttöiset valaisimet olivat toinen briljantti löytö, joihin molemmat ihastuivat. Laturin (johto seinään) ansiosta valaisimet ovat käytännölliset.

Kevyt sisustus ja laadukkaat tekstiilit antavat helpotusta uneen. Kunnon säilytyskori on makuuhuoneessa tarpeen, johon saa nätisti laitettua peiton sängyn päältä yöksi. Tällä hetkellä päiväpeitto vie liikaa tilaa ja tyynyjä on (mieheni mielestä) liikaa. Jättityynyistä luovuttiin juuri tästä syystä ja toki tällainen pieni sänky pärjää pienemmilläkin tyynyillä.

Viimeinen lomaviikko näyttää myös lämpimältä, joten kevyempi linja jatkuu. Toivottavasti muutos ei ole kovin radikaali, kun lämpötila alkaa laskea. Varattiin vielä viikonloppulomakin kuukauden päähän, joten nähtäväksi jää tuleeko siitä kesäinen vai viileän syksyinen?

Saatat myös pitää...