Sisustus

LÄMPÖÄ VALKOISEEN KOTIIN

Miten saada kotoisuutta kokovalkoiseen kotiin? Voin sanoa kokemuksesta, ettei ole aivan niin yksinkertainen juttu, kuin joskus annan ymmärtää. Meidän valkoisen kodin sisustaminen alkoi nimittäin jo ennen kuin edellinen koti oli myyty. Tein hyvin pitkään kuvakollaaseja ja avasin uusia tauluja Pinterestiin. Se oli itseasiassa mukavaa puuhaa, kun innostui. Valkoisen kodin sisustaminen kodikkaasti ja ajattomasti vaati paljon suunnittelutyötä ja yksityiskohtien sommittelua.
Lämmin vai viileä?
Valkoisen sävyjä on hyvin paljon. Pidän itse vaihtelevasti viileästä sekä lämpimästä. Minun on ollut hyvin vaikea erotella, kummasta innostun enemmän. Kodin sävyjä lähdettiin miettimään jo hyvissä ajoin ennen mitään tilauksia. Materiaalihankinnat oli aikanaan helppo toteuttaa, kun täytyi vain löytää sopiva toimittaja. Suunnittelun tärkeyttä ei siis voi korostaa liikaa. Perusteellisesti tehty pohjatyö nimittäin helpottaa työtaakkaa huomattavasti.
Valkoinen koti meille
Lumen valkoinen on aavistuksen viileään taittava, mutta samalla niin lähellä puhtaan valkoista kuin mahdollista. Tämä oli lähtökohtana, kun aloimme suunnitella remonttia. Etsimme silloin tietoisesti remonttikohdetta eli suunnitelmaan kirjattiin aikaa kestäviä yksityiskohtia. Haasteellisin kohde oli lattiamateriaali tai pikemminkin sopivan parketin löytyminen. Ykkösvaihtoehtona oli kalanruotoparketti alakertaan ja valkoinen parketti ylös. Sopivaa toimittajaa ei oikein löytynyt ja toimitusajat olivat todella pitkät. Se haave siirtyi tulevaisuuteen ja päätimme valita yhden parketin. Tämä oli valkoisin tilausparketti, mitä löysimme. Meillä oli erittäin asiantunteva myyjä ja hän oli hyvin ratkaiseva monessa onnistumisessa!
Kun lattia oli selvillä, tehtiin päätös eteisen laatoittamisesta. Sekään ei nyt ihan helpolla käynyt, sillä halusin aikaa kestävää kuviolaattaa. Keittiöön valittiin betonipäällysteinen lattia, mikä osoittautui aivan sudeksi. Sinne meni paljon aikaa, vaivaa ja rahaa hukkaan! Myyjän ja omistajan vakuutteluista ja lupauksista huolimatta pinnoite ei sopinut pohjamateriaaliin ja siitä meitä muistuttaa pari viirua joka ikinen päivä. 
Eteiseen valikoitui viileä kuviolaatta, mikä on ollut hyvä valinta. Siinä ei lika juurikaan näy ja se tuo kivasti ilmettä muuten melko valjuun eteiseen. Täydet pisteet myös sille, joka älysi vihjaista meille saumapnnoitteesta, jonka ansiosta saumat eivät ole likaantuneet.
Jostain syystä blogger hieman vääristää sävyjä, mutta tässä näkyy monille lukijoille tuttu laatta eteisestämme. Peitelistan sävy on sama kuin kaikissa ovenkahvoissa eli kultakupari. Mietin pitkään, haluanko jatkaa turvallista hopean linjaa, mutta halusin kokeilla jotain uutta. Pakko myöntää, että olen ollut tosi tyytyväinen valintoihin. Juurikaan himmeän kullansävyisiä kahvoja ei ole muualla nähty ja minusta ne on sopineet myös tähän harmaaseen värimaailmaan ihan hyvin!
Vaalean kodin tunnelman tuojia ovat ehdottomasti erilaiset taljat ja tekstiilit. Huopakassit, torkkupeitteet, neuleet ja muut pehmoiset tyynyt tuovat kodikkuutta ja tuntuvat mukavalta. Meillä on sohvalla yksi talja sekä terassin oven kohdalla.
Puunsävyillä on helppo tuoda pehmennystä kolkon viileään tilaan. Paras sävy määräytyy tietenkin oman maun mukaan, mutta itse pidän eniten tammesta. Mänty saa jäädä metsään ja koivukin tuntuu liian kylmältä tai paljaalta. Tammi on siis hyvä kompromissi ja helposti muuntautuva.
Jos ei kodikkuutta ja lämpöä kynttilöin saa, niin miten sitten? Takat, tuikut, lyhdyt, kamiinat kyntteliköt – moneen makuun ja tyyliin löytyy kynttilöitä. Toisinaan meillä on myös ledikynttilät käytössä, vaikkei mikään voita aitoa kruunukynttilää. Itse suosin Havin kruunuja, joissa on mieto tuoksu ja rauhallinen palo. Tarkoitan tällä sitä, että kynttilä ei juurikaan valuta, vaan palaa melko optimaalisesti jättäen vähän sotkua.

Hyvää viikonloppua!

Saatat myös pitää...