Sisustus

Lastenhuone muutosrintamalla

Uusi viikko tuo mukanaa uusia tuulia ja yksi niistä on tämä seuraavaksi vuorossa oleva lastenhuoneen muutos. Tyttäriemme huone on ollut pitkään jo sellaisenaan eli en ole ehtinyt sisustamaan sitä yhdessä lasten kanssa. Tytöthön alkavat omaamaan jo mielipiteitä ja kavereitakin käy kyläilemässä. Huoneen on ehdottomasti palveltava lapsia, mutta oltava myös käytännöllinen. Osa talouden säilytystilasta tulee keskittymään tänne ja siivousintoilijana haluan helpottaa myös omaa työtäni. Juuri siksi olen hurjan iloinen, että sain yhteydenoton Teknokselta ja pääsin mukaan hauskaan haasteeseen. Tarkoituksena on suunnitella lastenhuoneen ilmettä piristävä muutos yhdessä lasten kanssa ja toteuttaa se kevään aikana. Meillä huone kaipaakin nyt ideoita, sillä keittiön viedessä ison palan tämä huone on jäänyt vähemmälle huomiolle. Tässä onkin lähtötilanteesta kuvia eli miltä huone näyttää nyt ennen muutoksen alkua.

Huone on tällä hetkellä hyvin vaalea ja pelkistetty. Kalustejärjestys saattaa vielä muuttua ja kaikki on vielä hyvin avoinna. Ollaan pohdittu paljon, mitä jätetään ja mikä saisi lähteä. Yksi asia on kuitenkin melko varmasti tulossa huoneeseen, nimittäin Ikean PS-kaappi. Samanlainen, mikä meillä on tv-tasona. Mittojen ja käytännön takia se on tällä hetkellä ykkösvaihtoehto. Iso lelukaappi lähtee anopille, koska sille ei valitettavasti ole tilaa. Muutoksen yhteydessä olisi tarkoitus saada tänne säilytysjärjestelmä.

Lastenhuoneen suunnittelu lähti käyntiin Teknoksen värikarttaan tutustumalla, mikä tuli postista pari viikkoa sitten. Tytöt ovat olleet hyvin innoissaan ja tutkineet värejä. Tässä on hiukan ajatuksia ja kuvia, mistä ollaan lähdetty liikkeelle.

Vanhempi tyttäremme löysi mieleisiä värejä viileästä maailmasta ja sininen kiehtoo. Vaaleat ja jäiset sävyt ovat hänen mieleensä. Toisaalta myös vihreään taittavat ovat kauniita ja näiden kahden välistä voisi löytyä sopiva väri. Rakastan itse mintunvihreää, joten suunnitelma sopisi kyllä minulle.

Pikkusisko pitää turkoosista, joten voi ollakin että näitä värejä valikoituu huoneeseen. Itse tykkäisin neutraalista, joten saa nähdä minkälainen suunnitelma saadaan aikaan. Mietittiin myös seiniä, mitkä maalataan ja kaikkea muuta hauskaa. A:lla on miljoona ideaa ja näitä tuntuu putkahtelevan mielestä koko ajan. Tytöt ovat myös todella innoissaan huoneen remontista, etteivät malta odottaa lopputulosta. Pakko myöntää, etten itse malta odottaa maalaamisen aloittamista. Kun kaikki on hyvin suunniteltu, niin voidaan aloittaa toteutus ja siinä vaiheessa saadaankin sitten nopeasti valmista.

Suunnitelmat siis jatkuvat täällä ja toivottavasti loppuviikosta pääsen jo valottamaan tarkemmin mitä tuleman pitää. Täällä odotetaan jo kovasti projektin etenemistä alkuvaiheesta, joten nyt laitetaan ajatustyö kunnolla käyntiin!

Saatat myös pitää...

8 kommentti

 1. Näyttää kivalta ja ihania värejä suunnitelmissa. Meillä myös lastenhuoneen värimaailmat ovat hieman työn alla, isoin työ on kahden sängyn maalaaminen valkoiseksi. En malttaisi odottaa kesää, että voisin maalata ne ulkona.. 🙂

  1. Kiva kun kommentoit Anna Maria. Tuo kalusteiden maalaaminen onkin iso homma! Monesti olen miettinyt, että olisi kiva maalata lasten sängyt tummanharmaalla, mutta ei se ihan niin yksinkertaista olekaan. Kesällä voisi toki pihalla tehdä.
   Värimaailman kanssa saakin olla tarkka, ettei ihan heti ala kyllästyttämään. Molemmilla lapsilla kun tuppaa olemaan aina eri mielipide asiasta.. 😉
   Mukavia suunnitteluhetkiä sinnekin ja hyvää kesän odotusta!

 2. Ihailen joka kerta tuota Brion hellaa kun sen nään. Se on niin ihana 🙂

  1. Ihana, onhan se aika hauska. Ollut pitkään jo tytöillä. 🙂

 3. Kivaa suunnittelua teille! ♡

  1. Kiitos Eija <3

 4. Mintunvihreähän kuulostaa hyvältä. Tehostaa sitä sit turkooseilla yksityiskohdilla, vaikka joku kuviointi turkoosilla.

  1. Kiva ehdotus, A:lla on mielessä jo kaikenlaisia kuvioita. Katsotaan missä muodossa niitä päästään toteuttamaan.

Kommentointi ei ole käytössä.