Sisustus

LASTENHUONEEN MATTO

Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi kuvailla lastenhuonetta. Se kun ei nykypäivänä olekaan enää niin läpihuutojuttu, kun huone on suuri ja täynnä kaikenlaista tavaraa. Tytöt ovat erittäin tuotteliaita ja kaikenlaisia teoksia löytyy ympäri lattiaa, pöytää ja laatikoita. Nyt sain kuitenkin rauhassa siivoilla paikkoja, kun tytöt olivat ulkona leikkimässä. 
Kalusteiden paikat ovat vakiintuneet ja täällä ei juurikaan ole tapahtunut muutoksia kuin lisääntyneiden laatikoiden saralla. Tyttö sai karttapallon syntymäpäivälahjaksi ja sille tuli paikka luonnollisesti kirjoituspöydältä. Valkoisen metallikaapin päällä oleva järjestys muuttui myös kun halusin yksinkertaistaa ilmettä. Muutenkin kuvia katsellessa huomaan, että aikamoinen värien sekamelska on huoneessa ja tavaraa on paljon jokapaikassa. Tietysti lastenhuone saakin näyttää asukkailtaan, mutta omaan silmääni ja kokemukseen huoneen siivoamisesta se tietysti hiukan osuu. Meille ei osteta leluja, vaan niitä yleensä saadaa lahjoiksi. Tavaramäärä lisääntyykin usein juhlien aikoihin ja tässä vaiheessa tavaroita ei jää niin ikään ”pieneksi” eli leluilla leikitään pitkään. Yksi hyvä esimerkki on Legot, jotka vaan lisääntyy ja lisääntyy systemaattisesti viisi kertaa vuodessa (synttärit, nimppari ja joulu) ja ei, niitä ei voi myydä/antaa pois. Tällä hetkellä tilanne on ihan hyvä, mutta joskus mietin mihin tässä vielä joudutaan. Käytän edelleen tuttua taktiikkaa ”osa piilossa” eli yläkaapissa, jotta leikkien vaihto toisi sitten jotain uutuuden viehätystä.
Postauksen aiheena tosin oli matto, eli pahoittelut luisumisestani sivuraiteille. Matto siis tuotiin alakerrasta tänne ja on sopinut oikein hyvin. Koko on pieni, mutta minusta riittävä tuohon tilaan. Vaatekaapin eteen olisi tarkoitus hankkia penkki/rahi joten matto tulee juuri siihen reunaan ja ilme olisi sitten kokonaisempi. Ihan ei siis valmista siinä mielessä ole. Minusta olisi mukava saada vaatekaapin eteen penkki, jossa voisi sitten istua ja ihastella kaikkia ihania mekkoja ja miettiä päällepantavaa. Peilikin tänne saattaa joskus tulla, mutta se on sitten joskus tulevaisuudessa.
Villamatto lastenhuoneessa jakaa varmasti mielipiteitä. Meillä kaikki on toiminut hyvin. Matto liikkuu vähän, mutta sekin olisi korjattavissa helposti liukuesteellä eli maton alle laitettavalla liukumatolla. Meillä on joskus ollut käytössä ja se toimi erinomaisesti. Vielä ei olla koettu tarvetta kokeilla sitä tänne. Matto on materiaalina hieman karhea, mutta isompien lasten kanssa se ei juurikaan tunnu vaikuttavan. Tytöt tykkäävätkin istua lattialla ja tehdä rakennelmia sekä leikkejä. Matto ei tunnu pölisevän eli en ole huomannut, että pölyä olisi ollut enemmän. Päinvastoin! Villamaton kuvio puolestaan sopii erittäin hyvin lastenhuoneeseen, jossa mahdolliset tahrat eivät sitten näykään niin helposti. Maton voi myös kääntää ympäri, jolloin kuvio on vastakkainen ja hieman saa vaihtelua. Veikkaisin, että matto on tullut jäädäkseen tänne. Mies haaveili mattoa jouluksi alakertaan, joten saa nähtäväksi jää tullaanko se tapaamaan siellä vielä. Ehkäpä sinne löytyy toinen matto tai jokin muu ratkaisu?

Mitäs pidätte? Tuoko matto tilaan kokonaisuuden tunnetta vai jääkö jotain uupumaan?

Saatat myös pitää...

7 kommentti

  1. Aivan ihana lastenhuone! Ja voi miten söpönen karuselli 🙂

    1. Voi kiitos paljon Nelli! Karuselli on lahja meiltä tyttärellemme vuosia sitten.

  2. Minä pidän, tuo pehmeyttä huoneeseen! Mutta minä pidän juuri tästä matosta muutoinkin tosi kovasti 😉 Kaunis huone ja tiedän kuinka tavaraa meinaa kertyä, välillä meillä karsitaan kirpparille osa. Mutta esim. Legot ovat sellaiset joista ei olla luovuttu ja niitä tosiaan kerääntyy!

    1. Kiitos Minttu, mukava kuulla mielipiteitä. Tuo matto on minunkin suosikki ja taitaa pysyä meillä vielä pitkään. Onneksi on kirpparit, siellä lastentavara ja -vaate vaihtaa helposti omistajaa. Legot saa pysyä, niillä on kiva rakennella – joskus meinaa vaan epätoivo iskea miljoonien osien kanssa.

  3. Kauniisti sopii tuo matto lastenhuoneeseen ja tuo vanha kirjoituspöytä on todella herkku!

    1. Kiitos Suvi, kirjoituspöytä on oikeasti kampauspöytä – peilit on varastossa tallessa jos vaikka joskus innostutaan.

  4. Hei mistä olet hankkinut tuon tuolin pöydän ääreen? pysyykö lapsi hyvin tuolissa? 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.