Lifestyle Tyyli

Louis Vuitton Agenda

Yksi kulmakivi oman talouden tasapainottamisessa on tehdä kaikki (tai mahdollisimman monet) hankinnat harkiten. Oli kyse suurista tai pienistä ostoista, raha tulee aina käytettyä eli sijoitettua hyödykkeeseen. Silloin haluan saada rahoilleni mahdollisimman hyvän hyödyn. Olen luonteeltani hyvin valikoiva ja  nirso ja tiedän tasan tarkkaan mitä haluan. Toiveet ja unelmat liittyvät yleensä johonkin tiettyyn asiaan ja on tärkeää havaita, mitä todella haluaa ja tarvitsee. Siksi moni ostos muhii mielessä jopa vuosia, ennen kuin sen toteuttaa. Tässä ei aina välttämättä ole kyse edes rahasta, vaikka tietenkin on järkevä säästää vaikka vuosia saadakseen tehtyä hankinnan. Voi olla, että pohdin hankintaa kahden vaihtoehdon väliltä ja siirrän ostoksen tekemistä, jotta olen täysin varma. Niin kävi tämän kalenterin kanssa. Mietin neljä vuotta, ostanko Mulberryn vai LV:n kalenterin. Haluanko kahdesta ajattomasta, klassisesta väristä toisen vai kahdesta vuosia omalta tuntuneesta printistä toisen.

Kun ostoksen tekemistä edeltää pitkä ja tarkka harkinta, se tuntuu paljon palkitsevammalta kuin hetken mielijohteesta tehty ostos. Tein nuorena paljon tällaisia hetken mielijohde – hankintoja ja ne toivat aikansa mielihyvää. Olen miettinyt, mistä se johtuu. Mikä asia taustalla saa sen tuntumaan hyvältä? Onko se lapsuudessa opittu asia vai ollut enemmän itsensä palkitsemista?

Aloitin vuosia vuosia sitten karsimaan kotoa tavaraa ja koin eräänlaisen herätyksen. Olemme olleet tässä mieheni kanssa täysillä molemmat mukana ja koen, että se on kasvattanut meitä ihmisinä. Viimeinen vuosi elämässäni on ollut myös mullistavaa aikaa ja olen löytänyt itseni, tai ehkäpä itseluottamukseni paremmin uudelleen. Siihen liittyy monia asioita, mutta minulla on ollut vastoinkäymisiä ja olen joutunut tosissaan pohtimaan elämäni polkuja, mihin haluan jatkaa. Päätin valita itseni ja hyvinvoinnin. Siitä on seurannut vain hyvää. Koko perheellemme.

Nykyään saan mielihyvää siitä, että asioilla käydessäni en ole ostanut mitään. Tai vain juuri ne asiat, jotka kirjasin ylös paperille. Olen ylpeä itsestäni, etten ostanut sitä käsivoidetta, mitä olisin varmasti käyttänyt. En tarvinnut sitä. En vielä. Se tunne, kun voit siirtää ostosta tai hankintaa myöhemmäksi, tuottaa enemmän mielihyvää kuin välitön ostaminen.

Kalenteriin voi ostaa myös sisällön, joka on erilainen ja hauska. Kuukausien välissä on tyylikollaaseja, joita voi käyttää inspiraationa tai tsemppinä jaksaa vielä muutama viikko. Visuaalisena ihmisenä tykkään katsella myös moodboardeja.

Valitsin itselleni keskikokoisen kalenterin, joka on helppo saada laukkuun. Kokoa on sen verran, että kirjoittaminen onnistuu ja se on minulle yksi tärkeä ominaisuus. Olen hieman vanhanaikainen siinä suhteessa, että tahdon kirjoittaa heti tapaamiset ja tarkat asiat muistiin. Perinteinen kalenteri on ollut minulle aina tärkeä ja nyt niitä ei tarvitse ostaa uusia kun kyllästyy.

Saatat myös pitää...