Sisustus

Luksusta matkailuun

Vuodenvaihteessa julkaistu matkapostaus poiki paljon kiinnostuneita ja ajattelin jatkaa nyt hiukan aihetta, kun se on meille ajankohtainen.
Suunnitteilla on siis koko perheen loma/matka tulevana keväänä tai kesän aikana. Ajankohta on hiukan avoin, sillä en ole vielä varma omien töiden (harjottelujen) alkamisesta. Nyt on siis mitä parhain aika pohtia kohteita sekä ajankohtaa.
Mielessä olisi kuitenkin kaupunkikohde vähintään neljän tähden hotellissa. Olemme katsoneet aina silloin tällöin lentoja ja hotelleja netistä ja pakko sanoa, että kyllä se aika paljon nostattaa matkakuumetta. Viime vuonna lekottelimme Kreetan kuumassa helteessä ja kauniilla rannalla. Tällä kertaa olisi mukava lähteä kokemaan hiukan luksusta ja eurooppalaista kaupunkielämää.
Viiden tähden matkailusta kiinnostuneille tiedoksi, löysin netistä artikkelin, missä kerrottiin tarkemmin Las Vegasin mahdollisuuksista ylellisiin lomiin. Artikkeli löytyy tämän linkin (klik) takaa.
Siellä on kerrottu upeista mahdollisuuksista viettää unohtumaton loma Yhdysvaltojen yhdessä suositussa suurkaupungissa.
Hinnat on tietenkin kalliit, mutta nämä kuvat laittavat mielikuvituksen lentämään ja tuovat lisää matkakuumetta. 
Mitäs tykkäätte? Houkuttaisiko kokea edes kerran elämässä loma hienossa ympäristössä?
Tämä ei tietenkään ole kaikkien toive tai näkemys hienosta lomasta, mutta itse luksuksen ystävänä olisin erittäin onnellinen. Suunnitelmissa onkin matka kahdestaan miehen kanssa New Yorkiin tai Miamiin vuoden päästä, kun vietämme 5-vuotishääpäivää.
Lapsiperheen lomailu ei kuitenkaan anna tällä hetkellä tilaa kovin kalliisiin lomiin, niin ylellisyyttä täytyy ottaa mukaan toisin keinoin. Matkustaminen on aina enemmin tai vähemmin organisoitua, joten olen panostanut aika paljon matkalaukkuihin. Meillä on 2 Samsoniten suurta matkalaukkua, mihin saa kätevästi pakattua neljän hengen vaatteet, kun lapset ovat pieniä.
Matkoilla erittäin tärkeiksi olen kokenut myös pienemmät laukut, ns. hoitolaukut, missä kulkee mukana tärkeimmät varusteet.

Briteistä tuttu Storksak on kulkenut minulla jo monta vuotta. Hankin sen Murulle hoitolaukuksi kolme vuotta sitten ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Se on matkojen ykkösveska, kun johonkin reissuun lähdetään. Siinä on kaksi kantomahdollisuutta: pitkä kankainen hihna, minkä saa vaikka olan ylitse tai matkakärreihin kiinni. Toinen on kauniit nahkaiset sangat, mitkä yltävä olalle tai ovat näppärät, jos laukkua haluaa kantaa kädessä.

Tämä malli on tyylikäs myös miehen olalle!

Laukku on todella tilava ja mahdollistaa tärkeimpien tarvikkeiden kuljettamisen kätevästi matkoilla.
Laukussa on  pieniä ja suuria taskuja, kahdelle pullolle paikka sekä muutama tarvikepussukka mukana. Tämä sopii siis vastasyntyneen vauvan tarvikkeille, että vähän isompienkin lasten jutuille.
Mukana tulee hoitoalusta, pullo- ja vaippapussi. Hoitoalusta on meille tarpeeton, mutta pullopussissa juomapullo pysyy lämpöisenä/viileänä, joten se on aika kätevä. Vaippapussissa kulkee avaimet tai muut pikkutarvikkeet, mitkä haluaa saada nopeasti esiin. Tämä on aivan mainio ensiaputarvikkeille!

LV minipochette on aivan mainio omille pikkutavaroille ja menee vaikka omana rahapussina.

Mitäs hoitolaukussa on sitten hyvä olla mukana? Eli mitä minä kuljetan matkoilla käsimatkatavaroissa?
Perustarvikkeet, mitkä otan mukaan myös lyhyemmille päiväreissuille:
– kosteuspyyhkeet
– nenäliinapaketti, pieni
– omat matkalusikat koteloissaan
– aurinkolasit
– juomapullot
– vaihtovaatteet
– perusrasva
– laastareita & käsidesi
– huulirasva ja hiuspompuloita (tarpeellisempia, kuin voisi kuvitella)
Ja lentokoneeseen/julkiseen kulkuvälineeseen matkustettaessa lisäksi mukaan:
– 3-4 purkkia lastenruokaa (hedelmäsoseita)
– hedelmäpatukat
– rusinarasiat 2 kpl
– matkalukemista/pelit/lelut
Ja uskokaa tai älkää, kaikki mahtuu Storksakiin mukaan. Kahdelle lapselle! Toki esim. vaatteiden määrä rajoittaa, mutta paidat, sukkikset ja alusvaatteet saa hyvin mahtumaan mukaan.  
Nämä Tupperwaren matkalusikat ovat ollet erittäin kätevät ja hyvät käytössä! Lusikat säilyvät puhtaina käyttöön ja eivät sotke ruokailun jälkeen, kun ne laittaa takaisin koteloon.

Pidän pidemmillä matkoilla aina mukana käsilaukussa koruja ja muutamia tarvikkeita, mitkä helpottavat kiireessä.
Pienet asusteet ja hiuskorut nopeuttaa, kun pitäisi saada siisti look nopeasti aikaan.

Varmaan vähemmälläkin pärjäisi, mutta olen kokenut nämä jutut itselle tarpeelliseksi. Näillä saa pienten lasten äiti luksusta matkustamiseen ja tavarat kulkevat näppärästi mukana.
Storksak on aivan mainio myös käsimatkatavaroihin lentokoneeseen, kun siihen saa pakattua kaiken tarpeellisen.
Näissä tunnelmissa toivottelen kaikille mukavaa lauantai-iltaa!
-mia-

Saatat myös pitää...

9 kommentti

 1. Ihania reissukuvia, matkakuume vain nousee! 🙂 Mukavaa lukea teidän suunnitelmista, kun samassa puuhassa ollaan. 🙂 Ja Storksak on kyllä ihana, sellaisesta haaveilin itsekin, mutta jäi sitten hankkimatta. Ihanaa suunnittelua! <3

  1. Kiitos Jenni! 🙂 Matkojen suunnittelu ja kuvien katselu on kyllä niin koukuttavaa puuhaa ja matkakuumetta nostattavaa. Storksak on ollut tosi hyvä käytössä ja kestävä. Materiaaleille ei ole käynyt mitään ja laukun kestävyys on muutenkin yllättänyt.

 2. Ihania matkakuvia, meilläkin on ollut miehen kanssa kahdenkeskinen matka jo pidempään suunnitteilla. Storksak kuulostaa erittäin käytännölliseltä ja vau kuinka tarkkaan olet miettinyt kaikkea mahdollista, minä tyyliin laitan syöttölusikat ja banaanit kiireessä taskuun, kun jonnekin lähdetään:)

  Mukavaa viikonloppua!

  1. Kiitos Alexandra. 🙂
   Mulle taitaa olla vähän liiankin ominaista miettiä ja pohtia juttuja – ihan kaikkea aika syvällisesti. 😉 Sain (tai tyttö sai) tuon matkallusikkapakkauksen siskoltani kummilahjaksi ja ostin niitä lisää, kun oli niin hyvä käytössä.

 3. Aah, nyt sait kyllä matkakuumeen nousemaan myös täällä. Sekä siksi, että olisi ihanaa päästä aurinkoon, rannalle ja sinisen veden ääreen, mutta myös siksi, että olisi taas hyvä syy ostaa jokin matkaan sopiva laukku 😀

  1. Matkalle tulee melko usein hankittua uusi laukku, silloin on oiva tilaisuus pohtia uutta edustavaa laukkua.
   Mukavaa matkakuumeilua ja -suunnittelua! 🙂

 4. Matakuumetta kyllä nostatti =)
  Meillä on ihan samat suunnitelmat miehen kanssa ensi vuodelle! Myös meillä on vuoden päästä kesällä 5v hääpäivä ja ollaan lähdössä New Yorkiin! =) Sukulaiset muuttaa sinne lähistölle, joten ollaan varmaan pari yötä Nykissä kaksin ja sitten muutama yö sukulaisilla.

 5. Meillä ei mies kyllä laukkua kanna vaikka mikä olis. 😀 ihania matkakuvia ja hyviä vinkkejä listannu..

 6. Jos kaipaat Miamiin matkavinkkejä, niin laittele viestiä, niin kerron mielelläni omia mieltymyksiäni sieltä. Joitakin olikin jo postauksissani. Varattiin nyt miehen kanssa Dubliniin matka toukokuulle. Lähtö pe ja paluu ma. Lentojen hinnat oli vain 89 euroa/nuppi ja otettiin yhdeksi yöksi huone linnahotellista. Pientä luksusta ja ei se yö maksanut siellä kuin 99 euroa. Syksylle puolestani varasin kaverini kanssa Prahan reissun. 2 yötä perillä ja 4 tähden hotellissa hinta oli vain 175 euroa lentoineen. Norwegianinilla on nyt nimittäin erittäin hyviä tarjouksia. Ei tuonne Prahaankaan ollut kuin n. 100 euroa lennot ja hotellit siellä ovat halpoja. Kuulostipas kamalalta mainospuheelta 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.