Sisustus

Makoisa myslipuuro

Aurinkoiset aamut lähtevät hyvin käyntiin puurolla. Ainakin viikonloppuisin. Arkisin pidän enemmän niin sanottuja puuropäiviä eli syön puuroa lounaalla tai iltaruuaksi. Erilaisten annosten tekeminen vaatii välillä miettimistä, sillä en yleensä syö puuroa ilman lisukkeita. Pidemmän päälle kaipaa vaihtelua ja uusia makuja. Puuron merkitys on ollut minulle aina melko suuri ja jopa osa elämäntapaa, joten oli hienoa päästä mukaan Indiedaysin ja Elovenan kampanjaan. Yksi mielestäni parhaimpia kampanjan etuja teille lukijoille on erilaiset reseptit, joihin pääsette tutustumaan. Kampanjan aikana bloggaajat kehittävät ja kokeilevat seitsemän puuroreseptiä oman makunsa mukaan. Toivottavasti näistä löytyy teille lukijoille mieluisia reseptejä tai innostutte kokeilemaan jotain uutta.
Pidän tuoreista raaka-aineista ja suosin mahdollisimman paljon luomu- ja lähiruokaa. Kauden raaka-aineiden käyttäminen ja oman maan sato on ollut osa kasvatusta jo pienestä pitäen. Olen pitänyt aina kaurapuurosta ja se on ollut osa ruokavaliotani jo nuorena. Harrastin tuolloin paljon urheilua ja tarvitsin aina iltaisin nopean sekä täyttävän iltapalan. Melko pian kävi selväksi, ettei pelkkä voileipä riitä ja aloin valmistaa lisäksi kaurapuuroa. Sen jälkeen puuro on ollut vahvasti osa ruokavaliotani – joko ruokana tai välipalana. Toisinaan sitä kauhistellaan ja monet eivät ymmärrä, miten voin korvata lämpimän aterian puurolla. Näen asian kuitenkin niin, että kaurapuuro sopivien lisukkeiden kanssa on maittava ja terveellinen ruoka. Esittelenkin teille seuraavaksi helpon ja yksinkertaisen ohjeen maukkaan aamupuuron tekoon.

Myslipuuro on helppo valmistaa Elovenan Täysjyvä kaura & maito annospikapuurosta ja kauraleseistä. Peruspuuron lisäksi annokseen saa makua lisäämällä pähkinä-hedelmäsekoitusta oman maun mukaan. Tuoreet hedelmäpalat tuovat makeutta ja kirpeyttä.

Myslipuuro
1,5dl vettä
ripaus suolaa
2 rkl kauraleseitä
pähkinä-korintti-rusinasekoitusta
mantelilastuja
auringonkukan siemeniä
puolikas omena
Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan eli kuumenna vesi ja sekoita hiutaleet joukkoon. Anna vetäytyä minuutin verran. Pilko sillä välin omena pieniksi kuutioiksi. Lisää pähkinäsekoitus, kauraleseet ja omena puuron joukkoon. Jos haluat puurosta vähän eksoottisemman, lisää joukkoon pistaasipähkinöitä tai tuoreita mangokuutioita.

Viime aikoina puuron maine on kasvanut ja esimerkiksi erilaisia raakapuuroreseptejä löytää vain kun etsii. Innostuin itsekin kokeilemaan raakapuuron tekemistä vanhojen työkavereiden innostamana. Ihan vielä en jäänyt koukkuun. Puuro on meidän perheelle enemmän perinneruokaa, joka on osa terveellistä ruokavaliota. Koko perhe syö meillä puuroa ja ruokana se korvaa toisen lämpimän aterian. Puuron kanssa tarjoillaan aina voileipiä ja hedelmiä sekä leikkeleitä. Teen joskus myös uunipuuroa ja silloin tarjolla on myös marjakiisseliä. Nämä ovat niitä pieniä asioita, jotka olen oppinut kotoa ja mielellään jatkan perinnetta oman perheeni kanssa.
Minulla on sellainen mielikuva, että ainakin osa suomalaisista mieltää puuron perinneruuaksi, jota on ollut yleensä aamupalaksi tarjolla. Ajatukseen on vaikuttanut se, että usein päiväkodeissa tarjotaan puuroa aamiaisella. Toisinaan kouluissakin pidetään puuropäivää, mikä on minusta hyvä juttu vaikka kaikki eivät pidäkään puurosta. Nämä ruokkivat käsitystäni siitä, että puuro mielletään Suomessa ainakin jollain tapaa perinneruuaksi. En tiedä miten asian laita on ulkomailla, mutta muutamissa ulkomaisissa blogeissa on  käsitelty aihetta ja raakapuuroa pidetään jollain tavalla terveysruokana. Luen itse ulkomaisia lehtiä ja niissä harvemmin törmää puuro-ohjeisiin, vaikka superfood on usein hyvin varusteltuna.

Loppuun vielä pieni vinkki ja jotain kivaa teille lukijoille.
Käykää tutustumassa kampanjasivuilla myös muiden bloggaajien herkullisiin resepteihin. Kampanjan aikana voitte osallistua lukijakilpailuun kommentoimalla omaa suosikkianne ja voittaa muhkean tuotepalkinnon sekä Iittalan Elovena-aiheisen mukin.

Saatat myös pitää...

8 kommentti

 1. Nam, tääläkin yksi puurosta tykkäävä!

  Ja asiasta kukkaruukkuun… Olen menettänyt sydämeni täysin kultaan! Mietin, että voisin lisätä sitä sisustukseen. Hih. <3

  1. Hyvä hyvä, puuro on terveellistä.
   Kulta on kiva, kunhan ei ole liikaa. 😉 Lisää ihmeessä vaikka pienin annoksin – tuo kivasti särmää.

 2. Mitä muuten säilytät isoimmassa Vakka-laatikossa?

  Mä täälä selaan sun vanhoja postauksia. Olen täysin koukussa sun blogiin! <3

  1. Sen sisältö vaihtelee. Tällä hetkellä siinä on vaatteitani ja asusteita. Ajattelin laittaa pienemmän Vakan keittiöön leipälaatikoksi, kun keittiö valmistuu. Nyt en malta odottaa, että saadaan vietyä sekin proggis loppuun.
   Onpa ihana juttu, että olet löytänyt jotain mieleistä blogistani. Ihana. Tämän onkin tarkoitus antaa inspiraatiota ja iloa arjen keskelle. <3

 3. Minusta puuro on hyvää täyttävää ja terveellistä perusruokaa. 🙂 Itse syön paljon puuroja ja etenkin mannapuuro hellii mahaa. <3

  1. Samaa mieltä, puuro on hyvää ja maistuvaa ruokaa. Kiva, että täällä on lukijoissakin puuron ystäviä. 🙂

 4. Anonyymi says:

  Täällä puurohullu ilmottautuuu.. Kiva kun itse nauttinut jo vuosia, vuosia erilaisia puuroeriaatioita ja nyt on puurosta tullut oikein Suosittu nami, jota voi nauttia niin aamulla, päivällä, illalla 🙂 Kuinka itselle passaa.

  Puuroon sopii lisätä vaikka ja mitä, jolloin siihen ei kyllästy koskaan. 😉

  1. Mukavaa, kun puurosta tykkääviä lukijoita löytyy tänne blogiin. Itse tykkään myös ja onhan se terveellistä. Aiheesta on tulossa vielä toinenkin postaus ja siinä on sitten lisää ohjeita. Tosiaan lisukkeita vaihdellen ei kyllästy nopeasti. 😉

Kommentointi ei ole käytössä.